TRAINING VAN DE MATRIXMETHODE VOLGEN?

Krijg met gerichte vragen een doorbraak bij je cliënt, zonder te worden belast met de probleeminhoud 

Wat als je direct een glimlach en opluchting ziet bij je cliënt na het toepassen van een veilig in te zetten en snelwerkenden vraagtechniek. Zonder te hoeven verdwalen in andermans probleemverhalen bij IQ-, EQ- en psychosomatische hulpvragen. Zou dat jouw werk verrijken?

"Waarom krijg jij voor elkaar wat een psychiater niet voor elkaar krijgt?" is één van de reacties die getrainde professionals terugkrijgen van cliënten. Een andere zei: "In mijn hoofd kan ik het sneller veranderen dan dat ik het u in woorden zou moeten vertellen".

Na de kortdurende training van de MatriXmethode van Ingrid Stoop® weet je hoe je dit realiseert met je hulpvragers. Je volgt deze op locatie in Nederland of via blended-learning

Je leert en ervaart een praktische interventie die toepasbaar is naast je huidige werkwijze. 

Jouw deelname aan de training is mogelijk op drie verschillende manieren:

  • Met STAP-subsidie (let op: toezegging budget is niet gegarandeerd)
  • In termijnen (10 of 6 maanden, inclusief STAP-subsidie-mogelijkheid)
  • In één keer

Na het succesvol afronden van de training, zijn er alle mogelijke faciliteiten tot verdere verdieping en permanente educatie.

null

Tijdens én na de training

Stap 1 MatriXsessie

Vier trainingsdagen of twee -maanden

Je leert de MatriXmethode toepassen bij IQ- en EQ-hulpvragen (vier dagen op locatie of twee maanden blended-learning)
Stap 2 MatriXsessie

Live online ontwikkeltraject (vijf keer in twee maanden)

Je vult gegevens in na iedere coaching, deelt ervaringen en ontdekt met de trainer hoe je je MatriXsessies effectiever maakt (vijf keer één uur live online)

Stap 3 MatriXsessie

Kennisverrijking en zelfontwikkeling

Na afronding van de training krijg je één jaar gratis toegang tot alle mogelijkheden in de MatriXcommunity (t.w.v. 120 euro) 

Over de training

Wil je eerst informatie om te weten welke competenties je zometeen beheerst van de MatriXmethode? Of wil je inschrijven voor de training?
meer informatie


TRAINING KIEZEN
coachingsgesprek training

OVER DE TRAINING
Of ontdek in de video wat je krijgt:


Ontdek wat je krijgt:


Hbo-niveau

De training volg je met gelijkgestemden

Geaccrediteerd

We zijn aangesloten bij diverse  beroepsverenigingen

STAP-regeling

De overheid betaalt €1.000,- als je de training afrondt

Termijnbetaling mogelijk

Betaal later, start direct

VOOR WIE IS DE TRAINING?

Voor de gemotiveerde professional met minimaal hbo-werk/denkniveau die cliënten met cognitieve (IQ) en emotionele (EQ) hulpvragen doelgericht willen begeleiden.

Denk aan zorgprofessionals, POH'ers-GGZ, social workers, hulpverleners, jeugdzorgwerkers, professionals met eigen praktijk én nog in loondienst, ambulant begeleiders, onderwijsprofessionals, bedrijfsartsen en HRM’ers.

Kort over de training:

  • Prima te combineren naast je dagelijkse werkzaamheden
  • Ervaren trainer begeleidt en helpt je met al je vragen
  • De methode is al na de eerste trainingsdag toepasbaar
  • Je profiteert van 30+ jaar ontwikkeling
  • Certificaat en tientallen accreditatiepunten

matrixmethode

Wat is de inhoud van de training?

Je leert specifieke vragen te stellen over de beleving die wordt ervaren bij IQ- en EQ-hulpvragen. Je krijgt praktische, laagdrempelige handvatten waarbij je ook zelf de kracht gaat ervaren. De methode leer je vooral door het direct toe te passen in je gesprekken met cliënten, al na de eerste trainingsdag. Met deze veilige vraagtechniek zie en ervaar je blijvend positief resultaat doordat je optimaal afstemt op het autonome proces van de ander. Zonder belast te hoeven worden met de probleeminhoud waar je cliënt mee zit.

Je weet hoe je je cliënt laat focussen op zijn eigen unieke oplossing bij mentale blokkades en belemmeringen. Je past het toe bij gebeurtenissen die daadwerkelijk zijn gebeurd in het verleden of doemscenario's die mogelijk in de toekomst plaatsvinden. Deze aanpak is inzetbaar naast alles dat je al succesvol doet. Daarmee voorkom je moeizame gesprekken en creëer je samen met je cliënt daadwerkelijk een doorbraak. Na de training heb je een kortdurende gesprekstechniek die je ook telefonisch en online kunt inzetten.

