COACH VINDEN (IN JOUW BUURT)?

Krijg een helpende hand bij mentale problemen

Wil je de grip krijgen over je eigen leer- of denkprocessen die zich afspelen in je hoofd (IQ, EQ of psychosomatisch)? Bijvoorbeeld door met laagdrempelige handvatten je hoofd op te ruimen? Of om nare gebeurtenissen te verwerken die je hebt meegemaakt of al bedacht hebt hoe ze gaan plaatsvinden? Of heb je een onbegrepen (pijn)klacht of tinnitus waar de arts geen verklaring voor heeft? Of wil je afrekenen met je piekergedachten die je in de weg zitten? Of een pestverleden?

Zomaar wat hulpvragen waarvoor we als MatriXmethode Instituut onze handen uit de mouwen steken

Hulp is telefonisch, online en op locatie met Ingrid zelf of een MatriXcoach mogelijk.

Door jarenlange ontwikkelingen en duizenden vlieguren van ontwikkelaar Ingrid is deze interventietechniek veilig inzetbaar bij diverse mentale blokkades en belemmeringen.

Je krijgt in een kort traject, meestal maximaal drie sessies, begeleidende hulp zodat je:

  • Een eigen oplossing bedenkt én toepast, zonder te hoeven verwoorden wat er allemaal in je hoofd omgaat
  • Tijdrovende gesprekken, wachtlijsten en frustratie bespaart omdat je direct tot de kern van je hulpvraag komt
  • Al tijdens én na de eerste sessie een opluchting en blijheid ervaart, ook omdat het achterliggende verhaal niet (opnieuw) verteld hoeft te worden
matrixcoach vinden
Die een websitevermelding hebben
matrixmethode

ENKELE VOORDELEN

Datum en tijd icoon

Korte lijntjes

Heb je nu een hulpvraag? Dan kan je nu al direct doelgericht geholpen worden.

Icoon missing link

Breed inzetbaar

Last van een mentale IQ- of EQ-hulpvraag? Hulp is binnen handbereik.

Doelgerichte interventie

Oplossingsgericht

Liever het verhaal privé houden? Maak gebruik van de veilige, non-verbale vraagtechniek.

WAT ANDEREN ZEGGEN:

Trauma verwerken door zelfhulp? Deze vrouw geeft antwoord
Trauma verwerken door zelfhulp? Deze vrouw geeft antwoord
Ervaring met de MatriXmethode: ze is de baas over haar hoofd
Ervaring met de MatriXmethode: ze is de baas over haar hoofd
Angst voor de tandarts? Deze interventie is gespecialiseerd in angst en andere fobieën
Angst voor de tandarts? Deze interventie is gespecialiseerd in angst en andere fobieën
Effectieve interventie bij angsten (hartcoherentie meter)
Effectieve interventie bij angsten (hartcoherentie meter)
Deze leerlingen geven advies na de test voor een hogere CITO score
Deze leerlingen geven advies na de test voor een hogere CITO score
Is tinnitus/oorsuizen permanent? Verminderen is mogelijk
Is tinnitus/oorsuizen permanent? Verminderen is mogelijk
Traumatische ervaring? Deze vrouw weet hoe het trauma te verwerken
Traumatische ervaring? Deze vrouw weet hoe het trauma te verwerken
Kikkerfobie? Ook na 3,5 jaar geen angst meer voor kikkers
Kikkerfobie? Ook na 3,5 jaar geen angst meer voor kikkers
Traumatische ervaring verwerken: eindelijk doeltreffende hulp
Traumatische ervaring verwerken: eindelijk doeltreffende hulp

Van alle getrainde professionals kiest een aantal ervoor om op onze site vermeld te worden en de MatriXmethode in te zetten in hun sessie(s). Iedere MatriXprofessional heeft dezelfde kennis gekregen tijdens de training. Ze zijn zelf verantwoordelijk voor de uitvoering van deze interventie. Zij zorgen ook voor eigen deskundigheidsbevordering,

EEN HELPENDE HAND IS BINNEN HANDBEREIK

Onderneem nu zelf actie zodat je in enkele sessies grip hebt op je eigen leer- en denkprocessen.

vind coach

                                       

Over coaching met de MatriXmethode

Wat kan ik verwachten tijdens en na de sessie?

Je vertelt je coach wat je wilt aanpakken. Tijdens het gesprek hoeft niet de hele probleeminhoud verteld te worden. Dit is anders dan reguliere hulp, waar vaak van alles verteld moet worden over wat er is gebeurd, wanneer het is ontstaan, wat je daarbij voelde, wie er bij was.

Wel wordt de kracht van visualisatie gebruikt om EQ-hulpvragen, zoals vervelende herinneringen en al bedachte doemscenario's, te verwerken. Bij IQ-hulpvragen wordt bijvoorbeeld informatie handiger onthouden en teruggevonden. Kortom: je krijgt de regie over het eigen hoofd.

