COACH VINDEN (IN JOUW BUURT)?

De coach helpt je zelf de regie te krijgen over je mentale hulpvraag

Wil je een helpende hand van een professional die de MatriXmethode toepast of van ontwikkelaar Ingrid Stoop zelf?

Krijg met laagdrempelige MatriXvragen direct opluchting en een glimlach*. Dankzij duizenden coachings ontdek je een eigen manier om de regie te krijgen over je eigen hulpvraag. Daarbij hoef je niet te vertellen wat er precies is gebeurd of mogelijk gaat gebeuren.

Hoe wil je geholpen worden?

  • Telefonisch
  • Online
  • Op locatie

*Het wetenschappelijke pilot onderzoek opgeleverd in juni 2022 toont aan dat cliënten van 5-18 jaar binnen één gesprek een hoge mate van blijdschap ervaren tijdens de coachingsessie bij nare gebeurtenissen.

vind coach
Deze MatriXcoaches hebben gekozen voor een websitevermelding
interventie inzetten bij coaching met Ingrid Stoop

ENKELE VOORDELEN

Datum en tijd icoon

Korte lijntjes

Heb je nu een hulpvraag? Dan kan je nu veilig geholpen worden

Icoon missing link

Breed inzetbaar

Last van een cognitieve of emotionele hulpvraag? Hulp is binnen handbereik

Doelgerichte interventie

Oplossingsgericht

Liever niet praten over de probleeminhoud? Maak gebruik van de non-verbale vraagtechniek

WAT ANDEREN ZEGGEN:

Trauma verwerken door zelfhulp? Deze vrouw geeft antwoord
Trauma verwerken door zelfhulp? Deze vrouw geeft antwoord
Ervaring met de MatriXmethode: ze is de baas over haar hoofd
Ervaring met de MatriXmethode: ze is de baas over haar hoofd
Angst voor de tandarts? Deze interventie is gespecialiseerd in angst en andere fobieën
Angst voor de tandarts? Deze interventie is gespecialiseerd in angst en andere fobieën
Effectieve interventie bij angsten (hartcoherentie meter)
Effectieve interventie bij angsten (hartcoherentie meter)
Deze leerlingen geven advies na de test voor een hogere CITO score
Deze leerlingen geven advies na de test voor een hogere CITO score
Is tinnitus/oorsuizen permanent? Verminderen is mogelijk
Is tinnitus/oorsuizen permanent? Verminderen is mogelijk
Traumatische ervaring? Deze vrouw weet hoe het trauma te verwerken
Traumatische ervaring? Deze vrouw weet hoe het trauma te verwerken
Kikkerfobie? Ook na 3,5 jaar geen angst meer voor kikkers
Kikkerfobie? Ook na 3,5 jaar geen angst meer voor kikkers
Traumatische ervaring verwerken: eindelijk doeltreffende hulp
Traumatische ervaring verwerken: eindelijk doeltreffende hulp

Sommige getrainde professionals kiezen ervoor om op onze site vermeld te worden. Iedere MatriXprofessional heeft minimaal hbo denk- of werkniveau. Het MatriXmethode Instituut faciliteert maandelijks iedereen die heeft gekozen voor het MatriXlidmaatschap.

Het doel is dat ze zichzelf blijven ontwikkelen met deze gesprekstechniek, beter worden in de uitvoering en de laatste ontwikkelingen kennen. We laten het aan de MatriXprofessional zelf om daar de regie over te nemen.

WE STAAN VOOR JE KLAAR

vind coach

                                       

Wat kan ik verwachten tijdens en na de sessie?

Je vertelt je coach wat je wilt aanpakken. Tijdens het gesprek hoeft niet de hele probleeminhoud verteld te worden. Dit is anders dan reguliere hulp, waar vaak van alles verteld moet worden over wat er is gebeurd, wanneer het is ontstaan, wat je daarbij voelde, wie er bij was.

Wel wordt de kracht van visualisatie gebruikt om EQ-hulpvragen, zoals vervelende herinneringen en al bedachte doemscenario's, te verwerken. Bij IQ-hulpvragen wordt bijvoorbeeld informatie handiger onthouden en teruggevonden. Kortom: je krijgt de regie over het eigen hoofd.

Is het MatriXmethode Instituut verantwoordelijk voor het eindresultaat?

