Alleen deze maand: speciaal tarief om de training te volgen in 2023

Hoe je mentale problemen effectief aanpakt, zonder te worden belast met andermans probleemverhaal

Krijg op locatie of via blended-learning alle MatriXcompetenties.

Hoe je mentale problemen effectief aanpakt, zonder te worden belast met andermans probleemverhaal

Hbo-werk/denkniveau

Je krijgt kennis, praktische vaardigheden en daardoor alle competenties

Geaccrediteerde training

De nieuwe aanpak is prima te combineren naast interventies die je al succesvol inzet

Veilig, laagdrempelig en praktisch

Deze gesprekstechniek is inzetbaar bij mentale hulpvragen van kinderen, jongeren én volwassenen

Hbo-werk/denkniveau

Je krijgt kennis, praktische vaardigheden en daardoor alle competenties

Geaccrediteerde training

De nieuwe aanpak is prima te combineren naast interventies die je al succesvol inzet

Blended-learning of op locatie

De training is in je eigen tijd te volgen of op locatie, met live online ontwikkeltraject

Veilig, laagdrempelig en praktisch

Deze gesprekstechniek is inzetbaar bij mentale hulpvragen van kinderen, jongeren én volwassenen

Krijg op locatie of via blended-learning alle MatriXcompetenties.

Normaal 1.995/1.895 euro

Nu éénmalig bij aanmelding in september voor één van de 4 mogelijkheden in 2023: 1.650 euro

September-aanbieding

Veel mensen hebben een vol hoofd, de media staat er vol van. Tips en adviezen van anderen zijn goedbedoeld, maar helaas niet vaak effectief en het hoofd wordt zelfs nog voller. Wachtlijsten worden steeds langer, hulpverleners geven aan handvatten te willen krijgen omdat steeds meer mensen uitvallen op school, tijdens studie en op het werk.

Hoe mooi is het wanneer je cliënten zonder dat ze hoeven te verwoorden wat er in hun hoofd afspeelt het zelf oplossen? Jij stelt specifieke, doelgerichte en bewezen effectieve vragen over de beleving die wordt ervaren, met volledige focus. Is dat wat jou en je cliënten aanspreekt?

Ook jij kunt deze gesprekstechniek meteen gebruiken en je cliënten effectief helpen. Vaak binnen 1, 2 of 3 sessies waar zij vooral zelf aan het werk gaan. Hun glimlach en opluchting laten je meteen zien dat het werkt. Omdat we de noodzaak zien in deze maatschappelijk complexe tijd komen wij je tegemoet met deze septemberaanbieding.

Heeft iemand geen hulpvraag? Dan is het overbodig om de methode in te zetten.

Is iemand vóor en tijdens een coaching onder invloed van drank, drugs of medicatie? Dan is een sessie niet effectief.

Heeft de persoon met een hulpvraag een hersenbeschadiging? Dan verloopt een gesprek moeizamer dan wanneer iemand zonder afwijkingen gefocust is.

De methode werkt wel wanneer er een hulpvraag is, de persoon volledig gefocust is op de eigen leer- of denkprocessen, én wanneer er vertrouwen is in de professional.

Bij cognitieve hulpvragen (IQ): Met de methode wordt eigen, praktische en theoretische kennis opgenomen, verwerkt, onthouden en teruggevonden op de eigen manier. Met de MatriXmethode krijgt de hulpvrager “rust in het hoofd” en wordt “informatie handiger onthouden”. Denk aan basisinformatie van taal en rekenen op school, gerichte vakken van studie en overige kennis.

En bij emotionele-hulpvragen (EQ):
Herinneringen en toekomstige verwachtingen worden als plaatjes onthouden en geïnterpreteerd door onze hersenen, onze emoties. Als enige hebben we daar zelf invloed op. Door te focussen op de specifieke momenten van situaties, worden deze momenten ontladen, geneutraliseerd en vervangen.

Daarnaast is ook een vermindering van de pijnbeleving mogelijk bij psychosomatische (pijn)klachten. Met specifieke vragen begeleid je de persoon grip te krijgen. Bijvoorbeeld als de cliënt de pijnbeleving als de metafoor ‘een steen in de maag’ ervaart.

Ook als je andere interventietechnieken toepast, is jezelf ontwikkelen belangrijk. Veel hbo-professionals willen het mentaal welzijn van cliënten verbeteren en een oplossing bieden voor de hoge werkdruk, lange wachtlijsten, schooluitval, psychisch ziekteverzuim én het tekort aan snelwerkende, effectieve hulpmiddelen.

Wil je met een veilig toepasbare methode in één tot drie sessies per specifieke hulpvraag opluchting en een glimlach zien bij je cliënt? Met blijvend resultaat, naast alles dat je al doet?

Met de MatriXmethode als kortdurende interventie bij blokkades en belemmeringen hoef je niet te worden belast met andermans probleemverhaal. Ook wordt voorkomen dat je gesprekken stroef verlopen. Met jouw begeleiding komt je cliënt namelijk direct tot de kern van de IQ- én EQ-hulpvraag, zonder dossiervorming of complex protocol.

Dat horen we vaker. De methode is niet simpel, wel eenvoudig. De blije cliënten, de enthousiaste professionals die ermee werken en de positieve onderzoeksresultaten, tonen aan dat de interventie werkt. Dat komt doordat de oplossing door de hulpvrager zelf wordt bedacht en toegepast op de eigen manier. De weg naar die krachtige, eigen oplossing is de MatriXmethode.

Wij communiceren transparant, we delen video’s, zijn bereikbaar en geven live expertsessies. Zo ontdek (en ervaar) je zelf hoe en dat het werkt.

