TRAINING

Krijg binnen één gesprek een glimlach, opluchting en doorbraak met je cliënt

Met de nieuwe competenties die je in de training krijgt, hoef je tijdens je coachingsgesprekken niet meer te verdwalen in de probleemverhalen van je cliënt. Terwijl jij specifieke MatriXvragen stelt, blijft hij of zij gefocust op de kern van zijn eigen probleem én unieke, blijvende oplossing.


"‘Waarom krijg jij voor elkaar wat een psychiater niet voor elkaar krijgt?" is één van de positieve reacties die onze professionals krijgen.


Wil je dat ook? Dan is de training over de MatriXmethode van Ingrid Stoop® een waardevolle toevoeging voor je.

Geen bijkomende kosten

Krijg alle competenties en pas de interventie meteen toe

Kleine groep

Volg de training met een beperkt aantal gelijkgestemden

Termijnbetaling mogelijk
Betaal later, start direct
STAP-regeling

De overheid betaalt €1.000,- als je de training volgt

VOOR WIE?

De training om de MatriXmethode toe te passen is voor gemotiveerden met minimaal HBO/post-HBO werk- of denkniveau zoals:

- Professionals met een eigen praktijk
- Zorgprofessionals en social workers
- (Jeugd)hulpverleners
- Onderwijsprofessionals
- Bedrijfsartsen en HRM’ers
- Professionals die met een veilig toepasbare, effectieve gesprekstechniek sneller positieve resultaten willen

matrixmethode

VOORDELEN:

  • Prima te combineren naast je dagelijkse werkzaamheden
  • Je medecursisten hebben ook minimaal hbo-werk- of denkniveau
  • Ervaren trainer begeleidt en helpt je met al je vragen
  • Al na de eerste trainingsdag krijg je doelgerichte gesprekken
  • Je profiteert van 30+ jaar ontwikkeling
  • Certificaat en tientallen accreditatiepunten

Vragen en antwoorden - Training MatriXmethode

Wat is de inhoud van de training?

Je krijgt alle kennis en vaardigheden (theoretisch en praktisch) om de doelgerichte, veilige en kortdurende interventie toe te passen bij diverse mentale klachten. De training is tweeledig: je leert het toepassen bij anderen en je ziet of ervaart zelf de kracht. Een win-win-training dus.

Net zoals met je rijbewijs leer je rijden vooral door het te doen. Actief aan de slag gaan met de MatriXmethode vergroot de kans dat je effectieve sessies krijgt met je cliënten.

Als ik niet actief aan de slag ga met de methode na de training, worden mijn gesprekken dan alsnog succesvol?

Het is niet een trucje dat je leert. Het is een jarenlang doorontwikkelde interventietechniek. Eénmaal de methode geleerd, betekent niet dat ieder gesprek een succes wordt. Door actief aan de slag te gaan, beter te worden, jezelf te blijven voeden met nieuwe MatriXkennis en -vaardigheden worden je gesprekken gegarandeerd beter.

Je voorkomt ook dat je onzeker wordt en vervolgens terugvalt in oude patronen, terwijl je zelf ontdekt dat gesprekken sneller en doeltreffender kunnen.

Krijg ik écht alle kennis?

Jazeker. Direct tijdens en na de krijg je alle MatriXkennis en -vaardigheden die Ingrid Stoop sinds 1991 heeft ontdekt en doorontwikkeld. Daarnaast profiteer je van de laatste ontwikkelingen.

De training is voor mij een hoge investering. Verdien ik het terug?

Zeker weten, want je kunt direct mensen gaan helpen. Vaak al na de eerste dag. In de hele wereld zijn er mensen die je hulp nodig hebben. Dat zal altijd zo blijven. Professionals in loondienst kunnen meer cliënten helpen in kortere tijd. Zelfstandigen bepalen zelf hun tarieven. Omdat er veel vraag is naar coaches die goede resultaten laten zien, kan de investering snel worden terugverdiend.

Krijg ik een diploma, een certificaat of een deelcertificaat?

