OVER DE MATRIXMETHODE

DE OPLOSSINGSGERICHTE EN TIJDBESPARENDE COACHINGSTECHNIEK

Eerlijk is eerlijk: er zijn al zóveel coaches en coachingstechnieken. Maar hoeveel interventies zorgen direct voor een blije en opgeluchte cliënt, ook op lange termijn? Hoe onderscheid jij jezelf door oplossingsgerichte gesprekken te voeren? Zonder dat jouw hoofd vol raakt nu je vaak allerlei probleemverhalen aanhoort?


De meeste interventies:

 1. Zijn vaak gekopieerd of uit het buitenland overgevlogen
 2. Richten zich vooral op het adviseren van cliënten en afleiden van het probleem
 3. Maken mensen afhankelijk van (complexe) protocollen die door anderen zijn bedacht
 4. Worden als kunstjes gezien
 5. Komen niet tot de kern van het probleem omdat de cliënt die vaak niet wil, kan, mag of durft te delen

Dankzij tientallen jaren cliënten coachen, en het volgen en geven van honderden trainingen is de MatriXmethode zo bijzonder effectief:


 • Al binnen één gesprek de onderliggende mentale oorzaak van het gedrag visueel wordt aangepakt
 • De probleeminhoud voor je cliënt privé en jouw hoofd opgeruimd blijft
 • Je met specifieke vragen snel de doorbraak krijgt
 • De belevingsgerichte en doelgerichte interventie van Nederlandse bodem is, ontwikkeld door Ingrid Stoop
 • Je cliënt de focus behoudt bij het zelf oplossen van cognitieve of emotionele hulpvragen
 • Je de ontbrekende tools krijgt die je nergens anders leert

Stel specifieke vragen bij emotionele én cognitieve blokkades en belemmeringen. Jij begeleidt je cliënt zodat deze de regie krijgt over de denkbeeldige processen in het eigen hoofd. Dat is veilig voor de hulpvrager én de coach. De glimlach op het gezicht is de waardering voor de nieuwe, ontbrekende competenties die je inzet.


Klinken de resultaten 'te mooi om waar te zijn'? Ontdek of ervaar zelf hoe het werkt. Dan weet je waarom coaches, zorg- en hulpverleners deze breed inzetbare gesprekstechniek succesvol inzetten in hun werk met mensen.


"Kortere trajecten, snellere resultaten" - Anouk Netten, JA! Coaching en Counseling

Breed toepasbaar
Bij tientallen psychische problemen uit het verleden en doemscenario's

>30 jaar ervaring
Nu zo krachtig door jarenlange doorontwikkeling

Doelgericht

Direct naar de oorzaak van de specifieke hulpvraag  

Van de bron
Zelf ontwikkeld en verbeterd door de Nederlandse Ingrid Stoop
Edward Schuurman

Edward Schuurman

Eigenaar bij Schuurman Coaching & Begeleiding

"ZO HOUD IK MIJN HOOFD OOK OPGERUIMD eN HET IS VEILIG VOOR MIJN CLIËNTEN"

Er kunnen veel mensen geholpen worden en ook nog eens snel! En zonder te vertellen waar het over gaat. En met de zelfregie. Zo houd ik mijn hoofd ook opgeruimd en het is veilig voor mijn cliënten. Ervaar het zelf en geef het door.

Krijg al met één gesprek blijvend effectieve resultaten

De MatriXmethode is een coachingsinterventie waarmee je met - dankzij jarenlange ontwikkeling - eenvoudige vragen direct een positief resultaat ziet. Het effect is blijvend, omdat de cliënt dankzij jouw hulp zelf denkbeeldig aan de slag gaat met zijn innerlijke beleving.


De MatriXmethode is een snelle en effectieve gesprekstechniek voor leer-, gedrags-, mentale en emotionele problemen. Deze problemen zijn ook behandelbaar zonder een diagnose. Daarbij staat de cliënt centraal, zonder dat je tijd kwijt bent aan het sturen op iemands gedrag. Daarvoor is de inhoud van het probleem niet het focuspunt in de begeleiding, maar juist de persoonlijke beleving hiervan. Hierdoor kan de begeleiding plaats vinden zonder dat er informatie over de inhoud gedeeld hoeft te worden.


De methodiek richt zich op de belevingsgerichte zintuigen: beeld, geluid, gevoel, reuk, smaak en gedachten die is ontstaan bij de oorsprong van het probleem. Deze ervaring is onbewust opgeslagen in ons hoofd. Met de MatriXmethode worden deze negatieve ervaringen op een korte en effectieve manier aangepakt naar een neutrale of zelfs positieve beleving.


