Vol hoofd? Zo krijg je rust in je hoofd
23 december 2020 
26 min. leestijd

Vol hoofd? Zo krijg je rust in je hoofd

Veel mensen hebben er last van: een vol hoofd. Dagelijks krijgen we veel informatie binnen. Veel van deze informatie moet een plek krijgen om zo overzicht en rust in je hoofd te krijgen. Al die informatie heeft te maken met cognitieve kennis (zoals leren) en emotionele feiten (zoals angsten en trauma's). 

Wat is een effectieve manier om ontspanning, stilte en overzicht in het hoofd te ervaren? Door het hoofd op te ruimen met de MatriXmethode. In dit artikel krijg je het antwoord.

Rust in je hoofd door meditatie, medicijnen of edelstenen?

Vaak wordt een oplossing gezocht die snel te in te zetten is. Bijvoorbeeld een medicijn, edelstenen, rustgevende muziek. Ook meditatie is een manier om wat meer rust te ervaren. Soms kan dat wel helpen, maar niet voor iedereen is dat effectief. Iedereen is anders en ervaart een vol hoofd op een andere manier.

Tips, trucs en vaak ook praatsessies creëren vaak nog meer chaos. Dat komt doordat dit niet de oplossingen zijn van de persoon die last heeft van het probleem. Hij of zij die last heeft van stress of een overvol hoofd wil vaak het liefst zelf weten hoe rust in het hoofd te krijgen. Het is mogelijk door te weten hoe informatie denkbeeldig handiger ingedeeld kan worden. Want informatie zie je niet aan de buitenkant, maar ervaar je wel.

"Tips, trucs en vaak ook praatsessies creëren vaak nog meer chaos. Dat komt doordat dit niet de eigen oplossing is van de persoon zelf."

Een professional heeft al ervaren hoe op een snelle manier rust wordt gecreëerd in het hoofd. Ze vertelt zelf over haar aanpak:


Vol hoofd met gedachten: dit zijn de oorzaken

De hele dag door zijn we bezig om informatie op ons te nemen. Zowel bewust als onbewust. Na een dag kan je hoofd vol met gedachten zitten. Sommige van deze opvattingen en voorstellingen zijn positief, sommige negatief of neutraal.

Als je bijvoorbeeld op school zit en iets wilt leren, dan is het belangrijk om informatie goed te onthouden. En als je een vervelende situatie hebt meegemaakt en je eraan terugdenkt, dan kan dat een negatieve invloed hebben. Daarom is het zinvol om kennis die je wilt onthouden op een handige, eigen manier op te slaan en terug te vinden. En emotionele gedachten een plek te geven zodat je er geen last meer van hebt.

Enkele oorzaken zijn:

 • Stress (op het werk of op school)
 • Negatief zelfbeeld
 • Angst
 • Moeheid
 • Trauma
 • Onverwerkte emotie
 • Onzeker toekomstperspectief
 • Relatiebreuk
 • Depressie

Dit zijn mentale processen die worden gestuurd door gedachten in het hoofd. Daarom is het zo belangrijk dat iemand weet hoe zijn hoofd visueel werkt en hoe hij of zij zelf de regie pakt en krijgt. Want de autonomie van de persoon zelf is heel krachtig. 

Nu, jaren later, gebruiken vele professionals deze interventie in hun werk met bijzondere resultaten. En dat is niet zonder reden. In de animatie krijg je een korte uitleg over de werking van mijn methode door het hoofd op te ruimen op de eigen manier.


Moe om te praten over problemen of slapeloze nachten?

Het is goed mogelijk dat je slapeloze nachten ervaart als je merkt dat je hoofd overvol is. De chaos blijft als je moe bent van reeds gezochte hulp of liever niet wilt praten over het probleem. Vaak stapelen problemen zich op en wordt het hoofd nog voller. Daarom is het zo belangrijk om de baas te worden over je eigen hoofd op je eigen manier met hulp die werkt.

vol hoofd rust in je hoofd

Ik heb zelf een persoonlijk YouTube-kanaal. Daar staan honderden video's over de werking van mijn gesprekstechniek en hoe deze wordt toegepast bij onder andere angsten, trauma's, rouw, moeite met informatie onthouden, tinnitus/oorsuizen en een vol hoofd opruimen.

