"Iedereen de regie over het eigen hoofd."

Slaan we onze handen ineen?

Wie we zijn

Hoe zou het zijn als je een veilige vraagtechniek beheerst die snel resultaat biedt bij mentale blokkades en belemmeringen? Waarbij de cliënt niet over de inhoud hoeft te praten? Met de praktische aanpak wordt een handvat geboden om belemmerende denkprocessen te verbreken bij cliënten. Daarmee bieden we professionals met het toepassen van deze methode een helpende hand bij de unieke aanpak van mentale problemen.

Het MatriXmethode Instituut is een trainingsorganisatie die op een laagdrempelige en vernieuwende manier streeft naar verbetering. Tijdens de kortdurende training leert de professional een praktische interventie die naast een huidige werkwijze binnen een handomdraai (snel, effectief) inzetbaar is.

Wat we doen en voor wie

Opvallend voor onze organisatie is de familiaire sfeer wat als informeel, open en warm wordt ervaren door velen. Elke dag opnieuw steken we met een compact, krachtig team de handen uit de mouwen om alle organisatiedoelen en dromen te verwezenlijken.

Kenmerkend voor de organisatie is Ingrid Stoop, ontwikkelaar van de MatriXmethode, wiens handen jeuken om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen met de door haar zelf ontwikkelde handreiking. Dit gaat hand in hand met het trainen van nieuwe MatriXprofessionals, om zo haar kennis en kunde over te brengen als handvat binnen hun eigen werk. Handig, toch?

Hoe we dat doen

Mensen staan bij ons centraal: gelijkheid en saamhorigheid gaan hier hand in hand met elkaar. En waar nodig, elkaar een handje helpen of een duwtje in de goede richting geven. Zodat de getrainde professionals daarna zelfstandig verder kunnen met de geleerde materie en praktische aanpak.

“Zo laag als het kan, zo hoog als het moet”

Een belangrijk doel, naast het trainen van MatriXprofessionals, is dat de laagdrempelige methode als handvat ingezet wordt door hulpverleners met een coachende rol in de eerstelijnszorg of jeugdzorg. Zo worden doorverwijzingen en langdurige wachtlijsten voorkomen of gereduceerd. Binnen de tweedelijns- en derdelijnszorg komen ze namelijk structureel handen tekort.

Het doel van het MatriXmethode Instituut is dat de methode erkend en wetenschappelijk bewezen wordt. Alles dat daarbij van toegevoegde waarde is, wordt door het MatriXmethode Instituut met beide handen aangegrepen.

Kwaliteitskeurmerk

Vind je kwaliteit en deskundigheid ook belangrijk? Daardoor zijn onze organisatie en trainingen erkend met het NRTO-kwaliteitskeurmerk. Dit zijn acht kwaliteitseisen waar ons opleidingsinstituut en trainingen aan voldoen:

  • We zijn transparant over het product of dienst.
  • We zijn helder over de leeruitkomsten van opleidingen en trainingen.
  • We meten de klanttevredenheid.
  • We komen gemaakte afspraken na.
  • We zetten deskundige trainers en professionals in.
  • We investeren in de deskundigheid van onze organisatie, trainers en professionals.
  • We hebben processen op orde.
  • We streven steeds naar verbetering.

ONS TEAM

ingrid stoop matrixmethode

Ingrid Stoop

Ontwikkelaar van de MatriXmethode
walter-franssen-matrixmethode-125x125

Walter Franssen

Bedrijfsmanager
casper-kemperman-matrixmethode-125x125

Casper Kemperman

Communicatieadviseur
marianne-van-helden-matrixmethode-125x125

Marianne van Helden

Administratie
matrixtrainers-matrixmethode-instituut-125x125-2

MatriXtrainers

Een van je begeleiders tijdens de blended-learning-training
professionals-matrixmethode-125x125

MatriXcollega's

Zij hebben gekozen om vermeld te worden op onze website

MAAK EEN KEUZE

Ervaringen

Bekijk ervaringen en resultaten met de methode van professionals en cliënten.

Inzichten

Ontvang inzichten in de methode direct in je mailbox of op je deurmat.

Agenda

Ontdek hoe je effectieve gesprekken krijgt of schrijf je in voor de training.