De snelste manier om te weten hoe je je gesprekken effectiever maakt, is door de werking van de methode te zien of te ervaren. Dan weet je waarom de regie over het eigen hoofd zo doeltreffend is.

VIJF UNIEKE EIGENSCHAPPEN

Symbool goed

Kortdurend traject door doelgerichte gesprek*

Waarom zou jij de oplossing voor je cliënt bedenken terwijl zijn eigen oplossing effectiever is? Krijg binnen een gesprek blijvend resultaat. Voorkom dat jouw hoofd vol raakt met problemen van anderen. Zij zijn de probleemeigenaar én de probleemoplosser, jij de eeuwig dankbare professional.

*Uitvraag bij diverse opgeleide POH's-GGZ duidt op een succesratio van tachtig tot negentig procent en een kostenbesparing van 110.000 euro per jaar per huisartsenpraktijk. Wetenschappelijk onderzoek is in voorbereiding en moet meer duidelijkheid bieden.

Symbool goed

Jouw hoofd blijft opgeruimd voor, tijdens én na een gesprek

Hoeveel tijd scheelt het als je cliënt zelf de eigen mentale problemen aanpakt, zonder inhoudelijk erover te praten? Terwijl jij als professional neutraal blijft in de begeleiding, krijgt en houdt de hulpvrager de regie over zijn eigen hoofd.

Symbool goed

Voorkom kostbare praaturen en biedt effectieve, passende hulp

Hoe zou het zijn als iemand nog wel aan een nare gebeurtenis kan (terug)denken, maar geen last meer ervaart? Met deze methode wordt een mentale klacht weer een 'kaal feit': iets is wel gebeurd maar het heeft geen lading meer. Of een toekomstige voorstelling wordt neutraal of positief onthouden.

Symbool goed

Breed toepasbaar, ook telefonisch en met online beeldbellen

Hoeveel (reis)tijd en kosten scheelt het als je onafhankelijk van een locatie mensen kunt helpen met hun mentale hulpvragen? Iemand helpen met cognitieve of emotionele klachten is vanaf nu grenzeloos.
Symbool goed

Krijg gegarandeerd een glimlach door het stellen van de specifieke vragen

Hoewel mensen het niet gewend zijn om denkbeeldig in hun hoofd te kijken, zie je direct een positieve verandering. Je ziet het gebeuren aan de buitenkant wanneer ze aan de binnenkant de oplossing inzetten. Jij begeleidt, de hulpvrager gaat zelf aan het werk om de regie te krijgen over zijn eigen hoofd. 

DE KRACHT VAN DE BELEVING

De methode is door Ingrid Stoop bedacht in 1991 en tientallen jaren in ontwikkeling. Haar kennis en missie: iedereen de regie over het eigen hoofd. Want iedereen is uniek.

De cliënt gebruikt de kracht van de beleving om zelf het probleem aan te pakken. Professionals worden begeleiders, de hulpvragers de eigen regisseurs.

De MatriXmethode is een unieke, compleet andere interventie dan bestaande, theoretische oplossingen die nu vooral worden aangeboden. Die richten zich voornamelijk op het gedrag.

Deze veilig toepasbare interventie richt zich op de onderliggende oorzaak van het gedrag en de eigen oplossing bij cognitieve én emotionele problemen.

ERVARINGEN VAN PROFESSIONALS

"Het effect is spectaculair"

Dit werkt veel beter dan wat ik tot nu toe heb ervaren. Het grootste voordeel van de training is dat ik een methode in huis heb die ik meteen kan toepassen. Ik merk dat het gewoon werkt. Het effect is spectaculair, vind ik.

Jeltje Rijks

Jeltje Rijks, Gedragswetenschapper bij Yorneo

"Prettig, eenvoudig en effectief"
Ik ben blij verrast met de MatriXmethode die prettig, eenvoudig en effectief is. Waarbij zonder hele verhalen te weten de kern van het probleem wordt aangepakt. Geweldig. Ik ben er echt van overtuigd dat deze methodiek heel veel kinderen en volwassenen helpt.
Mireille Molenaar, Eigenaar MMolenaar Coaching, Jeugdzorg-professional

"Helemaal op mijn lijf geschreven"

Ik heb de opleiding gedaan. Een methode die snel en efficiënt werkt. Helemaal op mijn lijf geschreven, heerlijk eenvoudig om te doen.