Tot nu toe zijn geen negatieve bijwerkingen bekend nadat iemand is gecoacht met de MatriXmethode. De cliënt kan na een gesprek wel wat moe zijn. De cliënt beschouwt zijn hulpvraag zonder herbeleving. Hij krijgt de regie over het eigen hoofd door jouw specifieke manier van MatriXvragen stellen.

Wil je weten hoe de methode werkt? Ervaar het zelf.

Goed dat je video’s kijkt over de MatriXmethode. Het lijkt simpel, toch is het niet eenvoudig. We horen van cursisten die het hebben geprobeerd dat ze een eind kwamen, maar uiteindelijk vastliepen. In de training leer je naast de theoretische kennis hoe je jouw cliënt helpt gefocust te blijven, de specifieke MatriXvragen te stellen op het juiste moment en welke competentie je bij welke specifieke hulpvraag inzet.

Tips van anderen zijn geen oplossingen voor cliënten. Er wordt vaak gestuurd op iemands gedrag. Een luisterend oor of afleiding geeft wel wat opluchting. Toch blijft het daadwerkelijke probleem in het hoofd van je cliënt onthouden.

Bij het inzetten van de MatriXmethode laat je je cliënt zelf de eigen denkprocessen visueel in het hoofd beïnvloeden. De probleeminhoud blijft privé en jouw hoofd blijft opgeruimd na een werkdag. Je cliënt gaat blij en opgelucht naar huis. Voor beiden een win-win.

Met deze interventie voorkom je dat je verdwaalt in het probleemverhaal van de cliënt. Jouw hoofd blijft daardoor opgeruimd na een gesprek.

Het is een veilige, breed toepasbare gesprekstechniek bij mentale blokkades en belemmeringen. Je ziet en merkt snel resultaat door de opluchting en blijdschap bij je cliënt tijdens en na een sessie.

Uit onze jarenlange ervaringen merken we dat één tot drie sessies per specifieke hulpvraag (IQ en EQ) voldoende zijn. Verder (wetenschappelijk) onderzoek zal meer duidelijkheid bieden. Wil je het eerst zelf ervaren?

Lang verhaal kort: doordat de persoon zelf de eigen oplossing bedenkt en toepast voor zijn eigen hulpvraag. Door het gericht stellen van specifieke vragen, behoudt de persoon zelf de focus om de innerlijke beleving. De zintuigen zien, horen, voelen, ruiken, proeven of denken worden daarbij gebruikt.

Er hoeven geen woorden gevonden te worden, terwijl dat vaak bij andere interventies wel het geval is. De persoon kan daardoor zelf heel diep gaan in zijn eigen denkproces. Omdat de persoon ook na de sessie weet hoe deze manier van denken werkt, is het resultaat blijvend.

"In één woord: geweldig!"
"In één woord: geweldig!"Mirjam Hoogsteder
Lees verder
Ik heb de MatriXmethode opleiding gedaan. Wat een prachtige opleiding en krachtige tool is dit. In deze dagen heb ik zelf mogen ervaren wat de MatriXmethode is en hoe krachtig het werkt en hoe het zelf toe te passen. In één woord: geweldig!
"Helder en simpel"
"Helder en simpel"Arthur van Leeuwen
Lees verder
Tijdens mijn hbo opleiding training&coaching werd ik meerdere keren gewezen op de MatriXmethode van Ingrid Stoop. De MatriXmethode is door Ingrid bedacht en ontwikkeld en zij zelf geeft ook de training. Zoals de methode bedoeld is, zo moet de methode ook worden toegepast, helder en simpel! De ruime ervaring en succesvolle resultaten, digitaal vast gelegd, of spelenderwijs realtime online toegepast, bewijzen het gelijk van haar MatriXmethode.
"Zo mooi om te doen"
"Zo mooi om te doen"Riet de Wit
Lees verder
Afgelopen maand de MatriXmethode training gevolgd en al wat mensen kunnen helpen. Een ondernemer die aangaf niet meer 3 nachten wakker te liggen van geldzorgen elke eerste 4 dagen van de maand, iemand anders realiseerde zich verbaasd dat pijnklachten weg waren zonder er paracetamol voor genomen te hebben, weer iemand anders kon oude boosheid eenvoudig loslaten. Zo mooi om te doen. En zo simpel.
"Het hoge woord' hoeft niet uitgesproken te worden"
"Het hoge woord' hoeft niet uitgesproken te worden"Andy Hamstra
Lees verder
Deze zeer methodische manier van werken heb ik ervaren als een verademing voor zowel cliënt als coach. 'Het hoge woord' hoeft namelijk niet uitgesproken te worden en wordt toch systematisch alsook grondig aangepakt. Zo komt er snel en terdege resultaat. De MatriXmethode werkt. Zo ook inmiddels enkele van mijn eigen cliënten, vanwege behaalde resultaten en succes-ervaringen.
Previous
Next

Training MatriXmethode volgen - speciaal tarief in september '23

  • Geaccrediteerde training op locatie of blended-learning 
  • Inclusief live online ontwikkeltraject (5x 1 uur dat onderdeel is van de training), starterspakket t.w.v. €120 en één jaar gratis MatriXlidmaatschap t.w.v. €120 met alle mogelijkheden tot kennisverbreding en -verdieping
  • Aanbieding is alleen deze maand geldig (september 2023)
Ben je geïnteresseerd en wil jij je aanmelden als professional met hbo-werk/denkniveau? Krijg gegarandeerd een glimlach en opluchting bij je cliënten.