OVER DE MATRIXMETHODE

GESPREKKEN MINDER TIJDROVEND EN EFFECTIEVER MAKEN?

Je hebt allerlei trainingen en opleidingen gevolgd, maar toch merk je dat je iets mist. Gesprekken voer je genoeg, maar belasten je in jouw werk en kosten vaak veel tijd. Vooral als je cliënt geen 'prater' is en er vooral wordt gestuurd op gedrag.


De MatriXmethode is een verassend breed inzetbare, kortdurende coachingsinterventie bij emotionele en cognitieve problemen. Met deze interventietechniek hoef je niet te worden belast met de probleeminhoud van de klacht.


Waar de meeste interventies zich richten op gedrag, richt deze gesprekstechniek zich juist op de onderliggende, mentale oorzaak van dát gedrag. De huisarts, praktijkondersteuner en twee patiënten weten nu wat dat oplevert:

Weten hoe het werkt?


Gratis en direct in je mailbox
Breed toepasbaar

Te gebruiken bij cognitieve en emotionele klachten

Veilig
Er zijn sinds 1991 tot nu toe geen negatieve bijwerkingen bekend

Doelgericht

Vrij van dossiervorming: direct naar de kern van het probleem 

Voorkom tijdrovende gesprekken over de probleeminhoud

Met deze unieke methode maak je jouw gesprekken efficiënter en minder tijdrovend. Jij begeleidt, jouw hulpvrager gaat zelf aan het werk met zijn eigen hoofd.


 • Oorzaak van het probleem hoeft niet te worden besproken
 • Geen (heftige) herbeleving en negatieve bijwerkingen
 • Jij stelt de juiste vragen, je cliënt gaat zelf aan het werk
 • Tijdbesparende methode
 • Betrouwbaar en veilig toepasbaar bij cognitieve en emotionele klachten

DE KRACHT VAN DE BELEVING

De methode is door Ingrid Stoop bedacht en méér dan 30 jaar in ontwikkeling. De persoon die hulp zoekt wordt begeleid door de professional naar de denkbeeldige, eigen oplossing voor het eigen probleem.

Ingrid Stoop ontdekte de praktische werking van het brein. Haar uitleg legt ze uit met het MatriXwerkmodel. Het is namelijk zo krachtig dat iemand zelf invloed heeft op zijn emotionele en cognitieve problemen. Haar missie ontstond "Regie over eigen hoofd".

VIJF UNIEKE EIGENSCHAPPEN

Symbool goed

Kortdurend en doelgericht*

Waarom tientallen gesprekken voeren als iemand met een mentale klacht zelf de eigen oplossing kan bedenken en toepassen? Complexe protocollen, dossiervorming en oplopende wachtlijsten zijn daardoor niet nodig.

*Uitvraag bij diverse opgeleide POH's-GGZ duidt op een succesratio van tachtig tot negentig procent. Wetenschappelijk onderzoek is in voorbereiding en moet meer duidelijkheid bieden.
Symbool goed

Veilig voor de hulpvrager en de professional

Hoeveel papierwerk en tijd scheelt het als inhoudelijk niet gepraat hoeft te worden over de oorzaak van het probleem? Terwijl het hoofd van de professional opgeruimd blijft, krijgt de hulpvrager de regie over het eigen hoofd.
Symbool goed

Voorkom onnodig lange rompslomp door effectieve, passende hulp

Hoe zou het zijn als iemand nog wel aan een nare gebeurtenis kan (terug)denken, maar geen last meer ervaart? Met deze methode wordt een mentale klacht een 'kaal feit': iets is wel gebeurd of kan mogelijk gaan gebeuren, maar het heeft geen lading meer.
Symbool goed

Breed toepasbaar, ook telefonisch en met online beeldbellen

Hoeveel tijd en kosten scheelt het als je onafhankelijk van een locatie mensen kunt helpen met hun mentale hulpvragen? Iemand helpen met cognitieve of emotionele klachten is tegenwoordig grenzeloos.
Symbool goed

Vrij van negatieve bijwerkingen of kans op terugval

Wat zal het opleveren als de hulpvrager zijn mentale klacht aanpakt op zijn eigen manier, zonder negatieve bijwerkingen of kans op decompensatie? De professional begeleidt, de hulpvrager gaat zelf aan het werk om de regie te krijgen over zijn eigen hoofd.

