arrow_drop_up arrow_drop_down

WAT IS DE MATRIXMETHODE?

OVER DE MATRIXMETHODE

De MatriXmethode is een breed inzetbare, veilige en snelwerkende interventietechniek bij vele soorten mentale en psychische klachten. Een groot voordeel is dat je cliënt de inhoud van het probleem niet hoeft te delen en jij niet wordt belast met het probleemverhaal.


Door specifieke vragen te stellen, krijgt je cliënt (weer) de regie over het eigen hoofd. Zelfs als iemand instabiel is of andere hulp heeft gehad die niet (voldoende) blijkt te werken.

Hoe zou het zijn als je écht het verschil maakt, zonder dat je hoofd vol raakt met andermans problemen en ervaringen? En met een interventietechniek die je toepast naast alles dat je al succesvol doet?

ENKELE VOORDELEN:

Snelwerkend

Vaak zijn per specifiek mentaal of psychisch probleem slechts enkele sessies voldoende

Veilig en effectief

De ervaringen en onderzoeken tonen de veilige en effectieve werking aan

Veelzijdig

Zowel preventief als curatief toepasbaar, ongeacht leeftijd of IQ

Toegankelijk

Vrij van wachtlijsten, langdurig praten, uitpuilende dossiers en complexe protocollen

Modules en trainingen

Maandelijks start een module of training, inclusief PE-punten

Investering

Vanaf 695 euro per module en 1895 per training

Voor wie?

Voor professionals met minimaal hbo-werk- en denkniveau in de ggz, onderwijs en (jeugd)zorg

Waar?

Je hebt de keuze tussen blended-learning of op locatie

WAT IS DE EFFECTIVITEIT?

Wij beloven wel dat de methode snel werkt en effectief is, maar is dat ook zo? We hechten veel waarde aan openheid en geloofwaardigheid. Daarom laten we graag anderen aan het woord.


Zegt 80 tot 90% minder verwijzingen iets over de effectiviteit? 

"EEN TOOL DIE JE TOEPAST NAAST ALLES WAT JE AL SUCCESVOL DOET"

Het MatriXmethode Instituut

VEILIG, SNELWERKEND EN EFFECTIEF

De methode is door Ingrid Stoop in Nederland bedacht en ontwikkeld. De MatriXmethode is een oplossing voor onder andere angsten, trauma’s, emotionele problemen, onverklaarbare (pijn) klachten, moeite met informatie onthouden, vol hoofd, burn-out en stress.   Zonder negatieve bijwerkingen.

De opgeleide professionals krijgen de handvatten om de methode toe te passen in hun werk met mensen. Tijdens hun (telefonische) sessies wordt de cliënt geholpen om zelf de enige en effectieve oplossing voor zijn probleem te ontdekken en toe te passen. Altijd op een veilige, snelwerkende manier.

Deze aanpak is toepasbaar bij cliënten met een duidelijke hulpvraag. Ook als andere hulp al eens is toegepast, zonder gewenst resultaat. En zelfs als iemand instabiel of uitbehandeld is.

WAT ANDEREN ZEGGEN OVER DE MATRIXMETHODE

“Prettig, eenvoudig en effectief. Geweldig.”
Ik ben blij verrast met de MatriXmethode die prettig, eenvoudig en effectief is. Waarbij zonder hele verhalen te weten de kern van het probleem wordt aangepakt. Geweldig. Ik ben er echt van overtuigd dat deze methodiek heel veel mensen helpt.
Mireille Molenaar, Eigenaar MMolenaar Coaching

“Helemaal op mijn lijf geschreven”

Ik heb de opleiding gedaan. Een methode die snel en efficiënt werkt. Helemaal op mijn lijf geschreven, heerlijk eenvoudig om te doen.