Krijg ik écht alle kennis?

Ja, alle belangrijke competenties beheers je na de trainingsdagen. Je krijgt daarnaast maandelijks de mogelijkheid om je MatriXkennis en -vaardigheden verder te verbeteren. Ook profiteer je van de laatste ontwikkelingen en van ervaringen/casussen van anderen.

Je voorkomt dat je onzeker wordt en vervolgens terugvalt in oude patronen/interventies. Terwijl je weet dat je met snelle, veilige en doelgerichte gesprekken in staat bent om mensen oplossingsgericht te helpen. Het is niet een trucje dat je leert. Eénmaal de methode geleerd, betekent niet dat ieder gesprek meteen een succes wordt.

Door actief aan de slag te gaan, beter te worden en jezelf te blijven voeden met nieuwe competenties worden je gesprekken gegarandeerd beter. Daar faciliteren we je bij.

De training is voor mij een hoge investering. Verdien ik het terug?

Zeker weten, want je kunt direct mensen gaan helpen. Vaak al na de eerste dag. In de hele wereld zijn er mensen die je hulp nodig hebben. Dat zal altijd zo blijven. Professionals in loondienst kunnen meer cliënten helpen in kortere tijd. Zelfstandigen bepalen zelf hun tarieven. Omdat er veel vraag is naar coaches, die goede resultaten laten zien, kan de investering snel worden terugverdiend. Eventueel kan je ook gebruik maken van het STAP-budget en termijnbetaling als de investering een belemmering is en je wel de training wilt volgen.

Krijg ik na het afronden van de training een certificaat? En hoe zit het met accreditatiepunten?

Na het succesvol deelnemen aan de volledige training en het afronden van het ontwikkeltraject, ontvang je een certificaat.

Ben je aangesloten bij een beroepsvereniging die de training geaccrediteerd heeft? Dan heb je recht op deze accreditatiepunten.

Kan ik met de nieuwe kennis en vaardigheden direct aan de slag?

Ja, graag zelfs. Hoe sneller je de MatriXmethode toepast in jouw werk, hoe betere resultaten je krijgt. En dan worden je sessies per hulpvraag veiliger, sneller en effectiever.

Wat is de toegevoegde waarde van het ontwikkeltraject (live online, vijf keer één uur?

Doordat je na de training aan de slag gaat met de nieuwe materie kom je verschillende situaties tegen waar je vragen over hebt. Deze casussen bespreek je met de trainer en de medecursisten. In het ontwikkeltraject leer je van je eigen ervaringen en van casussen van anderen. Zo haal je het maximale uit je MatriXsessies en voorkom je dat je vastloopt in een sessie..

Het online ontwikkeltraject vindt binnen twee maanden na de training plaats. Je krijgt daarnaast toegang tot de maandelijkse live online activiteiten voor kennisverrijking en zelfontwikkeling.

Heb ik speciale competenties of diploma's nodig?

Werk je of wil je werken met mensen die last hebben van mentale problemen? En ben je gemotiveerd, sta je nuchter in het leven en heb je minimaal hbo-werk- of denkniveau?

Krijg dan in de praktische training alle kennis en vaardigheden om belemmerende denkprocessen bij je cliënt te verbeteren en te verbreken. Zonder dat over de inhoud gepraat hoeft te worden.

Het is geen opleiding die jaren duurt. Net zoals met je rijbewijs leer je vooral rijden door het te doen. Direct actief aan de slag gaan met de MatriXmethode vergroot de kans dat je effectieve sessies krijgt met je cliënten.

Kan ik gebruik maken van de STAP-budgetregeling of kan ik in termijnen betalen?

Goed nieuws: de MatriXtraining is erkend bij het NRTO. Daardoor kan je het STAP-budget aanvragen. De overheid betaalt €1.000,- mee, zodat je met een gereduceerde investering de training kan volgen.

Als je het STAP-budget niet toegekend krijgt, kan je ervoor kiezen om alsnog de training te volgen met eigen investering. Of je kunt meedoen met de volgende aanvraagronde.

Daarnaast is het eventueel mogelijk om de investering (zonder STAP-regeling) in zes, acht of tien termijnen te voldoen. Het enige wat we vragen is een aanbetaling van 500 euro zodat we zeker weten dat je de training wilt volgen.

Wat is de toegevoegde waarde van deze methode als ik al kennis heb van NLP?