Nadat je aantoonbaar hebt laten zien dat je de MatriXmethode op de juiste manier toepast, ontvang je een certificaat.

Kan ik met de nieuwe kennis en vaardigheden direct aan de slag?

Ja, graag zelfs. Hoe sneller je de MatriXmethode toepast in jouw werk, hoe betere resultaten je krijgt. En dan worden je sessies per hulpvraag succesvoller, makkelijker, sneller en effectiever.

Waarom is er een ontwikkeltraject?

De interventie is ontstaan doordat Ingrid Stoop specifieke vragen ging stellen aan cliënten. Toen ontdekte ze dat de vragentechniek zorgde voor bijzondere resultaten. Het is belangrijk om naast de theorie de methode daadwerkelijk in de praktijk toe te passen. Dan leer je het echt.

In het ontwikkeltraject krijg je antwoorden op je vragen van de trainer, leer je van ervaringen, en krijg je nieuwe inzichten om vastlopende gesprekken te voorkomen en meer te bereiken in je gesprekken.

Wat zijn de voordelen na het volgen van de training?

De methode is vooral ontstaan door jarenlange praktijkervaring. Je wordt dus niet overladen of in het diepe gegooid met complexe boeken en theoretische kennis. Natuurlijk is er ruimte als je de theoretische achtergrond wilt: er zijn diverse onderzoeken en theoretisch onderbouwde inzichten beschikbaar.

Door het volgen van de training voorkom je dat je verdwaalt in de probleemverhalen van je cliënt. Je neemt andermans 'gedoe' dus niet mee naar huis en ervaart zelf rust in je hoofd na een gesprek. Je beheerst een oplossingsgerichte coachingsinterventie die je toepast bij mentale blokkades en belemmeringen.

Met deze veilige, overal toepasbare, kortdurende interventie merken jij en je cliënten al binnen één gesprek een positief resultaat bij cognitieve en emotionele hulpvragen.

Kan ik gebruik maken van de STAP-budget-regeling?

Goed nieuws: we van het MatriXmethode Instituut zijn erkend bij het NRTO. Daardoor kan je het STAP-budget aanvragen. De overheid betaalt €1000,- mee, zodat je met een gereduceerde investering de training kan volgen.

Is er na de training ook nog iets?

Jazeker. Eigenlijk begint het dan pas. Je krijgt toegang tot het online kenniscentrum waar honderden professionals dagelijks actief zijn. Ook worden maandelijks nieuwe, live activiteiten georganiseerd om jezelf te (blijven) ontwikkelen met de MatriXmethode.

Binnen een jaar kan je kiezen voor een lidmaatschap voor een bescheiden bedrag per maand. Het doel is om jouw kennis en vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

TRAINING VOLGEN: BLENDED-LEARNING OF OP LOCATIE

training blended learning

Training - Blended-learning

Wil je de training online volgen met live online oefendagdelen met een trainer en maximaal vijf andere professionals?

Kies je voor de STAP-budget-regeling? Dan is je investering 895 euro. De overheid betaalt de resterende €1.000,-.

training op locatie

Training - Op locatie

Wil je van ontwikkelaar Ingrid Stoop zelf op locatie de training volgen met een beperkt aantal professionals? Inclusief lunch, thee, koffie en een gratis parkeerplek.

Als je kiest om gebruik te maken van het STAP-budget, is je investering 995 euro. De overheid betaalt de resterende €1.000,- voor je.

Favicon MatriXmethode Instituut

Of bekijk de accreditaties van de training

Onze trainingen zijn geaccrediteerd bij diverse beroepsverenigingen. Ze werken met het MatriXmethode Instituut samen voor oplossingsgerichte gesprekken. Je ontvangt na het succesvol afronden van de training diverse accreditatiepunten, afhankelijk per beroepsvereniging. 

Zit jouw beroepsvereniging er niet bij? Vraag aan de organisatie of de training geaccrediteerd kan worden. Jij en de beroepsvereniging hebben daar beiden baat bij.