Je kunt abonneren op dit kanaal, want ik plaats bijna wekelijks nieuwe video's op YouTube. Ik vind het namelijk belangrijk dat mensen kennismaken met mijn gedachtegoed. Daarmee krijgen geïnteresseerden de regie over het eigen hoofd.

youtube ingrid stoop matrixmethode

Vol hoofd opruimen en trauma verwerken

Een vol hoofd opruimen met de MatriXmethode is een krachtige manier om iets te verwerken, ook al is iets al langere tijd ontstaan. Als ontwikkelaar heb ik deze manier als eerste in Nederland ontwikkeld enkele decennia geleden. 

Dit deed ik na het stellen van één simpele vraag: “Hoe heb je informatie opgeslagen in jouw hoofd?”. Mijn jonge cliënt zei: “Het staat allemaal door elkaar en ik kan sommige informatie niet meer vinden. Ik heb daarvoor een sleutel nodig en die heb ik niet.”

traumatische ervaring voorbeelden

Uit ervaring weet ik dat een gesprek of coaching effectiever is als zowel cognitieve als emotionele blokkades opgeruimd worden. Want beide hulpvragen hebben vaak met elkaar te maken. Als je een trauma hebt, dan is het nuttig om eerst het volle hoofd op te ruimen en daarna aan de slag te gaan met traumaverwerking. 

Doordat je rust in het hoofd ervaart, ben je eerder in staat om het trauma te verwerken. Je merkt dat de informatie een plekje heeft gekregen en het een onbeladen feit is.


Module hoofd opruimenDat bleek een vraag met een gouden randje. Want sinds deze dag was geen enkele dag meer hetzelfde. Ik dacht: “Dat is interessant. Iemand beleeft dus op de eigen manier hoe informatie staat opgeslagen. Als informatie of kennis niet handig staat opgeslagen, heeft dat invloed op andere mentale processen.”

Dat geldt dus niet alleen voor problemen die IQ-gerelateerd zijn (zoals een vol hoofd), maar ook EQ-gerelateerd. Denk aan onverwerkte emoties, trauma’s of onverklaarbare (pijn)klachten.

Hoofd opruimen met de MatriXmethode

Het is logisch dat veel mensen niet stilstaan bij het reorganiseerde van processen in het hoofd. Maar eerlijk gezegd is het reoganiseren van het hoofd niet zo raar als dat het lijkt, aangezien iedereen een eigen hoofd heeft. Daardoor heeft ook iedereen een eigen, unieke manier om bijvoorbeeld informatie te onthouden. Of om het hoofd (denkbeeldig) op te ruimen. Alles gebeurt in het hoofd van de persoon die het probleem heeft.

Daarbij zijn de volgende stappen belangrijk:

 1. Stap 1: Clusteren
 2. Stap 2: Inrichten
 3. Stap 3: Memoriseren

De fout die vaak gemaakt wordt, is dat oplossingen van anderen wordt aandragen. Oplossingen die logisch lijken, maar niet passen bij de cliënt. Dit geldt overigens niet alleen bij problemen die te maken hebben met intelligentie, maar ook emotionele problemen en andere psychische belemmeringen. Daardoor blijft iemand vaak zitten met het probleem, zonder op zoek te gaan naar de eigen oplossing door de cliënt.

Traumaverwerking door het hoofd op te ruimen

Als het hoofd is opgeruimd en de emotionele klachten denkbeeldig een plek hebben gekregen, wordt de volgende stap gezet. Het trauma wordt verwerkt door:

 1. Stap 1: Ontladen
 2. Stap 2: Neutraliseren 
 3. Stap 3: Vervangen

Daarbij is het niet nodig om inhoudelijk te praten over de oorzaak van de hulpvraag. Ook is er geen herbeleving. Dat is fijn, want sommige interventies zijn ingrijpend en heftig. Daardoor kunnen zelfs nieuwe trauma's ontstaan.

