Trauma verwerken door coaching

Over Ingrid Stoop en de MatriXmethode

“Ik gun dat iedereen de regie krijgt over zijn eigen hoofd…”

Coaching met Ingrid Stoop

Over Ingrid Stoop en de MatriXmethode

“Ik gun dat iedereen de regie krijgt over zijn eigen hoofd…”

INGRID STOOP, ONTWIKKELAAR MATRIXMETHODE

Iemand die last heeft van een mentaal en/of psychisch probleem heeft zelf de oplossing. Er wordt vaak alleen naar de buitenkant gekeken: het gedrag, dus hoe iemand doet of reageert. Maar het probleem zit tussen in het hoofd van de persoon zelf. En ook de eigen oplossing...

Door het stellen van één vraag in 1991 kreeg ik een bijzonder antwoord. Die vraag was: "Hoe werkt dat in jouw hoofd?". In de jaren daarna begreep ik dat deze vraag het begin was van een organisatie met een missie en honderden professionals die mijn methode dagelijks toepassen.

De kracht van de verbeelding is namelijk ijzersterk om een mentaal of psychisch probleem aan te pakken. Andere professionals wilden weten hoe ze het zelf kunnen inzetten in hun werk met mensen. Ik ging ze trainen. Inmiddels zijn er vele professionals die het inzetten zodat cliënten weer de regie over hun eigen hoofd krijgen.

HET BEGON NIET ZOMAAR

Ik heb verschillende opleidingen gevolgd, toen duizenden mensen gecoacht en nu vele honderden professionals opgeleid die mijn techniek nu toepassen. Er staan diverse boeken op mijn naam over mij en de MatriXmethode.


De methode is steeds in ontwikkeling, zodat deze nog krachtiger en breder inzetbaar wordt. Daarom laat ik je graag zien hoe de methode is ontstaan.

Ingrid traint professionals met de MatriXmethode

Het begon al in mijn jeugd...

Al sinds mijn jeugd wilde ik altijd weten hoe iets is ontstaan en waarom het werkt. Misschien dat ik daarom dokter wilde worden. Dat is er niet van gekomen, maar ik doe nu wel bijzonder mooi werk.

Toen mijn moeder op jonge leeftijd ziek werd, ben ik alsnog de medische kant opgegaan. Ik heb orthomoleculaire geneeskunde gestudeerd. Later werd ik gegrepen door NLP.

Andere professionals wilden weten hoe ze het zelf kunnen inzetten in hun werk met mensen. Ik ging ze trainen.

Na vele studies en duizenden coachings sinds 1991 ontdekte ik hoe ieder individu eenvoudig en blijvend van mentale problemen verlost kan worden.

Ik ben gefascineerd geraakt door de eigen processen die zich in het hoofd afspelen. Door heel veel mensen te coachen en vragen te stellen, heb ik de kracht van het praktische brein ontdekt. Die is ongekend.

"Bevlogen vrouw met een missie"

Ingrid heeft met het ontwikkelen van de MatriXmethode een hele praktische toepasbare manier gevonden om veel mensen te helpen. Met het onthouden van informatie maar ook het neutraliseren van trauma’s en rustiger worden in hun hoofd.


Ingrid is een bevlogen vrouw met een duidelijke missie. Ze is een betrokken lerares van haar methode en blijft geïnteresseerd in haar opgeleide coaches. Dit versterkt de professionaliteit en de gedeelde missie. 

Karen Pet
Karen Pet, Trainer, coach en eigenaar van 'Helder, Hoofd & Hart'
"Ingrid wil zoveel mogelijk mensen helpen"
Ik heb Ingrid leren kennen als een zeer kordate, betrokken en gedreven vrouw met een hele heldere boodschap: je kunt loskomen van de warboel die in je hoofd is ontstaan. Ze heeft een hele simpele methode (de MatriXmethode) ontwikkeld, waar ze inmiddels door het hele land trainers en coaches in heeft opgeleid, haar doel: deze boodschap te verspreiden en zoveel mogelijk mensen te helpen van hun issues af te komen. Ze is iemand die niet de gebaande paden loopt, creatief meedenkt, empathisch is als mens en een vlotte schakelaar. Ik zie haar zo hele groepen mensen inspireren!
Judith Webber, spreker en eigenaar Miracles by Stella

NUTTIG WERK MET VOLDOENING

Het plezier dat mijn trainers en ik zelf hebben - tijdens en na de trainingen - maakt dat de deelnemers ook enthousiast en gemotiveerd zijn.


Waar ik voldoening uit haal is de verbazing en glimlach op de gezichten van de deelnemers wanneer ze zelf ervaren dat het ook echt werkt wat ze doen. Dat geeft ze zelfvertrouwen om echt het verschil te maken in hun werk met mensen.

Jouw aanmelding is gelukt

De nood is hoog...

Met de MatriXmethode hoeft de cliënt het – vaak pijnlijke – verhaal niet te vertellen om de strategie aan te passen. Hierdoor word jij als professional er niet mee belast. Dit is een essentieel verschil met vergelijkbare methoden.

Door de juiste vragen te stellen, help je mensen hun eigen oplossingen te laten ontdekken en in te zetten. Daardoor krijgt de cliënt (weer) de regie over het eigen hoofd. Dit geldt voor vrijwel alle mentale en psychische problemen.

Het is een interventiemethode die dieper gaat dan het – zichtbare – gedrag. Waarbij vaak slechts één tot drie interventies per beladen fragment voldoende zijn. Hierdoor kunnen nog meer mensen geholpen worden en de regie krijgen over het eigen hoofd.

MEER WETEN?

Training volgen MatriXmethode

(Modulaire) trainingen

Krijg alle kennis, tools en vaardigheden, online of op locatie.

icoon kampioen

Ervaringssessies

Zie (en ervaar) de kracht van de MatriXmethode bij angsten en trauma's.

Icoon boek downloaden

Downloads

Ontvang kosteloos een digitaal boek of onderzoek in je mailbox.

arrow_drop_up arrow_drop_down