Anneke Dusseljee, Eigenaar Hypno&Co

"Het kan zoveel makkelijker"

Als ambulant begeleider zoek ik naar mogelijkheden om mijn cliënten beter te kunnen ondersteunen. Ik merkte dat mijn enthousiasme om EMDR sessie te geven sterk verminderde omdat het zoveel makkelijker kan via de MatriXmethode. Ik wil de methode inzetten bij ambulante begeleiding en gaan aanbieden ipv EMDR sessies die ik nu geef.
Prashanti Janssen

Prashanti Janssens, Ambulant begeleider en ondernemer

ERVARINGEN VAN CLIËNTEN

"Snel en direct"

Gisteren had ik een gratis 15 minuten ervaringsgesprek met Ingrid Stoop. Ik volg haar Matrix methode filmpjes en informatie online en pas het ook wel eens op mezelf toe. Zonder dat je ook maar iets hoeft te vertellen waar je mee zit of waar je last van hebt helpt ze jouw daar binnen korte tijd van af. Er komt een online opleiding en ga deze volgen omdat het een snelle en directe manier is om mensen te helpen. Of mezelf : )

Monique Meijer

Monique Meijer - Independent Business

"Verbluffend"

Ik belde Ingrid met wat vragen over de matrix-methode. Die beantwoordde zij door me te laten ervaren hoe het werkt. Op doortastende, maar vriendelijk en betrokken wijze coachte zij me met de matrix-methode. Verbluffend dat ik me werkelijk anders voel met betrekking tot een paar heftige problemen waar ik al vele jaren voor in psychotherapie ben en eigenlijk weinig mee opschiet.

Ria Visser

Ria Visser - Verpleegkundige/Pastoraal werker

"Heel veel blijdschap en rust"

Ik ben vroeger heel erg mishandeld en dat heeft altijd een rol gespeeld in mijn leven met overspannenheid en stemmen in mijn hoofd. Voor de coaching: verdriet en boosheid. Na de tijd: heel veel blijdschap en rust. Dat stuk waar ik het over heb is nog steeds écht weg. Onvoorstelbaar.

Patiënt Reiny

Patiënt Reiny - (Barneveld) - Gepensioneerde patiënt van huisarts Abed

                   

Over de MatriXmethode

Ik heb interesse in de training. Worden mijn gesprekken altijd succesvol?

Het is niet een trucje dat je leert, maar een jarenlang doorontwikkelde interventietechniek. Eénmaal de methode geleerd, betekent niet dat ieder gesprek een succes wordt. Door actief aan de slag te gaan, beter te worden, jezelf te blijven voeden met nieuwe MatriXkennis en -vaardigheden worden je gesprekken gegarandeerd beter. Je voorkomt ook dat je onzeker wordt en vervolgens alsnog eerdere, ineffectievere of complexere gesprekstechnieken gebruikt. Terwijl je zelf hebt ontdekt dat je gesprekken sneller en effectiever kunnen.

De recensies, video's en resultaten lijken vaak te mooi om waar te zijn. Als het zo simpel en effectief is, waarom gebruikt nog niet iedereen dit? En werkt het ook bij mij?

Hulp die wordt geboden in de reguliere zorg- en hulpverlening richt zich vooral op het gedragsproblemen. De praktische MatriXmethode richt zich juist op de onderliggende oorzaak van dát gedrag. De focus ligt op de regie krijgen over het eigen hoofd. Dat is compleet anders dan wat mensen na andere opleidingen leren, kennen en doen.

Door de methode te ervaren, begrijp je dat ook jij een unieke, eigen manier hebt om cognitieve of emotionele problemen aan te pakken. Er zijn weinig woorden of ingewikkelde gesprekken nodig omdat de interventie kortdurend en oplossingsgericht is. Met de MatriXmethode krijgt het individu zelf de regie over het eigen hoofd op een informele, luchtige manier. Heb je het zelf al eens ervaren?

Is de MatriXmethode een hersenspinsel?

Soms krijgen we de vraag of de MatriXmethode een vorm van kwakzalverij is. Het punt is, de methode richt zich juist op hersenspinsels. Mentale hulpvragen zorgen voor hersenspinsels: gedachten die iemands levensgeluk kunnen verstoren en die zelfs allesoverheersend kunnen worden.

Hoezeer behandelaars – psychologen, psychiaters – ook hun best doen om in het hoofd van de persoon te komen, het lukt nooit volledig. De enige die toegang heeft tot het hoofd is de persoon zelf. Juist daarom zet de MatriXmethode hen zelf aan het werk om cognitieve en emotionele klachten bij de lurven te pakken en de nek om te draaien. Is dat kwakzalverij? Dat mag ieder voor zichzelf bepalen. De talloze mensen die al van de MatriXmethode gebruik hebben gemaakt, bewijzen in ieder geval dat het werkt. Een andere term voor kwakzalverij is alternatieve geneeswijze. Dat is precies wat de MatriXmethode is: een succesvol alternatief.

Twijfel je alsnog? Ervaar het zelf, vraag een coaching aan, krijg toegang tot een live bijeenkomst of bel iemand die de MatriXmethode toepast. Vind je hoor en wederhoor ook belangrijk?

