Trauma verwerken door coaching

Over Ingrid Stoop en de MatriXmethode

“Ik gun dat iedereen de regie krijgt over zijn eigen hoofd…”

Coaching met Ingrid Stoop

Over Ingrid Stoop en de MatriXmethode

“Ik gun dat iedereen de regie krijgt over zijn eigen hoofd…”

ONTWIKKELAAR, AUTEUR EN TRAINER

Stel je eens voor dat iemand bij je komt die last heeft van een psychische hulpvraag. Hij of zij slaat zijn armen over elkaar en begint aandachtig te luisteren naar wat je te vertellen hebt. Zijn antwoorden zijn kort, omdat de probleeminhoud liever niet gedeeld wordt met je uit angst of schaamte. Of er komt juist een waterval aan woorden, waardoor jouw hoofd vol raakt en het dossier groter. Het kost jou veel tijd en moeite om een helpende hand te bieden. Hoe voel je je na zo'n werkdag, denk je? Tevreden en opgelucht of juist vermoeid en ineffectief?

Ik, Ingrid Stoop en ontwikkelaar van de MatriXmethode, maak gun dat je je coachingsgesprekken makkelijker, leuker en effectiever maakt. Met mijn unieke interventietechniek zet je vooral jouw hulpvrager aan het (denk)werk. Jij begeleidt je cliënt bij het bedenken en toepassen van zijn eigen oplossing. Hoeveel uren praten, papierwerk, euro's en betrokken tussenpersonen voorkom je, denk je?

Training MatriXmethode met Ingrid Stoop

Veel coaches, zorg- en hulpverleners kijken vaak alleen naar de buitenkant: het gedrag, het gevolg van een onderliggende klacht. Terwijl juist de oorzaak van het gedrag moet worden aangepakt. Het probleem én de eigen oplossing zitten echter in het hoofd van de persoon zelf. Door het stellen van één vraag in 1991 kreeg ik een bijzonder antwoord: "Hoe werkt dat in jouw hoofd?". Deze vraag was het begin van een groeiende organisatie met een missie, inclusief vele honderden professionals die mijn methode dagelijks toepassen.

De kracht van de verbeelding is namelijk ijzersterk bij het aanpakken van mentale problemen. Andere professionals wilden weten hoe ze het zelf kunnen inzetten in hun werk met mensen. Ik ging ze trainen. Inmiddels zijn er vele professionals die het inzetten om anderen weer de regie te laten krijgen over hun eigen hoofd. Ook jij kan het verschil maken in je werk bij mentale klachten. Wanneer zet jij de stap?

1991

Al decennialang de expert in het aanpakken van mentale blokkades en belemmeringen

8
Geschreven boeken over cognitieve en emotionele problemen
1800+
Opgeleide professionals die de methode toepassen

OVER MIJN MATRIXMETHODE

Mijn levenswerk, dat kan ik na zoveel jaren wel zeggen, is dat ik iedereen de regie over het eigen hoofd gun. Gelukkig doe ik dat tegenwoordig met honderden anderen. Vele professionals uit diverse werkgebieden willen ook mijn gesprekstechniek toepassen en het verschil maken.

HET BEGON ZO...

Ik heb verschillende opleidingen gevolgd, toen duizenden mensen gecoacht en nu vele honderden professionals opgeleid die mijn techniek nu toepassen. Er staan diverse boeken op mijn naam over mij en de MatriXmethode.


De methode is voortdurend in ontwikkeling, zodat deze nog krachtiger en breder inzetbaar is. Wil je weten hoe ik tot deze coachingsinterventie ben gekomen?

Ingrid traint professionals met de MatriXmethode

Eigenlijk begon het al in mijn jeugd...

Al sinds mijn jeugd wilde ik altijd weten hoe iets is ontstaan en waarom het werkt. Misschien dat ik daarom dokter wilde worden. Dat is er niet van gekomen, maar ik doe nu wel bijzonder mooi werk.

Toen mijn moeder op jonge leeftijd ziek werd, ben ik alsnog de medische kant opgegaan. Ik heb orthomoleculaire geneeskunde gestudeerd. Later werd ik gegrepen door NLP.

