Over Ingrid Stoop en de MatriXmethode

“Ik gun dat iedereen de regie krijgt over zijn eigen hoofd”

ONTWIKKELAAR, AUTEUR EN TRAINER

Stel je eens voor dat jij iemand wilt helpen die last heeft van een psychische hulpvraag. Hij of zij slaat zijn armen over elkaar en begint aandachtig te luisteren naar wat je te vertellen hebt. Zijn antwoorden zijn kort, omdat de probleeminhoud liever niet wordt gedeeld uit angst of schaamte. Of er wordt wel gepraat, maar merk je dat de cliënt niet alles vertelt en sociaal-wenselijke antwoorden geeft om weer snel weg te gaan. Ga je tevreden en met een opgelucht gevoel naar huis of vermoeid en belast?

Veel coaches, zorg- en hulpverleners kijken vaak alleen naar de buitenkant: het gedrag, het gevolg van een onderliggende klacht. Terwijl juist de oorzaak van het gedrag moet worden aangepakt. Het probleem én de eigen oplossing zitten echter in het hoofd van de persoon zelf. 

Ik, Ingrid Stoop en ontwikkelaar van de MatriXmethode, kreeg een bijzonder antwoord toen ik één specifieke vraag stelde in 1991: “Hoe werkt dat in jouw hoofd?”. Deze vraag was het begin van een groeiende organisatie met een missie, inclusief vele honderden professionals die mijn methode dagelijks toepassen.

Ook jou gun ik effectieve coachingsgesprekken met minder moeite en in minder tijd. Met mijn unieke interventietechniek help je jouw hulpvrager om zelf aan de slag te gaan en het (denk)werk te doen. Daarmee voorkom je dat je verdwaalt in de probleemverhalen en zelf mentaal overbelast raakt. Jij begeleidt je cliënt bij het bedenken en toepassen van zijn eigen oplossing. Hoeveel uren praten, papierwerk en betrokken tussenpersonen voorkom je daarmee, denk je? 

De kracht van de verbeelding is ijzersterk bij het aanpakken van mentale problemen. Professionals wilden daar meer over weten om het zelf toe te passen. Ik ging ze trainen. Inmiddels zijn er honderden professionals getraind die het inzetten om anderen de regie te laten krijgen over hun eigen hoofd. Wanneer zet jij de stap?

0 +

Jaarlijks krijgen duizenden personen de regie over hun mentale hulpvragen 

0

Geschreven boeken over de MatriXmethode en mentale problemen

0 +

Actieve professionals die de methode toepassen

EIGENLIJK BEGON MIJN MATRIXMETHODE AL EERDER...

Al sinds mijn jeugd wilde ik altijd weten hoe iets is ontstaan en waarom het werkt. Misschien dat ik daarom ooit dokter wilde worden. Dat is er niet van gekomen. Wel doe ik nu wel bijzonder mooi werk waar anderen gelukkig van worden.

Toen mijn moeder op jonge leeftijd ziek werd, ben ik alsnog de medische kant opgegaan. Ik heb orthomoleculaire geneeskunde gestudeerd. Later werd ik gegrepen door NLP.

Ik ben gefascineerd geraakt door de eigen processen die zich in het hoofd afspelen. Na vele studies en duizenden coachings vanaf 1991 ontdekte ik hoe ieder individu zelf en blijvend van mentale problemen verlost kan worden door het stellen van vragen. Die is ongekend. Ik ging professionals trainen die wilden weten hoe ze het zelf kunnen inzetten in hun werk met mensen.

Er staan diverse boeken op mijn naam over mij en de MatriXmethode. De methode is in ontwikkeling, zodat deze krachtiger en breder inzetbaar is.

Ben je er klaar voor?

Heb je een hulpvraag waar je van af wilt?

Er zijn methodieken en trajecten die onnodig lang duren. Je kunt dat voorkomen door gebruik te maken van de MatriXmethode. Dat kan met Ingrid zelf of iemand die door haar is opgeleid.

NUTTIG WERK MET VOLDOENING

Het plezier dat mijn trainers en ik zelf hebben – tijdens en na de trainingen – maakt dat de deelnemers ook enthousiast en gemotiveerd zijn.

Waar ik voldoening uit haal is de verbazing en glimlach op de gezichten van de deelnemers wanneer ze zelf ervaren dat het ook echt werkt wat ze doen. Dat geeft ze zelfvertrouwen om echt het verschil te maken in hun werk met mensen.