Een voordeel als je NLP-geschoold bent, is dat je het toepassen van de methode sneller in de vingers hebt. Tijdens de training ontdek je bijvoorbeeld hoe je de waardehiërarchie op een andere manier kunt inzetten om de werkelijke hulpvraag boven tafel te krijgen. Daarnaast worden de submodaliteiten 'zien', 'horen', 'voelen', 'ruiken' en 'proeven' als leidraad gebruikt om mentale hulpvragen in een handomdraai te veranderen in een neutrale of zelfs positieve beleving.

Ook ontdek je hoe je cliënt zelf de eigen interpretatie van de zintuiglijke waarneming non-verbaal beïnvloedt. Gewenste situaties worden visueel verankerd in een krachtig beeld, zonder dat je cliënt naar woorden hoeft te zoeken. Daarnaast weet je door het gebruik van MatriXmaterialen gerichte vragen te stellen over de denkbeeldige processen die worden ervaren bij mentale blokkades en belemmeringen.

Je cliënt ervaart direct overzicht en rust in het hoofd. En ook jouw hoofd blijft opgeruimd na ieder gesprek.

Zijn er na de training mogelijkheden om mezelf te blijven ontwikkelen?

Jazeker. Je krijgt toegang tot het online kenniscentrum waar honderden professionals dagelijks actief zijn. Ook worden maandelijks nieuwe, live activiteiten georganiseerd om jezelf te (blijven) ontwikkelen met de MatriXmethode. Je kunt je aansluiten bij intervisiegroepen van MatriXcollega's (in jouw buurt of online).

Je krijgt direct na jouw inschrijving één jaar gratis het MatriXlidmaatschap. Binnen een jaar kan je kiezen om het lidmaatschap stop te zetten of te continueren voor een bescheiden investering per maand.

Het is mogelijk om deel te nemen aan maandelijkse 'MatriXweetjes', vraag- en antwoord-sessies en ervaringen/casusbesprekingen. Ook worden MatriXsessies uitgelegd en krijg je inzichten in nieuwe ontwikkelingen en verbeteringen van de methode. Het doel is om jou handvatten te geven om jouw MatriXsessies naar een nog hoger niveau te tillen.

TRAINING VOLGEN: BLENDED-LEARNING OF OP LOCATIE

blended learning training

Blended-learning (2 maanden met ontwikkeltraject)

Wil je de training volgen (blended-learning) met live online oefendagdelen, een trainer en maximaal vijf medecursisten?

2023:

- 1 april: oefendagdelen op dinsdag 11 en 25 april, en dinsdag 9 mei (09:00 tot 13:00 uur)
- 1 mei: oefendagdelen op woensdag 17 en 31 mei, en woensdag 14 juni (09:00 tot 13:00 uur)

Met of zonder STAP (eerstvolgende aanvraag-mogelijkheid = maandag 1 mei 2023 om 10.00 uur):

- 1 juni: oefendagdelen op donderdag 15 en 29 juni, en donderdag 13 juli (09:00 tot 13:00 uur)

Overige trainingen:

- 1 september: oefendagdelen op maandag 11 en 25 september, en dinsdag 9 oktober (13:00 tot 17:00 uur
- 1 oktober: oefendagdelen op donderdag 12 en 26 oktober, en donderdag 9 november (09:00 tot 13:00 uur)
- 1 november: oefendagdelen op maandag 13 en 27 november, en maandag 11 december (09:00 tot 13:00 uur)

e learning skj geaccrediteerd

Op locatie (4 dagen met ontwikkeltraject)

Wil je alle competenties krijgen van ontwikkelaar Ingrid Stoop zelf op locatie? Inclusief lunch, thee/koffie en een parkeerplek.

2023:

Met of zonder STAP (eerstvolgende aanvraag-mogelijkheid = maandag 1 mei 2023 om 10.00 uur):

- Juni (Ede, Belmont Congrescentrum): maandag 5 t/m donderdag 8 juni van 10:00-17:00 uur
- Augustus (Ede, Belmont Congrescentrum): dinsdag 22 t/m vrijdag 25 augustus van 10:00-17:00 uur

Overige trainingen:

- Oktober (Zoetermeer, Happy Moose): dinsdag 10 t/m vrijdag 13 oktober van 10:00-17:00 uur
- November (Ede, Belmont Congrescentrum): vrijdag 10 en zaterdag 11 november + vrijdag 24 en zaterdag 25 november van 10:00-17:00 uur

Favicon MatriXmethode Instituut

Of bekijk de accreditaties van de training

Onze trainingen zijn geaccrediteerd bij diverse beroepsverenigingen. Ze werken met het MatriXmethode Instituut samen voor oplossingsgerichte gesprekken. Je ontvangt na het succesvol afronden van de training diverse accreditatiepunten, afhankelijk per beroepsvereniging. 

Zit jouw beroepsvereniging er niet bij? Vraag aan de organisatie of de training geaccrediteerd kan worden. Jij en de beroepsvereniging hebben daar beiden baat bij.