TRAINING MATRIXMETHODE VOLGEN?

Hoe je binnen 20 minuten de doorbraak krijgt met je cliënt, zonder zelf belast te worden met andermans probleemverhaal (zelfs als alles al is geprobeerd)

Wat als je direct een blijvende glimlach en opluchting ziet bij je cliënt door een veilige en snelwerkende vraagtechniek te gebruiken. Zonder te hoeven verdwalen in andermans probleemverhalen bij mentale hulpvragen (IQ, EQ en psychosomatisch). Zou dat jouw werk verrijken?

“Waarom krijg jij voor elkaar wat een psychiater niet voor elkaar krijgt?” is één van de reacties die getrainde professionals terugkrijgen. Een andere zei: “In mijn hoofd kan ik het sneller veranderen dan dat ik het u in woorden zou moeten vertellen”.

Krijg alle kennis en vaardigheden tijdens de training ‘MatriXmethode van Ingrid Stoop®’:

Na het succesvol afronden van de training zijn er alle mogelijke faciliteiten tot verdere verdieping en permanente educatie,

Over de training

Wil je eerst weten welke competenties je binnenkort beheerst? Of wil je je direct inschrijven voor de training?

De investering is 1995 euro (training op locatie) of 1895 euro (blended-learning). 

Training met ontwikkeltraject en kennisverrijking

4 dagen training op locatie of 2 maanden blended-learning

Na de training op locatie of blended-learning (online met live oefendagdelen) weet je hoe je de methode direct gebruikt naast je huidige interventie(s)

+ 5 x 1 uur live online ontwikkeltraject

Gedurende twee maanden is er supervisie met medecursisten en de trainer om de uitvoering van de methode nóg effectiever te maken

+ Onbeperkt online kennis verrijken

Na het succesvol afronden van het ontwikkeltraject verrijk je een jaar lang in je eigen tijd je kennis en vaardigheden in de MatriXcommunity (t.w.v. 120 euro)

OVER DE TRAINING

Of ontdek in de video wat je krijgt:

VOOR WIE IS DE TRAINING?

Voor de gemotiveerde professional met minimaal hbo-werk/denkniveau die cliënten met cognitieve (IQ), emotionele (EQ) en psychosomatische hulpvragen doelgericht willen begeleiden.

Kort over de training:

  • Prima te combineren naast je dagelijkse werkzaamheden
  • Ervaren trainer begeleidt en helpt je met al je vragen
  • De methode is al na de eerste trainingsdag toepasbaar
  • Je profiteert van 30+ jaar ontwikkeling
  • Certificaat en tientallen accreditatiepunten

Heeft iemand geen hulpvraag? Dan is het overbodig om de methode in te zetten.

Is iemand vóor en tijdens een coaching onder invloed van drank, drugs of medicatie? Dan is een sessie niet effectief.

Heeft de persoon met een hulpvraag een hersenbeschadiging? Dan verloopt een gesprek moeizamer dan wanneer iemand zonder afwijkingen gefocust is.

De methode werkt wel wanneer er een hulpvraag is, de persoon volledig gefocust is op de eigen leer- of denkprocessen, én wanneer er vertrouwen is in de professional.

Bij cognitieve hulpvragen (IQ): Met de methode wordt eigen, praktische en theoretische kennis opgenomen, verwerkt, onthouden en teruggevonden op de eigen manier. Met de MatriXmethode krijgt de hulpvrager “rust in het hoofd” en wordt “informatie handiger onthouden”. Denk aan basisinformatie van taal en rekenen op school, gerichte vakken van studie en overige kennis.

En bij emotionele-hulpvragen (EQ):
Herinneringen en toekomstige verwachtingen worden als plaatjes onthouden en geïnterpreteerd door onze hersenen, onze emoties. Als enige hebben we daar zelf invloed op. Door te focussen op de specifieke momenten van situaties, worden deze momenten ontladen, geneutraliseerd en vervangen.

Daarnaast is ook een vermindering van de pijnbeleving mogelijk bij psychosomatische (pijn)klachten. Met specifieke vragen begeleid je de persoon grip te krijgen. Bijvoorbeeld als de cliënt de pijnbeleving als de metafoor ‘een steen in de maag’ ervaart.

Ook als je andere interventietechnieken toepast, is jezelf ontwikkelen belangrijk. Veel hbo-professionals willen het mentaal welzijn van cliënten verbeteren en een oplossing bieden voor de hoge werkdruk, lange wachtlijsten, schooluitval, psychisch ziekteverzuim én het tekort aan snelwerkende, effectieve hulpmiddelen.

Wil je met een veilig toepasbare methode in één tot drie sessies per specifieke hulpvraag opluchting en een glimlach zien bij je cliënt? Met blijvend resultaat, naast alles dat je al doet?

Met de MatriXmethode als kortdurende interventie bij blokkades en belemmeringen hoef je niet te worden belast met andermans probleemverhaal. Ook wordt voorkomen dat je gesprekken stroef verlopen. Met jouw begeleiding komt je cliënt namelijk direct tot de kern van de IQ- én EQ-hulpvraag, zonder dossiervorming of complex protocol.

Dat horen we vaker. De methode is niet simpel, wel eenvoudig. De blije cliënten, de enthousiaste professionals die ermee werken en de positieve onderzoeksresultaten, tonen aan dat de interventie werkt. Dat komt doordat de oplossing door de hulpvrager zelf wordt bedacht en toegepast op de eigen manier. De weg naar die krachtige, eigen oplossing is de MatriXmethode.

