TRAINING VAN DE MATRIXMETHODE VOLGEN?

Krijg al binnen één gesprek een doorbraak met je cliënt

Zou je een glimlach en opluchting willen zien bij je cliënt met een veilig toepasbare en snelwerkenden vraagtechniek? Tijdens de kortdurende training van de MatriXmethode ontdek je specifieke vragen te stellen over de beleving die wordt ervaren bij mentale blokkades en belemmeringen. Zonder dat je belast wordt met de probleeminhoud van je cliënt.

"Waarom krijg jij voor elkaar wat een psychiater niet voor elkaar krijgt?" is één van de reacties die cliënten geven. De training over de MatriXmethode van Ingrid Stoop® volg je binnen enkele dagen op locatie in Nederland of weken via blended-learning.

Je leert en ervaart een praktische interventie die toepasbaar is naast je huidige werkwijze. 

Jouw deelname aan de training is mogelijk op drie verschillende manieren:

 • Met STAP-regeling (let op: deelname is niet gegarandeerd)
 • In termijnen (10 of 6 maanden)
 • In één keer

Na het succesvol afronden van de training, zijn er alle mogelijke faciliteiten tot verdere verdieping en permanente educatie.

Tijdens én na de training

Stap 1 MatriXsessie

Vier trainingsdagen of twee -maanden

Je leert de MatriXmethode toepassen bij IQ- en EQ-hulpvragen (vier dagen op locatie of twee maanden blended-learning)
Stap 2 MatriXsessie

Live online ontwikkeltraject (vijf keer in twee maanden)

Je vult gegevens in na iedere coaching, deelt ervaringen en ontdekt met de trainer hoe je je MatriXsessies effectiever maakt (vijf keer één uur live online)

Stap 3 MatriXsessie

Kennisverrijking en zelfontwikkeling

Na afronding van de training krijgt één jaar gratis toegang tot alle mogelijkheden in de MatriXcommunity (t.w.v. 120 euro) 

Over de training

Krijg eerst informatie om te weten welke competenties je zometeen beheerst van de MatriXmethode. Of kies de training die je wilt volgen. 
meer informatie


TRAINING KIEZEN
coachingsgesprek training

Over de training

Hbo-niveau

Voor professionals met hbo-werk/denkniveau

Geaccrediteerd

We zijn aangesloten bij diverse  beroepsverenigingen

STAP-regeling

De overheid betaalt €1.000,- als je de training afrondt

Termijnbetaling mogelijk

Betaal later, start direct

VOOR WIE EN VOORDELEN:

Voor de gemotiveerde professional met minimaal HBO werk/denkniveau die het verschil wil en durft te maken bij emotionele en cognitieve hulpvragen:

 • Professionals met een eigen praktijk
 • ZZP’ers met eigen praktijk én nog in loondienst
 • Ambulant begeleiders 
 • Zorgprofessionals en social workers
 • (Jeugd)hulpverleners
 • Onderwijsprofessionals
 • POH GGZ en POH jeugd
 • Bedrijfsartsen en HRM’ers
 • (Toegepaste) psychologen

Lang verhaal kort: die professional die met een veilig toepasbare, effectieve gesprekstechniek sneller positieve resultaten wil door de cliënt te begeleiden naar de eigen oplossing.

Kort over de training:

 • Prima te combineren naast je dagelijkse werkzaamheden
 • Je medecursisten hebben ook minimaal hbo-werk- of denkniveau
 • Ervaren trainer begeleidt en helpt je met al je vragen
 • Al na de eerste trainingsdag krijg je doelgerichte gesprekken
 • Je profiteert van 30+ jaar ontwikkeling
 • Certificaat en tientallen accreditatiepunten

matrixmethode

Wat is de inhoud van de training?

Je krijgt alle theoretische kennis en praktische handvatten die Ingrid Stoop in tientallen jaren heeft (door)ontwikkeld. Je ontdekt hoe de veilige, snel inzetbare en doelgerichte interventie te gebruiken bij diverse mentale klachten. Terwijl jij specifieke MatriXvragen stelt, blijft je cliënt gefocust op de kern van zijn eigen probleem én de eigen, unieke oplossing.

Je hebt zometeen een tool die je online, telefonisch en op locatie toegepast. Bijvoorbeeld bij stress, volle hoofden, angsten, trauma's, onbegrepen klachten (tinnitus, SOLK), moeite met informatie onthouden en onverwerkte emoties. Met andere woorden: problemen die worden gestuurd door (verkeerde) leer- en denkprocessen van je cliënt.

