MATRIXSESSIE KRIJGEN (IN JOUW BUURT)?

Op een veilige wijze van je mentale hulpvraag af, zonder dat de probleeminhoud besproken hoeft te worden

Krijg een helpende hand bij mentale problemen

Wil je de grip krijgen over je eigen leer- of denkprocessen die zich afspelen in je hoofd (IQ, EQ of psychosomatisch)? 

Bijvoorbeeld door met laagdrempelige handvatten je hoofd op te ruimen? Of om nare gebeurtenissen te verwerken die je hebt meegemaakt of al bedacht hebt hoe ze gaan plaatsvinden? Of heb je een onbegrepen (pijn)klacht of tinnitus waar de arts geen verklaring voor heeft? Of wil je afrekenen met je piekergedachten die je in de weg zitten? Of een pestverleden? Zomaar wat hulpvragen waarvoor we als MatriXmethode Instituut onze handen uit de mouwen steken

Hulp is telefonisch, online en op locatie met Ingrid zelf of met een MatriXprofessional mogelijk

Dankzij jarenlange ontwikkelingen en duizenden vlieguren van ontwikkelaar Ingrid is deze interventietechniek veilig inzetbaar bij diverse mentale blokkades en belemmeringen. Een MatriXprofessional bepaalt zelf het tarief en heeft alle competenties geleerd om de juist hulp te bieden.

Krijg in een kort traject, meestal zijn één tot maximaal drie sessies voldoende per hulpvraag, begeleidende hulp om:

  • Al tijdens én na de eerste sessie een opluchting en blijheid te ervaren
  • Tijdrovende gesprekken, wachtlijsten en frustratie te voorkomen en je direct tot de kern van je hulpvraag komt
  • De eigen oplossing te ontdekken, zonder (opnieuw) te moeten verwoorden wat er allemaal in je hoofd omgaat

ENKELE VOORDELEN

agenda matrixmethode

Korte lijntjes

Heb je nu een hulpvraag? Dan kan je nu al direct doelgericht geholpen worden.

Breed inzetbaar

Last van een mentale IQ- of EQ-hulpvraag? Hulp is binnen handbereik.

Oplossingsgericht

Liever het verhaal privé houden? Maak gebruik van de veilige, non-verbale vraagtechniek.

Trauma verwerken door zelfhulp? Deze vrouw geeft antwoord

Ervaring met de MatriXmethode: ze is de baas over haar hoofd

Angst voor de tandarts? Deze interventie is gespecialiseerd in angst en andere fobieën

Effectieve interventie bij angsten (hartcoherentie meter)

Deze leerlingen geven advies na de test voor een hogere CITO score

Is tinnitus/oorsuizen permanent? Verminderen is mogelijk

Traumatische ervaring? Deze vrouw weet hoe het trauma te verwerken

Kikkerfobie? Ook na 3,5 jaar geen angst meer voor kikkers

Traumatische ervaring verwerken: eindelijk doeltreffende hulp

Van alle getrainde professionals kiest een aantal ervoor om op onze site vermeld te worden en de MatriXmethode in te zetten in hun sessie(s). Iedere MatriXprofessional heeft dezelfde kennis gekregen tijdens de training. Ze zijn zelf verantwoordelijk voor de uitvoering van deze interventie. Zij zorgen ook voor eigen deskundigheidsbevordering,

EEN HELPENDE HAND IS BINNEN HANDBEREIK

Onderneem nu zelf actie zodat je in enkele sessies grip hebt op je eigen leer- en denkprocessen.

Over een consult met de MatriXmethode

Je vertelt met de begeleidende professional wat je wilt aanpakken. Tijdens het gesprek hoeft niet de hele probleeminhoud verteld te worden. Dit is anders dan reguliere hulp, waar vaak van alles verteld moet worden over wat er is gebeurd, wanneer het is ontstaan, wat je daarbij voelde, wie er bij was.

Wel wordt de kracht van visualisatie gebruikt om EQ-hulpvragen, zoals vervelende herinneringen en al bedachte doemscenario’s, te verwerken. Bij IQ-hulpvragen wordt bijvoorbeeld informatie handiger onthouden en teruggevonden. Bij psychosomatische klachten krijg je grip over de beleving die wordt ervaren. Kortom: je krijgt de regie over het eigen hoofd.