Anneke Dusseljee, Eigenaar Hypno&Co

DE PRAKTISCHE WERKING VAN HET BREIN: MATRIXWERKMODEL

Iedereen heeft een eigen, praktisch brein. Ook heeft iedereen een eigen, innerlijke beleving én een eigen oplossing voor mentale en psychische belemmeringen.

De praktische uitleg van de MatriXmethode is het MatriXwerkmodel.

"Logica brengt je van A naar B. En verbeelding brengt je overal." - Einstein

De manier waarop de boosdoener wordt aangepakt bepaalt de persoon zelf. Feiten blijven, maar de innerlijke beleving wordt aangepakt, geneutraliseerd en vervangen. Zodat je gegarandeerd het verschil maakt in je werk met mensen, mits de methode op de juiste manier wordt toegepast.

Petra Helbers

"ononderbroken vragenvuur"

Met belangstelling kijk ik altijd filmpjes. Ik geniet van de ononderbroken vragenvuur, waardoor de mind geen tijd krijgt om zich ertussen te wurmen. Ik vind het echt wonderlijk hoe het werkt. 


Ik heb een coachopleiding gevolg waarin diverse vormen van coaching aan bod kwamen. Als ik erop terugkijk allemaal nogal old-school. Als we kijken naar de neuro-plasticity of the brain en hoe makkelijk je nieuwe neurologische paden aanlegt, is het helemaal niet nodig om oud zeer weer te moeten herbeleven, waarmee je de frequentie van je hele systeem weer flink onderuit haalt.

MatriXmethode: veilige, snelle en effectieve interventietechniek

ALLE ZINTUIGEN WORDEN GEBRUIKT

De MatriXmethode is zo effectief doordat de professional de client begeleidt naar het zelf ontdekken van de enige en effectieve oplossing voor zijn probleem. De oplossing zit namelijk nooit in een pilletje of in het hoofd van iemand anders, maar altijd in het hoofd van de persoon zelf.

Daarbij wordt gebruik gemaakt van alle zintuigen:

  • Zien
  • Horen
  • Voelen
  • Ruiken
  • Proeven
  • Denken

Dankzij de jarenlange ontwikkelingen is ruimschoots aangetoond dat een mentaal of psychisch probleem veilig is bij de MatriXmethode. In de training ontdekt de professional hoe alle zintuigen gebruikt worden door de cliënt.

DEZE PROFESSIONALS MAKEN HÉT VERSCHIL

"Bijzonder. Heel bijzonder"
We verwijzen niemand meer door naar een psycholoog. We houden 90 tot 95% hier in de praktijk. Bijzonder. Heel bijzonder.
Adrie van der Wijst, POH-GGZ bij Huisartsenpraktijk Abed

“Binnen vijf tot tien jaar is de MatriXmethode gemeengoed”

Het is een mooie, praktische, doeltreffende en korte methodiek die voor veel problematiek/klachten inzetbaar is. Ik ga ervan uit dat binnen vijf tot tien jaar de MatriXmethode gemeengoed is geworden. 

 Mieke van Maanen - NLP Coaching

 "Wondermiddel"

Snelle doorstroming, korte wachtlijst, binnen de praktijk. De patiënt hoeft het eigen risico niet te gebruiken. Allemaal voordelen. Daarom noem ik het een wondermiddel.

Saboor Abed, Huisarts in Barneveld

Ontwikkelaar MatriXmethode: Ingrid Stoop

Vroeger wilde ik altijd arts worden. Dat ben ik niet geworden, maar misschien wel een soort van 'mentale of psychische arts' die professionals deze aanpak leert.

Doordat de methode bij duizenden interventies heeft gewerkt, hebben we inmiddels een team van professionals en is de basis voor wetenschappelijke erkenning gelegd.

Samen zorgen we er dagelijks voor dat nog meer mensen geholpen worden met de MatriXmethode. En dat gunnen we iedereen.   

Krijg nóg meer inzichten

Digitaal boek ontvangen?

Video's bekijken?

MatriXmethode toepassen?