matrixmethode ervaring

Over Ingrid Stoop en de MatriXmethode

“Ik gun dat iedereen de regie krijgt over zijn eigen hoofd”

Coaching met Ingrid Stoop

Over Ingrid Stoop en de MatriXmethode

“Ik gun dat iedereen de regie krijgt over zijn eigen hoofd"

ONTWIKKELAAR, AUTEUR EN TRAINER

Stel je eens voor dat jij iemand wilt helpen die last heeft van een psychische hulpvraag. Hij of zij slaat zijn armen over elkaar en begint aandachtig te luisteren naar wat je te vertellen hebt. Zijn antwoorden zijn kort, omdat de probleeminhoud liever niet wordt gedeeld uit angst of schaamte. Of er wordt wel gepraat, maar merk je dat de cliënt niet alles vertelt en sociaal-wenselijke antwoorden geeft om weer snel weg te gaan. Ga je tevreden en met een opgelucht gevoel naar huis of vermoeid en belast?


Veel coaches, zorg- en hulpverleners kijken vaak alleen naar de buitenkant: het gedrag, het gevolg van een onderliggende klacht. Terwijl juist de oorzaak van het gedrag moet worden aangepakt. Het probleem én de eigen oplossing zitten echter in het hoofd van de persoon zelf. 

Ik, Ingrid Stoop en ontwikkelaar van de MatriXmethode, kreeg een bijzonder antwoord toen ik één specifieke vraag stelde in 1991: "Hoe werkt jouw hoofd?". Deze vraag was het begin van een groeiende organisatie met een missie, inclusief vele honderden professionals die mijn methode dagelijks toepassen.


Ook jou gun ik effectieve coachingsgesprekken met minder moeite en in minder tijd. Met mijn unieke interventietechniek help je jouw hulpvrager om zelf aan de slag te gaan en het (denk)werk te doen. Daarmee voorkom je dat je verdwaalt in de probleemverhalen en zelf mentaal overbelast raakt. Jij begeleidt je cliënt bij het bedenken en toepassen van zijn eigen oplossing. Hoeveel uren praten, papierwerk en betrokken tussenpersonen voorkom je daarmee, denk je? 


De kracht van de verbeelding is ijzersterk bij het aanpakken van mentale problemen. Professionals wilden daar meer over weten om het zelf toe te passen. Ik ging ze trainen. Inmiddels zijn er honderden professionals getraind die het inzetten om anderen de regie te laten krijgen over hun eigen hoofd. Wanneer zet jij de stap?

1991

Al decennialang de expert in het aanpakken van mentale blokkades en belemmeringen

8

Geschreven boeken over cognitieve en emotionele problemen

1700+

Opgeleide professionals die de methode toepassen
Training MatriXmethode met Ingrid Stoop

EIGENLIJK BEGON MIJN MATRIXMETHODE AL EERDER...

Al sinds mijn jeugd wilde ik altijd weten hoe iets is ontstaan en waarom het werkt. Misschien dat ik daarom ooit dokter wilde worden. Dat is er niet van gekomen. Wel doe ik nu wel bijzonder mooi werk waar anderen gelukkig van worden.

Toen mijn moeder op jonge leeftijd ziek werd, ben ik alsnog de medische kant opgegaan. Ik heb orthomoleculaire geneeskunde gestudeerd. Later werd ik gegrepen door NLP.

Ik ben gefascineerd geraakt door de eigen processen die zich in het hoofd afspelen. Na vele studies en duizenden coachings vanaf 1991 ontdekte ik hoe ieder individu zelf en blijvend van mentale problemen verlost kan worden door het stellen van vragen. Die is ongekend. Ik ging professionals trainen die wilden weten hoe ze het zelf kunnen inzetten in hun werk met mensen.

Er staan diverse boeken op mijn naam over mij en de MatriXmethode. De methode is in ontwikkeling, zodat deze krachtiger en breder inzetbaar is.

