training solk

Door Ingrid Stoop - Ontwikkelaar MatriXmethode

Training SOLK

Het behandelen of aanpakken van SOLK-klachten (Somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten) lijkt lastig, maar dat is het niet. Als de dokter geen verklaring heeft voor een specifieke hulpvraag, dan is het hoogstwaarschijnlijk een mentale klacht. Er is een training waarbij je een doelgerichte interventie krijgt met een hoge succesratio: de MatriXmethode.

Jarenlang is de methode doorontwikkeling op het gebied van somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten. De MatriXmethode is een manier van gerichte vragen stellen, waarbij je cliënt zelf de eigen oplossing ontdekt en toepast.

Training SOLK

SOLK-klachten hebben vaak te maken met mentale processen die zich in het hoofd afspelen. De hulpvraag wordt in veel gevallen gecreëerd door onderliggende klachten, zoals stress of mentale overbelasting.

Na het volgen van de training over SOLK (en tinnitus) bied je een veilige, kortdurende interventie. Met een kleine groep medecursisten maak je de theoretische basiskennis eigen, oefen je samen en verrijk je je vaardigheden met behulp van de trainer.

training solk

Inhoud

SOLK is een veelvoorkomend probleem in Nederland. Honderdduizenden tot miljoenen mensen hebben er last van. Ook cursisten zoeken een oplossing en zien het voordeel dat ze zelf geholpen worden en daarna anderen mensen kunnen helpen.

Tijdens deze training leer je hoe je jezelf en je cliënt helpt om onverklaarbare klachten te verlichten of te neutraliseren. 

Veelvoorkomende klachten die je na de training kunt minimaliseren zijn:

  • Tinnitus (oorsuizen)
  • Migraine (hoofdpijn) en andere spier- of gewrichtspijnen.
  • Buikpijn of buikkrampen
  • Lichamelijke tinteling
  • Misselijkheid

Tijdens de volledige training van de MatriXmethode krijg je alle competenties.

Wil je weten hoe je SOLK, tinnitus en andere hulpvragen snel aanpakt?

Er zijn veel ‘oplossingen’ die worden geboden bij SOLK, tinnitus en andere mentale hulpvragen. Helaas duren interventies vaak lang en kunnen zelfs ingrijpend zijn. Gelukkig is er een interventie die snel resultaat biedt. Daarmee hoeft de cliënt niet lang in een traject te zitten en wordt niet afhankelijk van dure hulpmiddelen.

“De MatriXmethode heeft mijn leven volledig veranderd. Toen ik daar mee bezig ging, wilde ik daar alleen maar mee bezig zijn. En dat gaat nu gebeuren” – Mireille Molenaar

Krijg alle handvatten om cliënten te helpen met onverklaarbare klachten zoals SOLK en tinnitus. Het is wel nodig om ook de andere onderdelen van de MatriXmethode als interventie te beheersen. Je kunt kiezen om de training op locatie of blended-learning (e-learning en live online oefendagdelen) te volgen.

Met de e-learning training van de MatriXmethode maak je eerst de theorie eigen in je eigen tijd en locatie-onafhankelijk. Tijdens de bijbehorende live online oefenmomenten ga je actief aan de slag in de praktijk met je medecursisten.

Ervaring van een cursist (video)

Tijdens de online cursus krijgt de deelnemer eerst de theoretische basiskennis. Daarna wordt geoefend met de medecursisten om de nieuwe kennis en vaardigheden eigen te maken.

Anneke Dusseljee heeft de training gevolgd en ze deelt haar ervaring in de video:

Ervaring van cliënten (video’s)

De gepensioneerde Ben is een partner van een cursist die de MatriXmethode heeft geleerd. Hij mocht mee om zijn vrouw naar de training te rijden. Omdat hij last had van oorsuizen (tinnitus) heeft hij gebruik gemaakt van de coaching die Ingrid hem aanbood.

Hij vertelt eerst zijn verhaal net na de coaching en daarna zijn ervaring vier weken later, toen hij naar Curaçao is gegaan om te duiken:

Zijn ervaring vier weken later wil hij ook delen, want hij dacht dat de piep in zijn oor wel weer terug zou komen. Omdat hij weet hoe de MatriXmethode werkt en hoe hij zelf de regie kunt krijgen over zijn eigen hoofd, heeft hij zijn hulpvraag aangepakt:

Ook een Belgische cursist heeft ervaren wat de MatriXmethode betekent bij SOLK-klachten. Hij vertelt zijn ervaring na de coaching op zijn tinnitus. Ook enkele weken later heeft hij een video opgenomen, waarbij hij vertelt of de coaching (één sessie) heeft geholpen:

Training volgen

De MatriXmethode is een breed inzetbare coachingstechniek bij zowel cognitieve als emotionele klachten. Je kunt kiezen tussen de lange of korte weg. 

Tijdens de langere weg krijg je eerst de basiskennis van de methode bij angsten en trauma’s. Na een goede afronding krijg je toegang om vervolgmodules te volgen, zoals SOLK en tinnitus.

De korte weg is binnen enkele dagen (op locatie) tot enkele maanden (blended-learning) te volgen. Daarbij krijg je alles van de MatriXmethode:

  • Angsten en trauma’s
  • Emotionele problemen zoals rouw en verdriet
  • Onverklaarbare (pijn)klachten/SOLK zoals tinnitus en migraine 
  • Stress/volle hoofden/mentale overbelasting
  • Leerproblemen of moeite met informatie onthouden en terugvinden

De volledige training wordt aangeraden. Want veel cursisten lopen vaak er tegenaan dat cognitieve, emotionele en medisch onverklaarbare problemen met elkaar in verbinding zijn. Als je dus meer kennis en vaardigheden hebt, kan je je cliënt sneller en beter helpen.

Conclusie

De training SOLK die het MatriXmethode Instituut aanbiedt is één van de trainingen om mentale hulpvragen aan te pakken. Daarbij maakt de professional de theorie eigen en ga je praktisch aan de slag met de medecursisten en de trainer. Na het afronden van de training heb je een effectieve coachingstechniek bij cognitieve, emotionele en psychosomatische klachten.

Ben je er klaar voor?

Over de schrijver

Ingrid Stoop - Ontwikkelaar MatriXmethode

Als ontwikkelaar van de MatriXmethode geef ik professionals (hbo-niveau) handvatten om cliënten met mentale problemen doelgericht te begeleiden. Zonder dat de probleeminhoud besproken hoeft te worden. Al vanaf het begin in 1991 gun ik iedereen de regie over het eigen hoofd. Wanneer slaan we samen met jou de handen ineen? Ik train je graag.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Geef een reactie