Kan ik iemand beschadigen of in een crisis raken als de methode wordt toegepast?

De vele honderden professionals die de methode (dagelijks) toepassen en hun cliënten hebben nog nooit een geen negatieve bijwerking opgemerkt. Iemand kan na een gesprek wel wat moe zijn. Dat komt doordat de hulpvrager zelf aan de slag gaat met zijn mentale klacht. Door de gestelde vragen krijgt iemand de regie over het eigen hoofd en dat is uniek. Dat maakt dat deze interventie anders is dan de reguliere, vastgelopen zorg- en hulpverlening.

Ik heb al veel video's gezien over de MatriXmethode, maar niet de training. Als ik anderen wil coachen, kan ik dat dan niet zelf?

Goed dat je video's kijkt over de MatriXmethode. Haal informatie altijd bij de bron en ga zelf op onderzoek uit. Voorkom dat je iets leert van copycats die een soortgelijke methode aanbieden. Jouw gesprekken worden er niet beter door.

We houden je niet tegen om zelf aan de slag te gaan met de informatie die je in de video's ziet. Maar ieder gesprek en cliënt is anders. Dat wat je in de video ziet, is een ander gesprek dat je voert met iemand die een soortelijke of andere klacht heeft. Dat komt doordat iedere persoon op aarde een andere hulpvraag én oplossing heeft. In gesprekken is de manier van vragen stellen op het juiste moment bij de juiste persoon anders. Niemand is 'one-size-fits-all', maar juist uniek. En daarom deze methode ook.

Ik pas al andere interventiemethoden toe. Waarom zou ik dan nóg een andere interventie willen leren?

Jezelf ontwikkelen is altijd goed. Nog beter is om verschillende interventietechnieken te beheersen als je tijdens een gesprek merkt dat jij én je cliënt vastlopen. De MatriXmethode is een kortdurende interventie om blokkades en gedragsproblemen sneller, veiliger en doelgerichter aan te pakken. Ook bij personen die instabiel zijn, maar wel een hulpvraag hebben. Misschien ben je nu vooral aan het begeleiden en ondersteunen. Deze interventiemethode zorgt juist voor een oplossing en positieve verandering waar andere technieken niet (voldoende) werken of veel tijd in beslag nemen.

Nu tijdens gesprekken merk ik dat ik veel moeite moet doen om iemand te helpen. Ik geef wel vaak tips en bied een luisterend oor. Hoe zit dat met de MatriXmethode?

Let op: de MatriXmethode is een compleet nieuwe, andere aanpak bij mentale klachten dan je gewend bent. Niet jij moet vooral het werk doen, maar juist de hulpvrager. Het biedt een oplossing als je merkt dat je huidige interventies niet (voldoende) of snel werken. Je gaat tijdens de training iets leren dat nog nooit in een andere cursus, training of opleiding hebt gehoord of geleerd. Het protocol, systeem of dossier staat niet centraal, maar jouw hulpvrager.

Zijn er ook negatieve ervaringen met de MatriXmethode bekend?

Tot op heden zijn er geen negatieve ervaringen nadat de MatriXmethode op de juiste manier is toegepast. Wel kan iemand moe zijn na een coaching. Dat komt doordat de persoon met de mentale klacht op de eigen manier het probleem aanpakt. Door de juiste MatriXvragen te stellen kan iemand niet gekwetst of in een crisis raken. Wel is het belangrijk dat de hersenen vóór en tijdens de coaching niet beschadigd zijn door medicatie, drank of drugs.

Wil je toch meer informatie? Ga zelf op onderzoek uit, bekijk ervaringen en trek de conclusie die bij je past.

Ik mis informatie, kennis en inzichten. Waar kan ik deze vinden?

Transparantie en eerlijkheid is er in overvloed.

Op onze website staat veel informatie over de werking, onderzoeken, resultaten en ervaringen. Ook vind je er honderden inzichten en tips. Op het YouTube-kanaal van Ingrid Stoop vind je tientallen video's, onderverdeeld per hulpvraag, professional en onderwerp. Doe er je voordeel mee en neem de tijd.

Er zijn live bijeenkomsten waar je aanwezig kunt zijn, vragen kunt stellen en eventueel de methode zelf kunt ervaren. Durf jij het aan?

                 

MAAK EEN KEUZE:

Video bekijken

Ervaringsvideo's

Waarom zijn professionals én hulpvragers enthousiast?
Download over de MatriXmethode

Downloads en onderzoeken

Gratis inzichten krijgen voor effectievere gesprekken?
Leren klokkijken en kalender begrijpen

Agenda

Toegang krijgen tot (online) activiteiten over de methode?