In de training leer en ervaar je de methode zelf. De inzichten die je krijgt in de toepasbaarheid bij cognitieve (IQ) en emotionele (EQ) hulpvragen, zijn meteen inzetbaar naast je huidige werkwijze.

Krijg ik écht alle kennis?

Ja, alle belangrijke competenties beheers je na de trainingsdagen. Je krijgt daarnaast maandelijks de mogelijkheid om je MatriXkennis en -vaardigheden verder te verbeteren. Ook profiteer je van de laatste ontwikkelingen en van ervaringen/casussen van anderen.

Je voorkomt dat je onzeker wordt en vervolgens terugvalt in oude patronen/interventies. Terwijl je weet dat je met snelle, veilige en doelgerichte gesprekken in staat bent om mensen oplossingsgericht te helpen. Het is niet een trucje dat je leert. Eénmaal de methode geleerd, betekent niet dat ieder gesprek meteen een succes wordt.

Door actief aan de slag te gaan, beter te worden en jezelf te blijven voeden met nieuwe competenties worden je gesprekken gegarandeerd beter. Daar faciliteren we je bij.

De training is voor mij een hoge investering. Verdien ik het terug?

Zeker weten, want je kunt direct mensen gaan helpen. Vaak al na de eerste dag. In de hele wereld zijn er mensen die je hulp nodig hebben. Dat zal altijd zo blijven. Professionals in loondienst kunnen meer cliënten helpen in kortere tijd. Zelfstandigen bepalen zelf hun tarieven. Omdat er veel vraag is naar coaches, die goede resultaten laten zien, kan de investering snel worden terugverdiend.

Krijg ik na het afronden van de training een certificaat? En hoe zit het met accreditatiepunten?

Nadat je aantoonbaar hebt laten zien dat je de MatriXmethode op de juiste manier toepast, ontvang je een certificaat.

Ben je aangesloten bij een beroepsvereniging die de training geaccrediteerd heeft? Dan heb je recht op deze accreditatiepunten.

Kan ik met de nieuwe kennis en vaardigheden direct aan de slag?

Ja, graag zelfs. Hoe sneller je de MatriXmethode toepast in jouw werk, hoe betere resultaten je krijgt. En dan worden je sessies per hulpvraag veiliger, sneller en effectiever.

Wat is de toegevoegde waarde van het ontwikkeltraject (live online, vijf keer één uur?

Doordat je na de training aan de slag gaat met de nieuwe materie kom je verschillende situaties tegen waar je vragen over hebt. Deze casussen bespreek je met de trainer en de medecursisten. In het ontwikkeltraject leer je van ervaringen en krijg je nieuwe inzichten om vastlopende gesprekken te voorkomen. Zo haal je het maximale uit je MatriXsessies.

Heb ik speciale competenties of diploma's nodig?

Werk je of wil je werken met mensen die last hebben van mentale problemen? En ben je gemotiveerd, sta je nuchter in het leven en heb je minimaal hbo-werk- of denkniveau?

Krijg dan in de praktische training alle kennis en vaardigheden om belemmerende denkprocessen bij je cliënt te verbeteren en te verbreken. Zonder dat over de inhoud gepraat hoeft te worden.

Het is geen opleiding die jaren duurt. Net zoals met je rijbewijs leer je vooral rijden door het te doen. Direct actief aan de slag gaan met de MatriXmethode vergroot de kans dat je effectieve sessies krijgt met je cliënten.

Kan ik gebruik maken van de STAP-budgetregeling of kan ik in termijnen betalen?

Goed nieuws: de MatriXtraining is erkend bij het NRTO. Daardoor kan je het STAP-budget aanvragen. De overheid betaalt €1.000,- mee, zodat je met een gereduceerde investering de training kan volgen.

Als je het STAP-budget niet toegekend krijgt, kan je ervoor kiezen om alsnog de training te volgen met eigen investering. Of je kunt meedoen met de volgende aanvraagronde.

Daarnaast is het eventueel mogelijk om de investering (zonder STAP-regeling) in zes, acht of tien termijnen te voldoen. Het enige wat we vragen is een aanbetaling van 500 euro zodat we zeker weten dat je de training wilt volgen.

Zijn er na de training mogelijkheden om mezelf te blijven ontwikkelen?

Jazeker. Je krijgt toegang tot het online kenniscentrum waar honderden professionals dagelijks actief zijn. Ook worden maandelijks nieuwe, live activiteiten georganiseerd om jezelf te (blijven) ontwikkelen met de MatriXmethode. Je kunt je aansluiten bij intervisiegroepen van MatriXcollega's (in jouw buurt of online).

