Trauma verwerken door coaching

Over Ingrid Stoop en de MatriXmethode

“Ik gun dat iedereen de regie krijgt over zijn eigen hoofd…”

Coaching met Ingrid Stoop

Over Ingrid Stoop en de MatriXmethode

“Ik gun dat iedereen de regie krijgt over zijn eigen hoofd…”

INGRID STOOP, ONTWIKKELAAR MATRIXMETHODE

Stel je eens voor dat iemand met een mentale klacht de eigen oplossing bedenkt en toepast. Hoeveel minder uren praten, dossier en bemiddelaars zal dat opleveren? En dat niet de professional aan het werk wordt gezet, maar vooral de persoon met de klacht? Helaas kijken veel zorg- en hulpverleners vaak alleen naar de buitenkant: het gedrag, het gevolg van een onderliggende klacht. Het probleem zit echter in het hoofd van de persoon zelf. En ook de eigen oplossing...

Door het stellen van één vraag in 1991 kreeg ik een bijzonder antwoord. Die vraag was: "Hoe werkt dat in jouw hoofd?". In de jaren daarna begreep ik dat deze vraag het begin was van een organisatie met een missie en honderden professionals die mijn methode dagelijks toepassen.

De kracht van de verbeelding is namelijk ijzersterk bij het aanpakken van mentale problemen. Andere professionals wilden weten hoe ze het zelf kunnen inzetten in hun werk met mensen. Ik ging ze trainen. Inmiddels zijn er vele professionals die het inzetten zodat cliënten weer de regie over hun eigen hoofd krijgen.

OVER MIJN MATRIXMETHODE

Mijn levenswerk, dat kan ik na zoveel jaren wel zeggen, is dat ik iedereen de regie gun over het eigen hoofd. Gelukkig doe ik dat tegenwoordig niet alleen.  Vele professionals uit diverse werkgebieden willen ook mijn gesprekstechniek toepassen en het verschil maken.

HET BEGON NIET ZOMAAR

Ik heb verschillende opleidingen gevolgd, toen duizenden mensen gecoacht en nu vele honderden professionals opgeleid die mijn techniek nu toepassen. Er staan diverse boeken op mijn naam over mij en de MatriXmethode.


De methode is steeds in ontwikkeling, zodat deze nog krachtiger en breder inzetbaar wordt. Daarom laat ik je graag zien hoe de methode is ontstaan.

Ingrid traint professionals met de MatriXmethode

Eigenlijk begon het al in mijn jeugd...

Al sinds mijn jeugd wilde ik altijd weten hoe iets is ontstaan en waarom het werkt. Misschien dat ik daarom dokter wilde worden. Dat is er niet van gekomen, maar ik doe nu wel bijzonder mooi werk.

Toen mijn moeder op jonge leeftijd ziek werd, ben ik alsnog de medische kant opgegaan. Ik heb orthomoleculaire geneeskunde gestudeerd. Later werd ik gegrepen door NLP.

Andere professionals wilden weten hoe ze het zelf kunnen inzetten in hun werk met mensen. Ik ging ze trainen.

Na vele studies en duizenden coachings sinds 1991 ontdekte ik hoe ieder individu eenvoudig en blijvend van mentale problemen verlost kan worden.

Ik ben gefascineerd geraakt door de eigen processen die zich in het hoofd afspelen. Door heel veel mensen te coachen en vragen te stellen, heb ik de kracht van het praktische brein ontdekt. Die is ongekend.

"Bevlogen vrouw met een missie"

Ingrid heeft met het ontwikkelen van de MatriXmethode een hele praktische toepasbare manier gevonden om veel mensen te helpen. Met het onthouden van informatie maar ook het neutraliseren van trauma’s en rustiger worden in hun hoofd.


Ingrid is een bevlogen vrouw met een duidelijke missie. Ze is een betrokken lerares van haar methode en blijft geïnteresseerd in haar opgeleide coaches. Dit versterkt de professionaliteit en de gedeelde missie. 

Karen Pet
Karen Pet, Trainer, coach en eigenaar van 'Helder, Hoofd & Hart'
"Ingrid wil zoveel mogelijk mensen helpen"
Ik heb Ingrid leren kennen als een zeer kordate, betrokken en gedreven vrouw met een hele heldere boodschap: je kunt loskomen van de warboel die in je hoofd is ontstaan. Ze heeft een hele simpele methode (de MatriXmethode) ontwikkeld, waar ze inmiddels door het hele land trainers en coaches in heeft opgeleid, haar doel: deze boodschap te verspreiden en zoveel mogelijk mensen te helpen van hun issues af te komen. Ze is iemand die niet de gebaande paden loopt, creatief meedenkt, empathisch is als mens en een vlotte schakelaar. Ik zie haar zo hele groepen mensen inspireren!
Judith Webber, spreker en eigenaar Miracles by Stella

NUTTIG WERK MET VOLDOENING

Het plezier dat mijn trainers en ik zelf hebben - tijdens en na de trainingen - maakt dat de deelnemers ook enthousiast en gemotiveerd zijn.


Waar ik voldoening uit haal is de verbazing en glimlach op de gezichten van de deelnemers wanneer ze zelf ervaren dat het ook echt werkt wat ze doen. Dat geeft ze zelfvertrouwen om echt het verschil te maken in hun werk met mensen.

Jouw aanmelding is gelukt

"Praatjes vullen geen gaatjes"

Met de MatriXmethode hoeft de hulpvrager het – vaak pijnlijke – verhaal niet te vertellen om de innerlijke beleving te veranderen. Hierdoor word jij als professional er niet mee belast. Dit is een essentieel verschil met andere methoden.

Door de juiste vragen te stellen, help je mensen hun eigen oplossingen te laten ontdekken en in te zetten. Daardoor krijgt iemand de regie over het eigen hoofd.

Het is een gesprekstechniek die dieper gaat dan het – zichtbare – gedrag. Waarbij vaak enkele sessies per hulpvraag nodig zijn in plaats van tientallen. Want 'praten vullen geen gaatjes', het gebruiken en toepassen van de eigen oplossing wel.

MAAK EEN KEUZE:

Accreditaties MatriXmethode

Accreditaties

Krijg diverse punten na het afronden van een training.

Download over de MatriXmethode

Downloads en onderzoeken

Ontvang een digiboek, publicatie of inzicht in je mailbox.

Leren klokkijken en kalender begrijpen

Agenda

Krijg toegang tot (online) activiteiten om meer te weten over de methode.

arrow_drop_up arrow_drop_down