Wij communiceren transparant, we delen video’s, zijn bereikbaar en geven live expertsessies. Zo ontdek (en ervaar) je zelf hoe en dat het werkt.

Tot nu toe zijn geen negatieve bijwerkingen bekend nadat iemand is gecoacht met de MatriXmethode. De cliënt kan na een gesprek wel wat moe zijn. De cliënt beschouwt zijn hulpvraag zonder herbeleving. Hij krijgt de regie over het eigen hoofd door jouw specifieke manier van MatriXvragen stellen.

Wil je weten hoe de methode werkt? Ervaar het zelf.

Goed dat je video’s kijkt over de MatriXmethode. Het lijkt simpel, toch is het niet eenvoudig. We horen van cursisten die het hebben geprobeerd dat ze een eind kwamen, maar uiteindelijk vastliepen. In de training leer je naast de theoretische kennis hoe je jouw cliënt helpt gefocust te blijven, de specifieke MatriXvragen te stellen op het juiste moment en welke competentie je bij welke specifieke hulpvraag inzet.

Tips van anderen zijn geen oplossingen voor cliënten. Er wordt vaak gestuurd op iemands gedrag. Een luisterend oor of afleiding geeft wel wat opluchting. Toch blijft het daadwerkelijke probleem in het hoofd van je cliënt onthouden.

Bij het inzetten van de MatriXmethode laat je je cliënt zelf de eigen denkprocessen visueel in het hoofd beïnvloeden. De probleeminhoud blijft privé en jouw hoofd blijft opgeruimd na een werkdag. Je cliënt gaat blij en opgelucht naar huis. Voor beiden een win-win.

Met deze interventie voorkom je dat je verdwaalt in het probleemverhaal van de cliënt. Jouw hoofd blijft daardoor opgeruimd na een gesprek.

Het is een veilige, breed toepasbare gesprekstechniek bij mentale blokkades en belemmeringen. Je ziet en merkt snel resultaat door de opluchting en blijdschap bij je cliënt tijdens en na een sessie.

Uit onze jarenlange ervaringen merken we dat één tot drie sessies per specifieke hulpvraag (IQ en EQ) voldoende zijn. Verder (wetenschappelijk) onderzoek zal meer duidelijkheid bieden. Wil je het eerst zelf ervaren?

Lang verhaal kort: doordat de persoon zelf de eigen oplossing bedenkt en toepast voor zijn eigen hulpvraag. Door het gericht stellen van specifieke vragen, behoudt de persoon zelf de focus om de innerlijke beleving. De zintuigen zien, horen, voelen, ruiken, proeven of denken worden daarbij gebruikt.

Er hoeven geen woorden gevonden te worden, terwijl dat vaak bij andere interventies wel het geval is. De persoon kan daardoor zelf heel diep gaan in zijn eigen denkproces. Omdat de persoon ook na de sessie weet hoe deze manier van denken werkt, is het resultaat blijvend.

TRAINING VOLGEN: BLENDED-LEARNING OF OP LOCATIE

blended learning matrixmethode

Blended-learning

Deze training heeft een doorlooptijd van twee maanden en een online ontwikkeltraject.

Datums - MatriXtraining (Blended-learning)

– Starten op 1 oktober: online oefendagdelen op donderdagen 12 en 26 oktober en 9 november van 09:00-13:00 uur met opvolgend online ontwikkeltraject

– Starten op 1 november: online oefendagdelen op maandagen 13 en 27 november en 11 december van 09:00-13:00 uur met opvolgend online ontwikkeltraject

– Starten op 15 januari: online oefendagdelen op woensdagen 31 januari en 14 en 28 februari van 09:00-13:00 uur met opvolgend online ontwikkeltraject

– Starten op 1 april: online oefendagdelen op woensdagen 17 april en 8 en 22 mei van 09:00-13:00 uur met opvolgend online ontwikkeltraject

training opleiding matrixmethode

Op locatie

Deze training van vier dagen met ontwikkelaar Ingrid Stoop heeft een online ontwikkeltraject.

Datums - MatriXtraining Op locatie

– Starten in oktober (Happy Moose – Zoetermeer): dinsdag 10 t/m vrijdag 13 oktober van 10:00-17:00 uur met opvolgend online ontwikkeltraject

– Starten in november (Belmont – Ede): vrijdag 10 en zaterdag 11 november + vrijdag 17 en zaterdag 18 november van 10:00-17:00 uur met opvolgend online ontwikkeltraject

– Starten in januari (Belmont – Ede): maandag 22 t/m donderdag 25 januari van 10:00-17:00 uur met opvolgend online ontwikkeltraject

– Starten in maart (LinZZ – Roermond): maandag 18 t/m donderdag 21 maart van 10:00-17:00 uur met opvolgend online ontwikkeltraject 

– Starten in mei (Happy Moose – Zoetermeer): maandag 27 t/m donderdag 30 mei van 10:00-17:00 uur met opvolgend online ontwikkeltraject

brochure training matrixmethode

Of bekijk de accreditaties van de training

Onze trainingen zijn geaccrediteerd bij diverse beroepsverenigingen. Ze werken met het MatriXmethode Instituut samen voor oplossingsgerichte gesprekken. Je ontvangt na het succesvol afronden van de training diverse accreditatiepunten, afhankelijk per beroepsvereniging. 

Zit jouw beroepsvereniging er niet bij? Vraag aan de organisatie of de training geaccrediteerd kan worden. Jij en de beroepsvereniging hebben daar beiden baat bij.