arrow_drop_up arrow_drop_down
SKJ geaccrediteerde training volgen?
22 juli 2020 
in GGZ

SKJ geaccrediteerde training volgen?

Er bestaan veel geaccrediteerde trainingen (onder andere van SKJ Jeugd, Lv POH-GGZ, KNMG, Registerplein) die jaarlijkse worden aangeboden voor professionals. Veel van zulke trainingen gaan over mentale zorg, waarna men zich ‘coach' kan noemen. Het is immers geen beschermde term en in principe mag iedereen die anderen helpt het gebruiken.

Toch heeft een willekeurige training over mentale en psychische zorg weinig waarde als de geleerde kennis en competenties ervoor zorgen dat het toepassen ervan onvoldoende effectief blijkt. Het gaat uiteindelijk om de behaalde resultaten. De inhoud, duur en bijbehorende prijs zijn dan minder belangrijk.

Minder wachttijd en werkdruk, méér werkplezier

PE-punten behalen zijn voor veel professional essentieel. Maar beter is als de geleerde kennis ervoor zorgt dat een cliënt daadwerkelijk wordt geholpen en blijvend van een probleem af is.

Niet na tientallen, langdurige en heftige behandelingen, maar binnen enkele sessies. En waarmee geen schade wordt aangebracht en je als professional uit de inhoud van het probleem blijft. Dat zorgt ervoor dat de wachttijd aanzienlijk korter wordt en je als professional minder werkdruk ervaart.

SKJ geaccrediteerde training volgen?

Wil je weten hoe en waarom je al op korte termijn méér werkplezier krijgt? En rust in de praktijk, zonder dat iemand (weer) verwezen hoeft te worden naar de tweedelijnszorg? Lees dan vooral verder.

Geaccrediteerde training volgen?

Gelukkig is er goed nieuws als je in de jeugdzorg of geestelijke gezondheidszorg werkt. Het MatriXmethode Instituut biedt diverse geaccrediteerd trainingen (inclusief PE-punten). De trainingen over de MatriXmethode zijn geaccrediteerd:

 • SKJ Kwaliteitsregister Jeugd (48 PE-punten)

Na het succesvol afronden van de training over de MatriXmethode krijg je van het SKJ Kwaliteitsregister Jeugd 48 PE-punten voor de volgende beroepsgroepen: jeugdzorgwerkers, jeugd- en gezinsprofessionals, pedagogen en psychologen.

SKJ geaccrediteerde training volgen

 • Registerplein (48 PE-punten)

Het Registerplein verzorgt diverse accreditaties voor verschillende beroepsgroepen, zoals maatschappelijk werkers, sociaal agogen, GGZ agogen, cliëntondersteuners, gezinshuishouders, sociaal werkers. In totaal wordt de training van de MatriXmethode beloond met 48 PE-punten door het Registerplein.

Geaccrediteerde training volgen?

 • ABSG (30 PE-punten)

De training van de MatriXmethode is ook geaccrediteerd bij het ABSG. Je krijgt 30 PE-punten na het volgen van een training als je behoort tot Bedrijfsartsen, Artsen voor Maatschappij en Gezondheid of Jeugdgezondheidszorg.

ABSG accreditatie voor de training MatriXmethode

 • V&VN (30 PE-punten)

De beroepsvereniging V&VN behartigt de belangen van verpleegkundig specialisten die bijdragen aan oplossingen in de gezondheidszorg. Onze training is geaccrediteerd met 30 PE-punten.

V&VN accreditatie voor de training MatriXmethode

 • Lv POH-GGZ (30 PE-punten)

De training is ook geaccrediteerd door de Lv POH-GGZ. Dit is de Landelijke Vereniging POH-GGZ van alle POH's-GGZ (Praktijkondersteuners Huisarts – Geestelijke Gezondheidszorg), zodat de toenemende vraag naar hulp bij psychische en psychosociale problemen en de stijging van kosten van de relatief duurdere tweede lijn opgevangen wordt. Na het succesvol afronden van de training van de MatriXmethode krijg je als POH-GGZ (30 PE-punten.

POH-GGZ accreditatie voor de training MatriXmethode

 • KNMG (25 PE-punten)

De KNMG (Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst) behartigt de belangen van dokteren en professionals in de zorg. Na het ontvangen van het certificaat van het MatriXmethode Instituut ontvang je 25 PE-punten van het KNMG.

KNMG accreditatie voor de training MatriXmethode

Waarom de training volgen?

De afgelopen jaren zijn er honderden professionals opgeleid en duizenden personen geholpen met de MatriXmethode. Door de stijgende vraag groeit dit aantal snel. Steeds méér mensen doen de training, omdat ze een krachtige en snelle tool missen in hun werk.