Gecertificeerde coaches zijn opgeleid door het MatriXmethode Instituut. Dit zijn professionals met minimaal hbo-werk- of denkniveau. Ze hebben als individu de eigen verantwoordelijkheid om hun MatriXkennis op peil te houden, en deze te vergroten en daarin te verdiepen. Zij kunnen op verzoek het certificaat overleggen.

Iedere professional die onze interventie toepast, werkt zelfstandig met eigen werkwijzen en hanteert eigen tarieven. Ook passen ze andere interventies toe als dat nodig is of past in een traject dat je doorloopt. Het MatriXmethode Instituut is niet aansprakelijk voor de werkwijze van individuele coaches. Bij ons heeft iedereen zelf de regie voor hun eigen ontwikkeling, zowel de professional als de cliënt. Communiceer daarom duidelijk over de verwachtingen.

Wat is de investering van een sessie met de MatriXmethode?

Dat verschilt per professional die de MatriXmethode toepast. Elk individu werkt onafhankelijk van het MatriXmethode Instituut en bepaalt zelf het tarief en de duur van een sessie of traject. Iedereen heeft de kwaliteiten om iemand snel en effectief te helpen bij één specifiek probleem. Onze ervaring is dat tussen de één tot drie sessies voldoende zijn.

Raadpleeg hiervoor de informatie op de website van de coach die jou aanspreekt.

Hoe weet ik of iemand de MatriXmethode goed toepast?

De professionals die op onze site staan hebben de kennis, tools en vaardigheden gekregen om anderen professioneel te helpen. Iedere coach werkt onafhankelijk van het MatriXmethode Instituut. Ze zijn zelf verantwoordelijk voor hun eigen professionaliteit en werkwijze.

We faciliteren maandelijks alle getrainde professionals om hun deskundigheid te bevorderen. Ze zijn gemotiveerd en willen iedere cliënt zo goed mogelijk helpen.

Vind een coaching telefonisch, online of op locatie plaats?

De coaching is telefonisch, online en op locatie mogelijk.

Is er een wachtlijst?

Coachingsgesprekken met de MatriXmethode duren vaak niet langer dan 20 minuten per specifieke hulpvraag. Uit onze en de ervaringen van MatriXprofessionals blijkt dat een cliënt vaak in maximaal drie sessies van de hulpvraag af is. Blijvend, zonder kans op terugval, herbeleving of te moeten vertellen wat liever privé blijft.

De kans dat er een wachtlijst is, is dan ook nihil. Tenzij een professional veel cliënten heeft en door de vele aanvragen de agenda al gevuld is. Toch merken we dat er vrijwel nooit een wachtlijst is.

Welke hulpvragen zijn geschikt om aan te pakken met de MatriXmethode?

Deze coachingsinterventie is toepasbaar bij IQ- en EQ-gerelateerde hulpvragen zoals:. vol en druk hoofd, concentratieproblemen, gebrek aan focus, leerproblemen, dyslexie, dyscalculie, informatie niet kunnen onthouden, problemen met automatiseren, SOLK, hoofdpijn, tinnitus/oorsuizen, onverklaarbare tintelingen, stress, onzekerheid faalangst, overpresteren, onderpresteren, hoge prestatielat, gevoel dom te zijn, afgeleid zijn, niet stil kunnen zitten, minderwaardigheidgevoel, pesten, slaapproblemen, bedplassen, nachtmerries, slecht presenteren, slechte cijfers, druk gedrag, dromerig gedrag..

Ook kunnen EQ-hulpvragen worden aangepakt zoals: angsten (voor iets uit het verleden), doemscenario's, geweld, trauma's (dat kunnen er honderden/duizenden zijn), schuldgevoelens, dierenangst (dat kunnen er honderden zijn) , sociale fobie, rijangst, echtscheiding, virusangst, bindingsangst, verlatingsangst, agorafobie, paniekstoornis, vliegangst, claustrofobie, smetvrees, faalangst, prestatie-angst, angst voor ontslag, rouwverwerking, minderwaardigheidscomplex, negatief zelfbeeld, verdriet, eenzaamheid, frustratie, irritatie, boosheid, seksueel misbruik, agressie, slaapproblemen, misofonie, eetproblemen, verslavingen (alcohol, roken, drugs, werk), anorexia, eetbuistoornis of eetstoornis

                                   

ALTIJD EEN COACH IN DE BUURT

vind coach