ERVARINGEN VAN DE TRAINING

mayra-van-landschoot-120x120
"Grootste eye-opener is de simpelheid"
Het was heel dicht bij de perfectie! De grootste eye-opener was de simpelheid ervan als je de methode onder de knie hebt. Met de MatriXmethode wil ik kinderen laten openbloeien tot de beste versie van zichzelf door eigen regie van emoties en opslaan van informatie.
Mayra Van Landschoot, Leerkracht lager onderwijs
BLENDED-LEARNING
dennis-rijnders-120x120-6
"Goed gefaciliteerd"
Ik miste een tool met snel resultaat en effect voor de klant. Ik zie heel veel mogelijkheden met veel minder psychische belasting voor mijzelf. Alles is erg goed gefaciliteerd; apps, community, naslagwerk.
Dennis RC Rijnders, Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige; POH GGZ
OP LOCATIE
astrid-van-den-broek-120x120-3
"Het is me erg goed bevallen'
Ik vond de cursus super! Ik zag erg op tegen het online gaan volgen maar het is me erg goed bevallen. Ook de groeitrainingen na afloop waren heel waardevol.
Astrid van den Broek, Ambulant cliëntbegeleider
BLENDED-LEARNING
mirjam-hoogsteder-120x120-2
"Zelf mogen ervaren hoe krachtig het werkt"
Ik heb de MatriXmethode opleiding gedaan bij Ingrid Stoop. Wat een prachtige opleiding en krachtige tool is dit. Met heel veel ervaring kennis en expertise leert ze je de MatriXmethode. In deze dagen heb ik zelf mogen ervaren wat de MatriXmethode is en hoe krachtig het werkt en hoe het zelf toe te passen. In één woord: geweldig!
Mirjam Hoogsteder, Mindsetcoach en Expert Beelddenken bij Liefdevol coaching
OP LOCATIE
riet-de-wit-120x120-2
"Zo mooi om te doen"
Afgelopen maand de MatriXmethode training gevolgd en al wat mensen kunnen helpen hiermee, oa. een ondernemer die aangaf niet meer 3 nachten wakker te liggen van geldzorgen elke eerste 4 dagen van de maand, iemand anders realiseerde zich verbaasd dat pijnklachten weg waren zonder er paracetamol voor genomen te hebben, weer iemand anders kon oude boosheid eenvoudig loslaten. Zo mooi om te doen. En zo simpel.
Riet de Wit, Website-coach.nl
OP LOCATIE
selinde-van-der-spek-120x120-11
"Zeer tevreden"
De online training vanuit Portugal gevolgd. Zeer tevreden, professioneel opgezet, veel oefenmogelijheden, korte lijnen. En wat een mooie methode! Iedere keer weer een feestje om mee te werken!
Selinde Van der Spek, Eigenaresse SeLindaMente
BLENDED-LEARNING
manon-vasterd-120x120-1
"Veel zin om aan de slag te gaan"
Ik ben erg blij dat ik kan meeliften op de succes van Ingrid. Zij heeft jaren en jaren onderzoeken en opleidingen gevolgd om te komen tot dat wat zij nu heeft neergezet. Graag wil ik mij dan ook committeren aan deze coachmethode! Erg veel zin om aan de slag te gaan!
Manon Vasterd, Eigenaar SoetkeeZ
OP LOCATIE

De regie over het eigen hoofd is wat ik iedereen gun

Met de MatriXmethode blijft de hulpvrager uit het, vaak pijnlijke, verhaal achter het probleem. De innerlijke innerlijke beleving wordt op de eigen manier denkbeeldig veranderd. Daardoor blijft de cliënt gefocust op de eigen oplossing voor het eigen probleem. En blijft het hoofd van de professional opgeruimd na een werkdag. Dit is een essentieel verschil met andere methoden.

Door de juiste vragen te stellen, help je mensen hun eigen oplossingen te laten ontdekken en in te zetten. Daardoor krijgt iemand de regie over het eigen hoofd.

Het is een gesprekstechniek die dieper gaat dan het – zichtbare – gedrag. Waarbij vaak enkele sessies per hulpvraag nodig zijn in plaats van tientallen. Want praten wordt al genoeg gedaan. Het ontdekken en toepassen van de eigen oplossing is zo krachtig. Daar zou iedereen van moeten profiteren.

MAAK EEN KEUZE:

Live online expertsessies

Krijg live inzichten in de werking van de methode bij mentale hulpvragen.

Ervaringen

Hulpvragers en hulpverleners delen hun ervaringen en resultaten.

Training

Krijg alle kennis en vaardigheden tijdens de geaccrediteerde training.