Wat is de MatriXmethode van Ingrid Stoop®?
Wat is de MatriXmethode van Ingrid Stoop®?
Werking van het brein bij emotionele problemen (MatriXwerkmodel)
Werking van het brein bij emotionele problemen (MatriXwerkmodel)
Opleiding psychologie (hbo) onvolledig? Krijg de oplossingsgerichte interventie
Opleiding psychologie (hbo) onvolledig? Krijg de oplossingsgerichte interventie
De oplossing voor PTSS, trauma, angst en seksueel misbruik
De oplossing voor PTSS, trauma, angst en seksueel misbruik
Live coaching tijdens interview met RTL4
Live coaching tijdens interview met RTL4
Zo werkt het praktische brein bij emotionele klachten (MatriXwerkmodel)
Zo werkt het praktische brein bij emotionele klachten (MatriXwerkmodel)
De MatriXmethode: de korte uitleg
De MatriXmethode: de korte uitleg
Informatie (handiger en beter) onthouden en het opslaan ervan in het langetermijngeheugen
Informatie (handiger en beter) onthouden en het opslaan ervan in het langetermijngeheugen
Emotiecoaching: gebruik dit model tijdens een gesprek
Emotiecoaching: gebruik dit model tijdens een gesprek
Hoe psychische problemen oplossen en/of voorkomen?
Hoe psychische problemen oplossen en/of voorkomen?
Hoe en waarom is de MatriXmethode ontstaan?
Hoe en waarom is de MatriXmethode ontstaan?
MatriXmethode van Ingrid Stoop: al vóór 1991 ontstaan
MatriXmethode van Ingrid Stoop: al vóór 1991 ontstaan

Heb je een hulpvraag waar je van af wilt?

Er zijn methodieken en trajecten die onnodig lang duren. Je kunt dat voorkomen door gebruik te maken van de MatriXmethode. Dat kan met Ingrid zelf of iemand die door haar is opgeleid.

"Bevlogen vrouw met een missie"

Ingrid heeft met het ontwikkelen van de MatriXmethode een hele praktische toepasbare manier gevonden om veel mensen te helpen. Met het onthouden van informatie maar ook het neutraliseren van trauma’s en rustiger worden in hun hoofd.


Ingrid is een bevlogen vrouw met een duidelijke missie. Ze is een betrokken lerares van haar methode en blijft geïnteresseerd in haar opgeleide coaches. Dit versterkt de professionaliteit en de gedeelde missie. 

Karen Pet
Karen Pet, Trainer, coach en eigenaar van 'Helder, Hoofd & Hart'
"Ingrid wil zoveel mogelijk mensen helpen"
Ik heb Ingrid leren kennen als een zeer kordate, betrokken en gedreven vrouw met een hele heldere boodschap: je kunt loskomen van de warboel die in je hoofd is ontstaan. Ze heeft een hele simpele methode (de MatriXmethode) ontwikkeld, waar ze inmiddels door het hele land trainers en coaches in heeft opgeleid, haar doel: deze boodschap te verspreiden en zoveel mogelijk mensen te helpen van hun issues af te komen. Ze is iemand die niet de gebaande paden loopt, creatief meedenkt, empathisch is als mens en een vlotte schakelaar. Ik zie haar zo hele groepen mensen inspireren!
Judith Webber, spreker en eigenaar Miracles by Stella

NUTTIG WERK MET VOLDOENING

Het plezier dat mijn trainers en ik zelf hebben - tijdens en na de trainingen - maakt dat de deelnemers ook enthousiast en gemotiveerd zijn.


Waar ik voldoening uit haal is de verbazing en glimlach op de gezichten van de deelnemers wanneer ze zelf ervaren dat het ook echt werkt wat ze doen. Dat geeft ze zelfvertrouwen om echt het verschil te maken in hun werk met mensen.

Jouw aanmelding is gelukt

De regie over het eigen hoofd is wat ik iedereen gun

Met de MatriXmethode blijft de hulpvrager uit het, vaak pijnlijke, verhaal achter het probleem. De innerlijke innerlijke beleving wordt op de eigen manier denkbeeldig veranderd. Daardoor blijft de cliënt gefocust op de eigen oplossing voor het eigen probleem. En blijft het hoofd van de professional opgeruimd na een werkdag. Dit is een essentieel verschil met andere methoden.

Door de juiste vragen te stellen, help je mensen hun eigen oplossingen te laten ontdekken en in te zetten. Daardoor krijgt iemand de regie over het eigen hoofd.

Het is een gesprekstechniek die dieper gaat dan het – zichtbare – gedrag. Waarbij vaak enkele sessies per hulpvraag nodig zijn in plaats van tientallen. Want praten wordt al genoeg gedaan. Het ontdekken en toepassen van de eigen oplossing is zo krachtig. Daar zou iedereen van moeten profiteren.

MAAK EEN KEUZE:

Video bekijken

Ervaringen

Ontdek de ervaringen en effectiviteit van deze coachingsinterventie.

Download over de MatriXmethode

Publicaties, downloads en boeken

Ontvang inzichten in de methode direct in je mailbox of per post.

Leren klokkijken en kalender begrijpen

Agenda

Krijg toegang tot (online) activiteiten om meer te weten over de methode.