Het belang van het hoofd opruimen

Iedereen heeft een eigen manier van informatie verwerken, opslaan, onthouden en terugvinden. Gelukkig maar, want als ik jou moet vertellen hoe je dat moet doen, dan is dat niet jouw eigen manier. Daarom is het ineffectief om manieren te gebruiken die voor iemand anders wel werken, maar voor jou of je cliënt niet. Iedereen is immers uniek. Daardoor wordt het in het hoofd juist een chaos en niet opgeruimd.

Tijdelijke hulpmiddelen zoals medicatie, sporten of andere manieren van afleiding zijn vaak slechts op dat moment effectief, maar niet op langere termijn. Als de ‘afleiding’ is uitgewerkt, dan begint hetzelfde riedeltje opnieuw. Met de kans dat het van kwaad tot erger wordt.

Hoofd opruimen is eigenlijk zo logisch dat je haast denkt: “Waarom ben ik er zelf nooit op gekomen?” – Margreeth van Amerongen, lerares op het Stedelijk Vakcollege (Zutphen)
Toch vertellen mensen vaak aan anderen wat en hoe iets te doen. Dat begint al op school. Daar leren kinderen niet hoe ze moeten leren, maar wel wat ze moeten leren. En die manier van leren is in veel gevallen het begin van meer problemen (op langere termijn). Iedereen heeft een eigen hoofd en daardoor ook een eigen manier om informatie op te slaan en terug te vinden. Jij wilt toch ook het liefst zelf de baas worden over je eigen hoofd?

Bedenk daarom altijd wat jouw voorkeur heeft:

Afhankelijkheid

Hoe zou je het vinden als je zelf niet kunt nadenken en je de oplossing van iemand anders moet opvolgen? Past dat bij je of bedenk je liever zelf je eigen oplossing?

Tijd en kosten

Heeft je cliënt het ervoor over om maanden of zelfs jaren kwijt te zijn, terwijl iemand al langere tijd worstelt met het probleem?

Praten

Wil je dat je cliënt praat over problemen, terwijl hij of zij je niet kent? Zodat de diepste geheimen in het hoofd aanwezig blijven als liever niet alles verteld wordt over een onverwerkte emotie, angst of trauma?

Meteen een tip: laat iemand zelf de eigen oplossing bedenken die bij die persoon past. Dat geldt voor zowel IQ- als EQ-gerelateerde problemen.

"Hoofd opruimen met de MatriXmethode: een eigen manier om informatie te clusteren, in te richten en te memoriseren"

Juist die afhankelijkheid van derden zorgt ervoor dat het hoofd nog voller wordt. Langdurig praten en het opvolgen van complexe protocollen helpen daar niet bij. Daarom is het ontdekken van de eigen oplossing zo belangrijk, maar hoe doet je cliënt dat?

Emotionele problemen als gevolg van een vol hoofd

Als iemand een vol hoofd heeft, kan dat diverse oorzaken hebben. Vaak is het niet alleen maar stress, een hoge werkdruk of afhankelijk van de intelligentie van iemand. Een hoofd kan ook vol zitten met emotionele blokkades en belemmeringen. Het één heeft vaak invloed op het ander.

Het is daarom aan te raden om eerst het hoofd op te ruimen en daarna pas het emotionele probleem aan te pakken. Dan is het makkelijker om de cliënt de eigen oplossing te laten bedenken voor momenten die zijn meegemaakt of die al bedacht zijn en in de toekomst mogelijk gaan plaatsvinden.

Het veilige van deze methode is dat praten over de oorzaak van het probleem niet nodig is. Ook is er nooit een herbeleving die een heftig effect kan hebben.

Hoofd opruimen vs hoofd leegmaken

Er is wel een misverstand tussen het hoofd leegmaken en het hoofd opruimen. Als iemand denkbeeldig het hoofd leegmaakt, is er in principe niets meer. Het hoofd is dan eigenlijk blanco, zonder informatie.

