ONDERZOEKEN EN RESULTATEN

Wat wil je bekijken?

Onderzoeksresultaten van cursisten

De effectiviteit van onze coaches bij diverse mentale klachten.
bekijken

Afstudeeronderzoeken

Diverse hbo-studenten hebben het effect bij diverse klachten onderzocht.
bekijken

Onderzoeksresultaten van professionals

Cliënten en professionals delen hun bevindingen.
Bekijken

Onderzoeksresultaten van 199 coachings

Naast de geleerde theorie worden de geleerde MatriXvaardigheden direct in de praktijk toegepast. Onze cursisten behalen na de training al de volgende resultaten:

Klachten MatriXmethode
Effectiviteit MatriXmethode
Hoeveel sessies MatriXmethode?
Effectiviteit MatriXmethode
Onderzoek effectiviteit MatriXmethode

Afstudeeronderzoeken

Onderzoeken MatriXmethode

Onderzoeken bij emotionele en cognitieve hulpvragen

Bekijk de resultaten van de effectiviteit van de methode bij diverse hulpvragen zoals tandartsangst, trauma's, leerproblemen en volle hoofden. Deze onderzoeken zijn uitgevoerd door HBO-studenten, richting Toegepaste Psychologie.

Ervaringen en resultaten

Hartcoherentie gemeten voor de effectiviteit bij angsten

  • De cliënt die is geholpen had al meer dan 30 jaar een angst voor muizen.
  • Na de interventie van 30 minuten is deze cliënt van de angst af en ook zes uur later is de hartcoherentie nog steeds hetzelfde (geen last meer).
  • Door het blijven doorvragen heeft de cliënt zelf de interne beleving succesvol veranderd.
  • Alle mogelijke zintuigen zijn aangepakt: zien, horen, voelen en denken, waardoor het probleem effectief wordt aangepakt. Andere methodes pakken slechts één beleving aan, waardoor het probleem op lange termijn niet is opgelost.
  • De MatriXmethode is goed en snel toe te passen om bijvoorbeeld spannende situaties, angsten, PTSS en trauma’s op te lossen én te voorkomen.

Effectiviteit gemeten bij huisartsenpraktijk in Barneveld

  • Minimaal 80% van de patiënten wordt succesvol in de praktijk geholpen en wordt niet verwezen naar de tweedelijnszorg
  • De huisarts vertelt vier voordelen: snelle doorstroming, korte wachtlijst, hulp beschikbaar in de praktijk en het eigen risico van de patiënt blijft intact
  • De POH-GGZ in deze huisartsenpraktijk zegt dat de methode veilig is, snel werkt  en effectief is
  • De twee patiënten delen zelf hun ervaringen in de video, omdat ze twee jaar geleden slechts drie sessies nodig hadden en nu nog steeds van hun problemen af zijn

Over de MatriXmethode

Is het echt zo simpel en werkt het echt? De recensies, video's en resultaten lijken vaak te mooi om waar te zijn.

Dat horen we vaker. De methode is niet simpel, wel eenvoudig. De blije cliënten, enthousiaste professionals die ermee werken en positieve onderzoeksresultaten tonen aan dat de interventie werkt. Dat komt doordat de oplossing door de hulpvrager zelf wordt bedacht en toegepast op de eigen manier. De weg naar die krachtige, eigen oplossing is de MatriXmethode.

Wij communiceren transparant, we delen video's, zijn bereikbaar en geven live expertsessies. Ontdek (en ervaar) zelf hoe en dat het werkt.

Is de MatriXmethode een hersenspinsel?

Mentale hulpvragen zorgen voor hersenspinsels: gedachten die iemands levensgeluk kunnen verstoren en die zelfs allesoverheersend kunnen worden. De methode richt zich juist op hersenspinsels. Hoezeer behandelaars – psychologen, psychiaters – hun best doen om in het hoofd van de persoon te komen, het lukt nooit volledig. De enige die zulke problemen de nek om kan draaien is de persoon zelf. Is dat kwakzalverij? De talloze cliënten en professionals bewijzen dat het werkt.

Kan mijn cliënt in een crisis raken door herbelevingen als de methode wordt toegepast?

Tot nu toe zijn geen negatieve bijwerkingen bekend nadat iemand is gecoacht met de MatriXmethode. De cliënt kan na een gesprek wel wat moe zijn. De cliënt beschouwt zijn hulpvraag zonder herbeleving. Hij krijgt de regie over het eigen hoofd door jouw specifieke manier van vragen stellen.

Ik heb al veel video's gezien over de MatriXmethode. Als ik anderen wil coachen, kan ik het zonder de training ook?