Ik ging professionals trainen die wilden weten hoe ze het zelf kunnen inzetten in hun werk met mensen.

Na vele studies en duizenden coachings sinds 1991 ontdekte ik hoe ieder individu eenvoudig en blijvend van mentale problemen verlost kan worden.

Ik ben gefascineerd geraakt door de eigen processen die zich in het hoofd afspelen. Door heel veel mensen te coachen en vragen te stellen, heb ik de kracht van het praktische brein ontdekt. Die is ongekend.

Wil je van je hulpvraag af?

Er zijn methodieken en trajecten die onnodig lang duren. Je kunt dat voorkomen door gebruik te maken van de MatriXmethode. Dat kan met Ingrid zelf of iemand die is opgeleid.

"Bevlogen vrouw met een missie"

Ingrid heeft met het ontwikkelen van de MatriXmethode een hele praktische toepasbare manier gevonden om veel mensen te helpen. Met het onthouden van informatie maar ook het neutraliseren van trauma’s en rustiger worden in hun hoofd.


Ingrid is een bevlogen vrouw met een duidelijke missie. Ze is een betrokken lerares van haar methode en blijft geïnteresseerd in haar opgeleide coaches. Dit versterkt de professionaliteit en de gedeelde missie. 

Karen Pet
Karen Pet, Trainer, coach en eigenaar van 'Helder, Hoofd & Hart'
"Ingrid wil zoveel mogelijk mensen helpen"
Ik heb Ingrid leren kennen als een zeer kordate, betrokken en gedreven vrouw met een hele heldere boodschap: je kunt loskomen van de warboel die in je hoofd is ontstaan. Ze heeft een hele simpele methode (de MatriXmethode) ontwikkeld, waar ze inmiddels door het hele land trainers en coaches in heeft opgeleid, haar doel: deze boodschap te verspreiden en zoveel mogelijk mensen te helpen van hun issues af te komen. Ze is iemand die niet de gebaande paden loopt, creatief meedenkt, empathisch is als mens en een vlotte schakelaar. Ik zie haar zo hele groepen mensen inspireren!
Judith Webber, spreker en eigenaar Miracles by Stella

NUTTIG WERK MET VOLDOENING

Het plezier dat mijn trainers en ik zelf hebben - tijdens en na de trainingen - maakt dat de deelnemers ook enthousiast en gemotiveerd zijn.


Waar ik voldoening uit haal is de verbazing en glimlach op de gezichten van de deelnemers wanneer ze zelf ervaren dat het ook echt werkt wat ze doen. Dat geeft ze zelfvertrouwen om echt het verschil te maken in hun werk met mensen.

Jouw aanmelding is gelukt

De regie over het eigen hoofd is wat ik iedereen gun

Met de MatriXmethode blijft de hulpvrager uit het, vaak pijnlijke, verhaal achter het probleem. De innerlijke innerlijke beleving wordt op de eigen manier denkbeeldig veranderd. Daardoor blijft de cliënt gefocust op de eigen oplossing voor het eigen probleem. En blijft het hoofd van de professional opgeruimd na een werkdag. Dit is een essentieel verschil met andere methoden.

Door de juiste vragen te stellen, help je mensen hun eigen oplossingen te laten ontdekken en in te zetten. Daardoor krijgt iemand de regie over het eigen hoofd.

Het is een gesprekstechniek die dieper gaat dan het – zichtbare – gedrag. Waarbij vaak enkele sessies per hulpvraag nodig zijn in plaats van tientallen. Want praten wordt al genoeg gedaan. Het ontdekken en toepassen van de eigen oplossing is zo krachtig. Daar zou iedereen van moeten profiteren.

MAAK EEN KEUZE:

Video bekijken

Video's

Krijg meer te weten over Ingrid of de effectiviteit van haar coachingsinterventie.

Download over de MatriXmethode

Downloads en onderzoeken

Ontvang een digiboek, publicatie of inzicht in je mailbox.

Leren klokkijken en kalender begrijpen

Agenda

Krijg toegang tot (online) activiteiten om meer te weten over de methode.