Vaak zeggen deelnemers aan de training dat het hoofd wordt leeggemaakt met de MatriXmethode, maar dat is verkeerd gekozen. Er wordt niets gewist in het hoofd. Sommige deelnemers vergissen zich, terwijl wel duidelijk goede resultaten worden behaald. Dat hoor je de deelnemer zeggen in deze video:

Beter is om het hoofd op te ruimen. Daardoor weet je cliënt hoe kennis en overige informatie op een overzichtelijke, eigen manier wordt geclusterd en onthouden in het hoofd. Het hoofd opruimen is zo krachtig dat dit vaak een manier is om een sessie te beginnen en daardoor eventuele emotionele problemen te verwerken met een opgeruimd hoofd.

Anita Paar, een professional die de MatriXmethode gebruikt tijdens haar sessies met cliënten, kreeg een enthousiast bericht na het hoofd opruimen:

Hoofd opruimen

Ondertussen passen honderden professionals dagelijks deze methode toe. Zodat cliënten, van jong tot oud, weer de regie krijgen over het eigen hoofd. De resultaten tonen aan dat dit niet een eendagsvlieg is geweest. Inmiddels sta ik niet alleen te trainen om deze methode aan andere professionals te leren. De diverse trainers die er zijn zorgen ervoor dat nog meer mensen dit in hun werk toepassen, naast alles dat ze al succesvol doen.

Als je je hoofd leeg maakt, heb je niets meer. Daarom is het beter om het hoofd op te ruimen, zodat informatie wordt geclusterd, ingericht en gememoriseerd.

Een eigen hoofd: iedereen heeft er één

Iedereen op de hele wereld onthoudt informatie op de eigen manier en daar heeft de persoon zelf invloed op.

Een voorbeeld:
Denk eens aan een hond. Grote kans dat je een andere hond op je netvlies hebt dan je buurman of collega. En wanneer je een angst voor honden hebt, zal dat niet de lieve bastaardhond zijn van mijn buurman.

Iedereen heeft eigen herinneringen, eigen (doem)scenario’s in het eigen hoofd. Dat is nou eenmaal zo en zal altijd zo blijven. Gelukkig maar dat we met zijn allen zo uniek en verschillend zijn. Het is daarom wel goed om daarvan bewust te zijn, zonder dat de cliënt afhankelijk is van vele praatsessies en complexe protocollen.

Hopelijk ben je dat met me eens. Vind je ook dat de juist aanpak zou moeten zijn dat ieder individu zelf eigen problemen leert oplossen op de eigen manier?

Tips

Natuurlijk zijn er zeer vele manieren te bedenken om weer rust in het hoofd te krijgen. Zoals eerder al aangegeven zijn sporten, praten, fietsen of mediteren vaak slechts tijdelijke oplossingen. Dat leidt af, lucht op; het proces in het hoofd blijft echter hetzelfde. Anderen kunnen wel adviezen geven, maar de oplossing zit altijd in het hoofd van de persoon zelf.

Graag geef ik je enkele tips die wel effectief zijn. Sinds ik mijn methode heb ontwikkeld, heb ik veel mensen kennis laten maken om de regie krijgen over het eigen hoofd. Wanneer mensen (weer) de baas zijn over de eigen leer- en denkprocessen, dan gaan ze stappen zetten. Het aanhoren van goedbedoelde tips, adviezen en trucs maakt het hoofd alleen maar voller. 

Het ontwikkelen en hanteren van eigen strategieën en eigen processen is vaak wel effectief. Het onthouden van informatie is bijvoorbeeld een strategie, maar ook traumatische en angstige fragmenten en onverklaarbare (pijn)klachten die op een bepaalde manier staan opgeslagen.

Niet doen:

 • Maak je cliënt niet afhankelijk van derden

Je cliënt heeft altijd zelf een eigen oplossing en daardoor is de oplossing die worden aangedragen niet de meest effectieve oplossing voor iemand. De kans is groot dat het hoofd zelfs voller wordt.