Je krijgt direct na jouw inschrijving één jaar gratis het MatriXlidmaatschap. Binnen een jaar kan je kiezen om het lidmaatschap stop te zetten of te continueren voor een bescheiden investering per maand.

Het is mogelijk om deel te nemen aan maandelijkse 'MatriXweetjes', vraag- en antwoord-sessies en ervaringen/casusbesprekingen. Ook worden MatriXsessies uitgelegd en krijg je inzichten in nieuwe ontwikkelingen en verbeteringen van de methode. Het doel is om jou handvatten te geven om jouw MatriXsessies naar een nog hoger niveau te tillen.

TRAINING VOLGEN: BLENDED-LEARNING OF OP LOCATIE

training blended learning

MatriXtraining - Blended-learning (2 maanden)

Wil je de training volgen (blended-learning) met live online oefendagdelen, een trainer en maximaal vijf medecursisten?

Het online ontwikkeltraject (5x1 uur) vindt na de training plaats. Je krijgt daarnaast toegang tot de maandelijkse live online activiteiten voor kennisverrijking en zelfontwikkeling.

2023:

- 1 februari (nog maar 3 plekken vrij): oefendagdelen op dinsdag 14 en 28 februari, en dinsdag 14 maart (09:00 tot 13:00 uur)

- 1 maart (nog maar 4 plekken vrij): oefendagdelen op woensdag 15 en 29 maart, en woensdag 12 april (09:00 tot 13:00 uur)

Met of zonder STAP (eerstvolgende aanvraag-mogelijkheid = 28 februari 2023):
- 1 april: oefendagdelen op dinsdag 11 en 25 april, en dinsdag 9 mei (09:00 tot 13:00 uur)

- 1 mei: oefendagdelen op woensdag 17 en 31 mei, en woensdag 14 juni (09:00 tot 13:00 uur)

- 1 juni: oefendagdelen op donderdag 15 en 29 juni, en donderdag 13 juli (09:00 tot 13:00 uur)

Overige trainingen:
- 1 september: oefendagdelen op maandag 11 en 25 september, en dinsdag 9 oktober (13:00 tot 17:00 uur

- 1 oktober: oefendagdelen op donderdag 12 en 26 oktober, en donderdag 9 november (09:00 tot 13:00 uur)

- 1 november: oefendagdelen op maandag 13 en 27 november, en maandag 11 december (09:00 tot 13:00 uur)

training op locatie

MatriXtraining - Op locatie (4 dagen)

Wil je alle competenties krijgen van ontwikkelaar Ingrid Stoop zelf op locatie? Deze training is inclusief lunch, thee/koffie en een gratis parkeerplek.

Het online ontwikkeltraject (5x1 uur) vindt na de training plaats. Je krijgt daarnaast toegang tot de maandelijkse live online activiteiten voor kennisverrijking en zelfontwikkeling.

2023:

- Maart (Roermond, Zentrum LinZZ): dinsdag 7 t/m vrijdag 10 maart van 10:00-17:00 uur (nog maar 6 plekken vrij)

Met of zonder STAP (eerstvolgende aanvraag-mogelijkheid = 28 februari 2023):
- Mei, speciaal voor NLP-Practitioner en NLP-Master (Ede, Belmont Congrescentrum): 12 en 13 mei + 2 en 3 juni van 10:00-17:00 uur

- Juni (Ede, Belmont Congrescentrum): maandag 5 t/m donderdag 8 juni van 10:00-17:00 uur

Overige trainingen:
- Augustus (Ede, Belmont Congrescentrum): dinsdag 22 t/m vrijdag 25 augustus van 10:00-17:00 uur

- September (omgeving Zwolle): dinsdag 26 t/m vrijdag 29 september van 10:00-17:00 uur

- Oktober (Zoetermeer, Happy Moose): dinsdag 10 t/m vrijdag 13 oktober van 10:00-17:00 uur

- November (Ede, Belmont Congrescentrum): vrijdag 10 en zaterdag 11 november + vrijdag 24 en zaterdag 25 november van 10:00-17:00 uur

Favicon MatriXmethode Instituut

Of bekijk de accreditaties van de training

Onze trainingen zijn geaccrediteerd bij diverse beroepsverenigingen. Ze werken met het MatriXmethode Instituut samen voor oplossingsgerichte gesprekken. Je ontvangt na het succesvol afronden van de training diverse accreditatiepunten, afhankelijk per beroepsvereniging. 

Zit jouw beroepsvereniging er niet bij? Vraag aan de organisatie of de training geaccrediteerd kan worden. Jij en de beroepsvereniging hebben daar beiden baat bij.