Is het MatriXmethode Instituut verantwoordelijk voor het eindresultaat?

Gecertificeerde coaches zijn opgeleid door het MatriXmethode Instituut. Dit zijn professionals met minimaal hbo-werk- of denkniveau. Ze hebben als individu de eigen verantwoordelijkheid om hun MatriXkennis op peil te houden, en deze te vergroten en daarin te verdiepen. Zij kunnen op verzoek het certificaat overleggen.

Iedere professional die onze interventie toepast, werkt zelfstandig met eigen werkwijzen en hanteert eigen tarieven. Ook passen ze andere interventies toe als dat nodig is of past in een traject dat je doorloopt. Het MatriXmethode Instituut is niet aansprakelijk voor de werkwijze van individuele coaches. Bij ons heeft iedereen zelf de regie voor hun eigen ontwikkeling, zowel de professional als de cliënt. Communiceer daarom duidelijk over de verwachtingen.

Wat is de investering van een sessie met de MatriXmethode?

Dat verschilt per professional die de MatriXmethode toepast. Elk individu werkt onafhankelijk van het MatriXmethode Instituut en bepaalt zelf het tarief en de duur van een sessie of traject. Iedereen heeft de kwaliteiten om iemand snel en effectief te helpen bij één specifiek probleem. Onze ervaring is dat tussen de één tot drie sessies voldoende zijn.

Raadpleeg hiervoor de informatie op de website van de coach die jou aanspreekt.

Hoe weet ik of iemand de MatriXmethode goed toepast?

De professionals die op onze site staan hebben de kennis, tools en vaardigheden gekregen om anderen professioneel te helpen. Iedere coach werkt onafhankelijk van het MatriXmethode Instituut. Ze zijn zelf verantwoordelijk voor hun eigen professionaliteit en werkwijze.

We faciliteren maandelijks alle getrainde professionals om hun deskundigheid te bevorderen. Ze zijn gemotiveerd en willen iedere cliënt zo goed mogelijk helpen.

Vind een coaching telefonisch, online of op locatie plaats?

De coaching is telefonisch, online en op locatie mogelijk.

Is er een wachtlijst?

Coachingsgesprekken met de MatriXmethode duren vaak niet langer dan 20 minuten per specifieke hulpvraag. Uit onze en de ervaringen van MatriXprofessionals blijkt dat een cliënt vaak in maximaal drie sessies van de hulpvraag af is. Blijvend, zonder kans op terugval, herbeleving of te moeten vertellen wat liever privé blijft.

De kans dat er een wachtlijst is, is dan ook nihil. Tenzij een professional veel cliënten heeft en door de vele aanvragen de agenda al gevuld is. Toch merken we dat er vrijwel nooit een wachtlijst is.

Welke hulpvragen zijn geschikt om aan te pakken met de MatriXmethode?

Deze coachingsinterventie is toepasbaar bij zowel IQ- en EQ-gerelateerde hulpvragen.. Het gaat dan om bewuste processen bij mentale blokkades of belemmeringen die te maken hebben met het verleden of doemscenario's die al zijn bedacht.

Cognitieve (IQ) en onverklaarbare hulpvragen zijn bijvoorbeeld:

Een vol en druk hoofd, concentratieproblemen, gebrek aan focus, leerproblemen, dyslexie, dyscalculie, informatie niet kunnen onthouden, problemen met automatiseren, SOLK, hoofdpijn, tinnitus/oorsuizen, onverklaarbare tintelingen, stress, onzekerheid faalangst, overpresteren, onderpresteren, hoge prestatielat, gevoel dom te zijn, afgeleid zijn, niet stil kunnen zitten, pesten, slaapproblemen, bedplassen, nachtmerries, slecht presenteren, slechte cijfers, druk gedrag, dromerig gedrag.

Ook kunnen EQ-hulpvragen worden aangepakt zoals:

Angsten (voor iets uit het verleden), doemscenario's, geweld, trauma's (dat kunnen er honderden/duizenden zijn), schuldgevoelens, dierenangst (dat kunnen er honderden zijn), sociale fobie, rijangst, echtscheiding, virusangst, bindingsangst, verlatingsangst, agorafobie, paniekstoornis, vliegangst, claustrofobie, smetvrees, faalangst, prestatie-angst, angst voor ontslag, rouwverwerking, minderwaardigheidscomplex, negatief zelfbeeld, verdriet, eenzaamheid, frustratie, irritatie, boosheid, seksueel misbruik, agressie, slaapproblemen, misofonie, eetproblemen, verslavingen (alcohol, roken, drugs, werk), anorexia, eetbuistoornis of eetstoornis.

                                   

DEZE COACHES ZIJN BINNEN HANDBEREIK

vind coach