Goed dat je video's kijkt over de MatriXmethode. Het lijkt simpel, toch is het niet eenvoudig. We horen van cursisten die het hebben geprobeerd dat ze een eind kwamen, maar uiteindelijk vastliepen. In de training leer je naast de theoretische kennis hoe je jouw cliënt helpt gefocust te blijven, de specifieke MatriXvragen te stellen op het juiste moment, wanneer de methode wel en niet werkt en welke competentie je bij welke specifieke hulpvraag inzet.

Ik pas al andere interventiemethoden toe. Waarom zou ik dan nóg een andere interventie willen leren?

Jezelf ontwikkelen is altijd goed. Nog beter is om verschillende interventietechnieken te beheersen als je tijdens een gesprek merkt dat jij én je cliënt vastlopen. We horen vaak dat met de MatriXmethode meer bereikt kan worden in minder tijd.

Het is een kortdurende interventie om blokkades en belemmeringen doelgericht aan te pakken. Als deze op de juiste manier wordt toegepast, kan het binnen één gesprek zorgen voor een positieve verandering waar andere technieken onvoldoende werken.

Wanneer werkt de MatriXmethode niet?

Is er geen eigen hulpvraag? Dan biedt ook de MatriXmethode geen oplossing. Het is uiteraard belangrijk dat de hersenen vóór en tijdens de coaching niet beïnvloed zijn door medicatie, drank of drugs.

Tijdens gesprekken merk ik dat ik veel moeite moet doen om iemand te helpen. Ik geef wel vaak tips en bied een luisterend oor. Hoe zit dat met de MatriXmethode?

Tips van anderen zijn geen oplossingen voor cliënten. Ze gaan vaak over het gedrag. Een luisterend oor geeft vaak wel wat opluchting. Toch blijft het daadwerkelijke probleem in het hoofd van je cliënt onthouden.

Bij het inzetten van de MatriXmethode laat je je cliënt zelf de eigen denkprocessen visueel in het hoofd beïnvloeden. De probleeminhoud blijft privé, zodat jouw hoofd opgeruimd blijft na een werkdag. Je cliënt gaat blij en opgelucht naar huis. Voor beiden een win-win.

Zoveel verschillende hulpvragen, één coachingstechniek. Hoe kan dat?

Vrijwel ieder mentale klacht is een eigen beleving. En de enige die dat kan veranderen, is de persoon zelf. De MatriXmethode zorgt ervoor dat de persoon zelf de beleving die hij of zij ervaart, verandert door het stellen van specifieke vragen. Het is breed inzetbaar, zowel bij cognitieve als emotionele klachten. Onafhankelijk van 'labels', 'stickers' of begeleiden en ondersteunen.

Een jarenlang, ingrijpend probleem oplossen binnen één tot drie sessies. Kan dat?

Simpel gezegd: ja. Doordat met focus de innerlijke beleving die de hulpvrager ervaart veranderd wordt en de woorden niet gevonden hoeven te worden, kan de persoon zelf heel diep gaan in zijn eigen denkproces. De eigen oplossing wordt bedacht en toegepast. Het effect is direct merkbaar door de opluchting of glimlach bij emotionele vraagstukken en cognitieve problemen. Omdat de persoon ook na de sessie weet hoe dit in het vervolg te doen, is het resultaat blijvend.

Wat zijn voordelen?

Met deze interventie verdwaal je niet meer in de probleeminhoud van je cliënt. Het is een oplossingsgerichte coachingsinterventie bij mentale blokkades en belemmeringen. Daarmee krijg je in korte tijd verrassende en blijvende resultaten.

Met deze veilige, overal toepasbare en kortdurende interventie blijft jouw hoofd opgeruimd na ieder gesprek. Al binnen één gesprek merken jij en je cliënten een positief effect bij cognitieve en emotionele hulpvragen.

Vragen over de training

Twijfel je over de onderzoeksresultaten?

Je ziet wat de MatriXmethode jou én je cliënt kan opleveren. We zijn eerlijk en transparant over onze organisatie, de werking van de methode en de resultaten. Die eigenschappen zitten gewoon in ons.

Wat we soms horen is dat de interventie 'te mooi lijkt om waar te zijn'. Bij deze ben je uitgenodigd om aanwezig te zijn bij een live bijeenkomst over hoe de methode werkt. Wil je eerst ons bellen, mailen of in contact komen met professionals die methode inzetten? Je hebt zelf de regie.

MAAK EEN KEUZE:

Leren klokkijken en kalender begrijpen

Live online bijeenkomsten

Krijg inzichten (of ervaar) hoe de methode werkt bij mentale klachten.

Icoon boek downloaden

Downloads

Ontvang gratis inzichten in de MatriXmethode in je mailbox.

Favicon MatriXmethode Instituut

Trainingen

Help na de training anderen de regie te krijgen over hun eigen hoofd.