arrow_drop_up arrow_drop_down
MatriXmethode van Ingrid Stoop

Over Ingrid Stoop en de MatriXmethode

“Ik gun dat iedereen de regie krijgt over zijn eigen hoofd…”

Ingrid Stoop, ontwikkelaar MatriXmethode

Over Ingrid Stoop en de MatriXmethode

“Ik gun dat iedereen de regie krijgt over zijn eigen hoofd…”

INGRID STOOP, ONTWIKKELAAR MATRIXMETHODE

Iemand die last heeft van een mentaal en/of psychisch probleem heeft zelf de oplossing. Er wordt vaak alleen naar de buitenkant gekeken: het gedrag, dus hoe iemand doet of reageert. Maar het probleem zit tussen de oren van de persoon zelf. En die heeft ook de eigen oplossing.

Ik merk dat veel mensen een oplossing zoeken bij anderen. Na een (korte) tijd zijn ze weer terug bij af. Want de oplossing die iemand anders voor de cliënt bedenkt, is vrijwel nooit de oplossing van de persoon met het probleem. En dat baart me zorgen.

Daarom gun ik iedereen, van jong tot oud, de eigen regie over het eigen hoofd met deze in Nederland ontwikkelde interventietechniek 'de MatriXmethode'. En gelukkig ik niet alleen, maar ook de honderden professionals die de MatriXmethode dagelijks toepassen en samen tienduizenden cliënten helpen. 

"Mentale/psychische dokter"

Ik wil altijd weten hoe iets is ontstaan en waarom het werkt. Misschien dat ik daarom dokter wilde worden. Dat is er niet van gekomen, maar wel een soort dokter voor mentale en psychische problemen.


Toen mijn moeder op jonge leeftijd ziek werd, ben ik alsnog de medische kant opgegaan. Ik heb orthomoleculaire geneeskunde gestudeerd. Later werd ik gegrepen door NLP.


Ik ben gefascineerd geraakt door de processen die zich in het hoofd afspelen. Door heel veel mensen te coachen en vragen te stellen, heb ik de kracht van het praktische brein ontdekt. Die is ongekend.


Er kwamen veel mensen op me af die van anderen hoorden dat mijn methode werkt. Ze waren op zoek naar eenvoudige, maar effectieve en snelle oplossingen. In mijn eentje kom ik ver, met anderen veel verder. Ik ben training gaan geven aan professionals. Zo worden nog meer mensen bereikt en geholpen.

Uitleg MatriXwerkmodel en MatriXemotiemodel

HET BEGON NIET ZOMAAR

Ik heb verschillende opleidingen gevolgd, toen duizenden mensen gecoacht en nu honderden professionals opgeleid om mijn techniek toe te passen. Er staan negen boeken op mijn naam over mij en de MatriXmethode.


We zijn klaar voor om de wereld te veroveren met deze altijd veilige, korte en effectieve interventietechniek. Doe met ons mee.

“Bevlogen vrouw met een missie”

Ingrid heeft met het ontwikkelen van de MatriXmethode een hele praktische toepasbare manier gevonden om veel mensen te helpen. Met het onthouden van informatie maar ook het neutraliseren van trauma’s en rustiger worden in hun hoofd.


Ingrid is een bevlogen vrouw met een duidelijke missie. Ze is een betrokken lerares van haar methode en blijft geïnteresseerd in haar opgeleide coaches. Dit versterkt de professionaliteit en de gedeelde missie. 

Karen Pet
Karen Pet, Trainer, coach en eigenaar van 'Helder, Hoofd & Hart'
"Ingrid wil zoveel mogelijk mensen helpen"
Ik heb Ingrid leren kennen als een zeer kordate, betrokken en gedreven vrouw met een hele heldere boodschap: je kunt loskomen van de warboel die in je hoofd is ontstaan. Ze heeft een hele simpele methode (de MatriXmethode) ontwikkeld, waar ze inmiddels door het hele land trainers en coaches in heeft opgeleid, haar doel: deze boodschap te verspreiden en zoveel mogelijk mensen te helpen van hun issues af te komen. Ze is iemand die niet de gebaande paden loopt, creatief meedenkt, empathisch is als mens en een vlotte schakelaar. Ik zie haar zo hele groepen mensen inspireren!
Judith Webber, spreker en eigenaar Miracles by Stella

NUTTIG WERK MET VOLDOENING

Het plezier dat mijn trainers en ik zelf hebben - tijdens en na de (online) trainingen - maakt dat de deelnemers ook enthousiast en gemotiveerd zijn.


Jaarlijkse nascholing en intervisie-momenten na de training zijn belangrijk om deze techniek zorgvuldig te blijven uitvoeren.


Waar ik voldoening uit haal is de verbazing op de gezichten van de deelnemers wanneer ze zelf ervaren dat het ook echt werkt wat ze doen. Dat geeft ze zelfvertrouwen om echt het verschil te maken in hun werk met mensen.

De doorbraak is dichtbij

Iedereen heeft zijn eigen strategie om informatie op te slaan en te verwerken. Problemen zijn eigenlijk strategieën die niet efficiënt zijn. Vaak wordt vooral gepraat en iemand beoordeeld op basis van het gedrag. Terwijl het echte probleem tussen de oren zit en niet over durft, mag, kan of wil praten.

Met de MatriXmethode hoeft de cliënt het – vaak pijnlijke – verhaal niet te vertellen om de strategie aan te passen. Hierdoor word jij als professional er niet mee belast. Dit is een essentieel verschil met vergelijkbare methoden die veelal in Amerika zijn ontstaan.

Door de juiste vragen te stellen, help je mensen hun eigen oplossingen te laten ontdekken en in te zetten. Daardoor krijgt de cliënt (weer) de regie over het eigen hoofd. Dit geldt voor vrijwel alle mentale en psychische problemen.

Het is een interventiemethode die dieper gaat dan het – zichtbare – gedrag. Zonder te vertellen wat precies de oorzaak is van het probleem, dossiervorming en kans op decompensatie. 

En met slechts één tot drie interventies per beladen fragment. Met blijvend positief resultaat. In 2020 zijn de werkzame elementen beschreven. Daardoor is de doorbraak dichtbij, zodat nog meer mensen geholpen worden en de regie krijgen over het eigen hoofd.

MEER WETEN?

Modules en trainingen

Krijg alle kennis, tools en vaardigheden, zowel online als op locatie.

Agenda

Krijg nieuwe inzichten en ervaar zelf de kracht van de MatriXmethode.

Downloads

Ontvang kosteloos een digiboek, tijdlijn, boek of onderzoek in je mailbox.