 • Gebruik niets om het volle hoofd (tijdelijk) te verdoven

Als bijvoorbeeld een pilletje is uitgewerkt, begint alles weer opnieuw. Hoe meer er afhankelijkheid er is, hoe groter de kans dat problemen zich opstapelen.

 • Ga niet extra (hard) sporten of afleiden

Afleiding zoeken lijkt tijdelijk vaak wel te werken, maar op langere termijn is het probleem vaak nog aanwezig. Het leidt namelijk vooral af, maar de chaos in het hoofd blijft.

 • Maak het hoofd niet leeg

Dan heeft je je denkbeeldig niets meer…

Wel doen:

 • Begeleid iemand naar de eigen oplossing

Zonder over van alles te praten, zodat jouw hoofd ook opgeruimd blijft

 • Verwerk en onthoud informatie zelf binnen en/of buiten het eigen hoofd (denkbeeldig)

Einstein zei het ooit al: “de kracht van de verbeelding”. Dankzij jarenlange ontwikkelingen is de MatriXmethode nu zo krachtig.

 • Begin met het hoofd opruimen bij diepgewortelde angsten, trauma’s en onverwerkte emoties

Ga sneller naar de kern en krijg eerder een succesvolle sessie als eerst het hoofd wordt opgeruimd om daarna het diepgewortelde trauma of andere mentale/psychische problemen aan te pakken.

 • Pas de MatriXmethode toe

Pas de MatriXmethode zorgvuldig toe op de juiste manier. Je ontdekt stapsgewijs hoe deze methode werkt, zodat de autonomie van de persoon zelf wordt gebruikt.

Van een vol hoofd leegmaken naar het volle hoofd opruimen (coaching)

Het hoofd zit vaak vol met allerlei informatie. Dagelijks raakt je hoofd voller en voller. Is leegmaken een oplossing? Of is het beter om de oorzaken van een overbelast hoofd op te ruimen? 

In deze geluidsopname krijg je een voorbeeld van een coaching. In de volksmond wordt vaak gezegd om een hoofd leeg te maken. Maar weet je wat je dan krijgt? Inderdaad, een leeg hoofd. Dat is zonde, want je kunt informatie en emoties beter een (handige) plek geven. 

De MatriXmethode is een manier van coaching om dit op een oplossingsgerichte manier te doen. Hoe een vol hoofd wordt opgeruimd (in plaats van leeggemaakt) ontdek je in deze opname:

De manier om het hoofd op te ruimen

Met de MatriXmethode krijgt je cliënt een opgeruimd hoofd. Het lijkt misschien simpel, maar het is niet eenvoudig. Door de specifieke vragen te stellen aan iemand met een eigen hulpvraag en de motivatie om zelf iets op de eigen manier op te lossen, zijn de resultaten positief verrassend.

Binnen één tot drie sessies is er al aantoonbaar verschil zichtbaar. Bij het hoofd opruimen staat de cliënt centraal en wordt informatie geclusterd. En wanneer de persoon dat heeft ervaren, is het aan te raden het hoofd dagelijks of wekelijks op te ruimen. In een volgende sessie worden de onverwerkte angsten en trauma’s verwerkt tot kale feiten; de lading is eraf gehaald en speelt geen rol meer.

Tijdens de training ervaren de deelnemers ook hoe krachtig ‘Hoofd opruimen’ met de MatriXmethode werkt. Deze deelnemer vertelt er zelf over:

Deze techniek van specifieke vragen stellen is toepasbaar naast alles dat je al succesvol doet. Daarmee geef je de mensen waar jij mee werkt, alle leeftijden en IQ’s, weer de regie om ‘gedoe tussen de oren’ zelf te verwerken en te neutraliseren. Daardoor worden de obstakels in het hoofd opgelost en weet de cliënt hoe toekomstige belemmeringen worden aangepakt op deze manier.