ERVARINGEN VAN PROFESSIONALS

"De methode is simpel, maar het effect is spectaculair"

Dit werkt veel beter dan wat ik tot nu toe heb ervaren. Het grootste voordeel van de training is dat ik een methode in huis heb die ik meteen kan toepassen. Ik merk dat het gewoon werkt. Het effect is spectaculair, vind ik. Maar de methode is simpel.

Jeltje Rijks

Jeltje Rijks, Gedragswetenschapper bij Yorneo

"Prettig, eenvoudig en effectief. Geweldig"
Ik ben blij verrast met de MatriXmethode die prettig, eenvoudig en effectief is. Waarbij zonder hele verhalen te weten de kern van het probleem wordt aangepakt. Geweldig. Ik ben er echt van overtuigd dat deze methodiek heel veel kinderen en volwassenen helpt.
Mireille Molenaar, Eigenaar MMolenaar Coaching, Jeugdzorg-professional

"Helemaal op mijn lijf geschreven"

Ik heb de opleiding gedaan. Een methode die snel en efficiënt werkt. Helemaal op mijn lijf geschreven, heerlijk eenvoudig om te doen.

Anneke Dusseljee, Eigenaar Hypno&Co

"Het kan zoveel makkelijker via de MatriXmethode"

Als ambulant begeleider zoek ik naar mogelijkheden om mijn cliënten beter te kunnen ondersteunen. Ik merkte dat mijn enthousiasme om EMDR sessie te geven sterk verminderde omdat het zoveel makkelijker kan via de MatriXmethode. Ik wil de methode inzetten bij ambulante begeleiding en gaan aanbieden ipv EMDR sessies die ik nu geef.
Prashanti Janssen

Prashanti Janssens, Ambulant begeleider en ondernemer

ERVARINGEN VAN CLIËNTEN

"Snel en direct"

Gisteren had ik een gratis 15 minuten ervaringsgesprek met Ingrid Stoop. Ik volg haar Matrix methode filmpjes en informatie online en pas het ook wel eens op mezelf toe. Zonder dat je ook maar iets hoeft te vertellen waar je mee zit of waar je last van hebt helpt ze jouw daar binnen korte tijd van af. Er komt een online opleiding en ga deze volgen omdat het een snelle en directe manier is om mensen te helpen. Of mezelf : )

Monique Meijer

Monique Meijer - Independent Business

"Verbluffend"

Ik belde Ingrid met wat vragen over de matrix-methode. Die beantwoordde zij door me te laten ervaren hoe het werkt. Op doortastende, maar vriendelijk en betrokken wijze coachte zij me met de matrix-methode. Verbluffend dat ik me werkelijk anders voel met betrekking tot een paar heftige problemen waar ik al vele jaren voor in psychotherapie ben en eigenlijk weinig mee opschiet.

Ria Visser

Ria Visser - Verpleegkundige/Pastoraal werker

"Heel veel blijdschap en rust"

Ik ben vroeger heel erg mishandeld en dat heeft altijd een rol gespeeld in mijn leven met overspannenheid en stemmen in mijn hoofd. Voor de coaching: verdriet en boosheid. Na de tijd: heel veel blijdschap en rust. Dat stuk waar ik het over heb is nog steeds écht weg. Onvoorstelbaar.

Patiënt Reiny

Patiënt Reiny - (Barneveld) - Gepensioneerde patiënt van huisarts Abed

De MatriXmethode is...

 1. Tijdrovende trajecten, diepe en vermoeiende gesprekken
 2. (Heftige) herbeleving en moeten openstellen
 3. Complex protocol, zweverig of belastend
 4. Beperkt tot gedrag en adviezen van anderen
 5. Afhankelijkheid en onvermijdelijke verwijzingen
 • Tijd- en kostenbesparend, en daadkrachtig
 • Veilig beschouwen van de oorzaak van cognitieve en emotionele klachten
 • Simpel en toch diepgaand
 • Focus op eigen denkprocessen en belevingskracht van de cliënt
 • Je cliënt wordt aan het werk gezet om de de baas te worden over het eigen hoofd

MAAK EEN KEUZE:

Video bekijken

Ervaringsvideo's

Bekijk waarom professionals en hulpvragers enthousiast zijn.
Download over de MatriXmethode

Downloads en onderzoeken

Ontvang een digiboek, publicatie of inzicht in je mailbox.
Leren klokkijken en kalender begrijpen

Agenda

Krijg toegang tot (online) activiteiten om meer te weten over de methode.
arrow_drop_up arrow_drop_down