Iedere professional die is vermeld, is opgeleid door het MatriXmethode Instituut. Dit zijn professionals met minimaal hbo-werk- of denkniveau. Ze hebben als individu de eigen verantwoordelijkheid om hun MatriXkennis op peil te houden, en deze te vergroten en daarin te verdiepen. Zij kunnen op verzoek het certificaat overleggen.

Iedere professional die onze interventie toepast, werkt zelfstandig met eigen werkwijzen en hanteert eigen tarieven. Ook passen ze andere interventies toe als dat nodig is of past in een traject dat je doorloopt. Het MatriXmethode Instituut is niet aansprakelijk voor de werkwijze van individuele professionals. Bij ons heeft iedereen zelf de regie voor hun eigen ontwikkeling, zowel de professional als de cliënt. Communiceer daarom duidelijk over de verwachtingen.

Dat verschilt per professional die de MatriXmethode toepast. Elk individu werkt onafhankelijk van het MatriXmethode Instituut en bepaalt zelf het tarief en de duur van een sessie of traject. Iedereen heeft de kwaliteiten om iemand snel en effectief te helpen bij één specifiek probleem. Onze ervaring is dat tussen de één tot drie sessies voldoende zijn.

Raadpleeg hiervoor de informatie op de website van de professional die jou aanspreekt.

De professionals die op onze site staan hebben de kennis, tools en vaardigheden gekregen om anderen op een doelgerichte manier te helpen. Iedere professional werkt onafhankelijk van het MatriXmethode Instituut. Ze zijn zelf verantwoordelijk voor hun eigen professionaliteit en werkwijze.

We faciliteren maandelijks alle getrainde professionals om hun deskundigheid te bevorderen. Ze zijn gemotiveerd en willen iedere cliënt zo goed mogelijk helpen.

De meeste professionals bieden online hulp en op locatie aan. Ook is een telefonische sessie mogelijk, hoewel het dan wel lastiger is om inzichten te krijgen in iemands mimiek.

Een MatriXsessie op een een specifieke hulpvraag duurt vaak niet langer dan 20 minuten. In een uur kunnen dus meerdere hulpvragen worden aangepakt. Blijvend, zonder kans op terugval, herbeleving of te moeten vertellen wat liever privé blijft. Dat blijkt uit de ervaringen van MatriXprofessionals en onze ervaringen. 

De kans dat er een wachtlijst is, is dan ook nihil. Tenzij een professional veel cliënten heeft en door de vele aanvragen de agenda al gevuld is. Toch merken we dat er vrijwel nooit een wachtlijst is.

Deze vraagtechniek is toepasbaar bij zowel IQ- en EQ-gerelateerde hulpvragen.. Het gaat dan om bewuste processen bij mentale blokkades of belemmeringen die te maken hebben met het verleden of doemscenario’s die al zijn bedacht.

Cognitieve (IQ) en onverklaarbare hulpvragen zijn bijvoorbeeld:

Een vol en druk hoofd, concentratieproblemen, gebrek aan focus, leerproblemen, dyslexie, dyscalculie, informatie niet kunnen onthouden, problemen met automatiseren, SOLK, hoofdpijn, tinnitus/oorsuizen, onverklaarbare tintelingen, stress, onzekerheid faalangst, overpresteren, onderpresteren, hoge prestatielat, gevoel dom te zijn, afgeleid zijn, niet stil kunnen zitten, pesten, slaapproblemen, bedplassen, nachtmerries, slecht presenteren, slechte cijfers, druk gedrag, dromerig gedrag.

Ook kunnen EQ-hulpvragen worden aangepakt zoals:

Angsten (voor iets uit het verleden), doemscenario’s, geweld, trauma’s (dat kunnen er honderden/duizenden zijn), schuldgevoelens, dierenangst (dat kunnen er honderden zijn), sociale fobie, rijangst, echtscheiding, virusangst, bindingsangst, verlatingsangst, agorafobie, paniekstoornis, vliegangst, claustrofobie, smetvrees, faalangst, prestatie-angst, angst voor ontslag, rouwverwerking, minderwaardigheidscomplex, negatief zelfbeeld, verdriet, eenzaamheid, frustratie, irritatie, boosheid, seksueel misbruik, agressie, slaapproblemen, misofonie, eetproblemen, verslavingen (alcohol, roken, drugs, werk), anorexia, eetbuistoornis of eetstoornis.