Je cliënt hoeft niets te vertellen over de oorzaak van het probleem. Wel komt de cliënt meteen tot de kern van het probleem met de MatriXmethode. Daardoor heeft de persoon zelf altijd een krachtige manier binnen handbereik. De onderzoeken laten zien dat het werkt.

Hoeveel zou dat jouw cliënten opleveren? En in de maatschappij, waar steeds meer mensen korte lontjes hebben? Volgens mij heeft iedereen er voordeel aan als iemand weer de regie krijgt over eigen hoofd en eigen processen, toch?

Werkt dit ook op langere termijn?

Er wordt vaak gevraagd wat de effecten zijn van de MatriXmethode op langere termijn. Natuurlijk is dat een terechte en goede vraag. Want soms klinkt het te mooi om waar te zijn en heeft iemand een vraag zoals:

 • Eén specifiek trauma neutraliseren binnen één tot drie sessies, kan dat?
 • Is het hoofd na een tijdje nog steeds opgeruimd?
 • Zijn er eventuele (negatieve) na-effecten?

De MatriXmethode is het hulpmiddel waarmee iemand (weer) de regie krijgt over het eigen hoofd. Iemand doet dat zelf, altijd op de eigen manier. Daardoor is deze coachings- of gesprekstechniek veilig en biedt het snel resultaat.

Net zoals het verwerken en neutraliseren van een trauma, ruimt de cliënt ook het  hoofd op op de eigen manier. Zolang iemand bewust is van zijn eigen denkprocessen, wordt informatie op de eigen manier in het hoofd denkbeeldig geordend en onthouden.

Ook Fleur heeft ervaren wat het resultaat was van het hoofd opruimen met de MatriXmethode:

van werkdruk naar werkgeluk.

Een vol hoofd opruimen met de MatriXmethode

Iedereen kan het hoofd opruimen op de eigen manier. Alleen hoe te beginnen en het precies aan te pakken is vaak niet bekend. Daarom is dit een onmisbaar onderdeel in de training en tijdens sessies met cliënten. Met een opgeruimd hoofd is er ruimte om ook emotionele problemen aan te pakken en succesvol te verwerken.

Een deelnemer vertelt er zelf over:

Ook andere professionals hebben ervaren hoe het praktische brein te gebruiken en rust in het hoofd te krijgen. Doordat met tekeningen iemand visueel het hoofd gaat tekenen, wordt er een manier bedacht om informatie handiger in te rechten. 

Zo heeft iedereen daar een eigen, andere manier voor. Dat kan je zien aan de tekening van deze cursist:

Resultaten

Er is een doelgerichte interventie die snel resultaat biedt bij mentale blokkades en belemmeringen. En waarbij (ineffectieve) gesprekken met bijvoorbeeld een psycholoog worden voorkomen.

Enkele voordelen van de tussenkomst zijn: 

 • De probleeminhoud blijft privé (veilig voor de cliënt en voor de professional)
 • De hulpvrager komt direct tot de kern van de klacht
 • Het probleem wordt beschouwd (er vindt geen herbeleving of afleiding plaats)
 • Vaak is de hulpvrager binnen één tot drie sessies van de specifieke hulpvraag af
 • De interventie werkt bij zowel cognitieve als emotionele klachten
 • Coachingsgesprekken worden leuker, sneller en effectiever
 • Je voorkomt vastlopende trajecten en gesprekken

Er zijn verschillende onderzoeken en onderzoeksresultaten gemeten die laten zien dat de interventie werkt. Wetenschappelijk onderzoek is in ontwikkeling en zal meer duidelijkheid bieden. Maar tot nu toe zijn de resultaten hoopgevend, gezien de effectiviteit van de interventie tijdens het groeitraject.

Onder andere deze resultaten zijn bekend:Klachten MatriXmethodeOok is tijdens dit traject een vraag hoe lang iemand al last had. Want sommige cliënten wachten soms vele maanden tot jaren voordat ze professionele hulp zoeken. Een reden kan zijn dat iemand liever niet over het probleem praat, of niet erover mag, durft of kan praten.

Terwijl als iemand de regie krijgen over het eigen hoofd, kan het probleem direct aangepakt worden. Zonder dat over de probleeminhoud gepraat hoeft te worden. Dat is vaak wat bij veel andere interventietechnieken en methodieken wel gedaan wordt.

Effectiviteit MatriXmethodeOok is gemeten hoe zwaar het probleem is die iemand ervaart. Een trauma of seksueel misbruik kan bijvoorbeeld een hele grote impact hebben gehad op iemand leven:

Effectiviteit MatriXmethodeTot slot is gemeten hoe effectief de MatriXmethode is geweest tijdens en na de coaching. Want het doel is dat de persoon met de hulpvraag de baas wordt over zijn eigen hoofd. En dat deze interventie effectief is, wordt duidelijk met de laatste meting: Onderzoek effectiviteit MatriXmethode

Conclusie: van een vol hoofd naar rust in je hoofd

Iedereen heeft een eigen hoofd en daardoor óók een eigen oplossing. De manier van vragen stellen met de MatriXmethode is zowel toepasbaar bij volle hoofden en moeite met informatie onthouden, maar ook bij emotionele problemen, angsten en trauma’s. Een vol hoofd wordt opnieuw denkbeeldig heringedeeld voor rust in je hoofd.

Het kan nooit kwaad om bijvoorbeeld eerst het hoofd op te ruimen en daarna pas aan de slag te gaan met het trauma. Met deze effectieve stappen tijdens een MatriXsessie komt je cliënt sneller tot de kern van het probleem. En altijd zonder te vertellen wat precies de oorzaak van het probleem is.

Hoe zou het voor jou en/of je cliënt zijn om rust in je hoofd te krijgen met ‘Hoofd opruimen’? Waarmee je met deze kennis en vaardigheden ook anderen kunt helpen die last hebben van stress, onverwerkte emoties, trauma’s of andere mentale en psychische problemen? Laat het weten door een reactie achter te laten.

------------
Stel je eens voor dat je een doelgerichte gesprekstechniek beheerst, zonder afhankelijk te zijn van complexe protocollen, wachtlijsten en dossiervorming. En dat je niet belast hoeft te worden met de oorzaak van het probleem. Zou dat jouw werk leuker maken? Maak het verschil met de MatriXmethode als kortdurende, doelgerichte coachingstechniek bij mentale klachten.

Ook interessant:

Al sinds de ontwikkeling van mijn MatriXmethode vanaf in 1991 gun ik iedereen de regie over het eigen hoofd. Als bedenker, spreker, auteur en trainer heb ik een oplossingsgerichte coachingsinterventie ontwikkeld. Daarmee zie je binnen één tot drie sessies per hulpvraag een blije cliënt, zonder dat de onderliggende probleeminhoud besproken hoeft te worden. Met de duizenden professionals die mijn methodiek inzetten, maken zij nu het verschil in hun werk. Zie jij ook de meerwaarde? Ik train je graag.
Miranda Huigen
Door

Miranda Huigen

op 03 Feb 2021

Daar ben ik erg benieuwd naar. Vol hoofd met trauma's Wat zijn de kosten?

Ingrid Stoop
Door

Ingrid Stoop

op 04 Feb 2021

Goedemiddag Miranda, leuk dat je geïnteresseerd bent. De kosten staan op de site: https://matrixmethode.nl/overzicht/. Even benieuwd: werk je met mensen die last hebben van mentale en/of psychische problemen?

Reactie plaatsen

MEER WETEN?

Wil je effectieve gesprekken en het verschil maken?

Ontvang kosteloos een download in je mailbox en voorkom moeizame, ineffectieve gesprekken met je cliënt.

Krijg effectieve resultaten door met gerichte vragen direct tot de kern van de hulpvraag te komen. Deze unieke en veilig toepasbare methode bevrijdt jou en je cliënt van gesprekken die gaan over de probleeminhoud.

Downloads MatriXmethode