Ze zien de noodzaak en toegevoegde waarde om deze interventie al op korte termijn toe te passen. Wat zijn hun redenen? Waarom kiezen ze voor deze training, terwijl er tientallen SKJ of Lv POH-GGZ geaccrediteerde trainingen zijn die ze kunnen volgen?

Deze professional vertelt één van de redenen waarom deze interventietechniek wereldwijd bekend moet worden:

Interventie toepassen

Wil je de MatriXmethode als interventietechniek toepassen naast alles wat je al succesvol doet? Dan zijn één van de beschikbare trainingen over de MatriXmethode onmisbaar.

Het helpt je op meerdere vlakken. Na deze training kan je anderen, zowel kinderen als volwassenen, sneller en beter helpen. Zonder dat jij met de inhoud wordt belast. Grote dossiers, eindeloze doorverwijzingen en langdurige protocollen zijn verleden tijd. En daarmee verminder je direct je werkdruk.

Minstens zo belangrijk is het effect van de techniek van de MatriXtechnieken; je helpt je cliënt vaak in slechts 1 tot 3 sessies af van onder andere een angst, trauma, vol hoofd of onverwerkte emotie.

Enkele voordelen

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor de training van de MatriXmethode. Naast het feit dat deze interventie snel werkt en zeer effectief is, zijn er meer pluspunten:

✔️ Geaccrediteerde trainingen bij o.a. SKJ, Lv POH-GGZ, VenVN en KNMG
✔️ PE-punten (van 25 tot 48 punten)
✔️ Online of op locatie te volgen
✔️ Zorgt direct voor verlaging van je werkdruk
✔️ Supersnelle, effectieve technieken
✔️ Bewezen aanpak

Tijdens de training vinden er diverse supervisie-momenten plaats met een MatriXtrainer.

Je hebt de keuze om de training te volgen op locatie en online. De training op locatie vindt plaats met pionier Ingrid Stoop en/of een MatriXtrainer. De online variant volg je online en er zijn diverse oefenmomenten met een trainer en een (kleine) groep medecursisten.

Professionals in de jeugdzorg en geestelijke gezondheidszorg

Inmiddels zetten honderden professionals de MatriXinterventie in, zowel in de jeugdzorg, hulpverleningen, jeugdhulpverlening en geestelijke gezondheidszorg.

Jeugdzorg-coach en jongerencoach Jeltje Rijks ervaart de effecten van de interventietechniek in de praktijk:

“Dit werkt veel beter dan wat ik tot nu toe heb ervaren. Het grootste voordeel van de training is dat ik een methode in huis heb die ik meteen kan toepassen. Ik merk dat het gewoon werkt.”

Over de training is ze ook enthousiast:

“Ik dacht: zal dit niet saai zijn voor mij? Want je hoort niets van de inhoud. Maar het is niet saai. Je ziet continu dingen gebeuren bij de persoon. Je ziet mensen die opeens beginnen te lachen.”

Beschikbare trainingen en stijgende vraag

Door de grote toename van het aantal cursisten de laatste jaren worden de (SKJ-, POH-GGZ- en KNMG-) geaccrediteerde trainingen nu ook online aangeboden. Veel professionals uit de jeugdzorg hebben daar baat bij.

Jeltje Rijks vertelt in de volgende video zelf haar ervaring met de training:

Net zoals Willianne Verhoog, die werkt als maatschappelijk werker én schoolmaatschappelijk werker. Aanvankelijk had ze twijfels of de training in haar agenda zou passen vanwege haar functie en beperkte tijd die ze heeft:

“Ik moet al zo veel ballen in de lucht houden. Daarom vind ik het heel prettig om thuis te leren. Ik heb dan alle tijd en rust om de video's goed te bekijken.”

Over de interventietechniek, die ze na het succesvol afronden van de training toepast, zegt ze het volgende. Ze merkt dat hulpverleners door de MatriXtechnieken aanzienlijk minder worden belast met de inhoud:

“Niet wéér vertellen wat er gebeurd is… Het grootste voordeel van de MatriXmethode is dat iemand niet wéér hoeft te vertellen wat er is gebeurd of hoe ze het hebben beleefd, hoe iets voelde. Al die tekst is niet nodig. Zeker bij een emotioneel probleem. Dat kunnen ze zelf oplossen. Bij de MatriXmethode bedenken ze gewoon zelf hun eigen plan, de eigen oplossing.''

SKJ geaccrediteerde training

Willianne Verhoog, maatschappelijk werker én schoolmaatschappelijk is positief verrast over de training én methode

Voor wie zijn deze geaccrediteerde trainingen?

Zoals je inmiddels krijg je na het volgen van de training PE-punten omdat we zijn geaccrediteerd bij diverse instanties, zoals SKJ Kwaliteitsregister Jeugd, Lv POH-GGZ en KNMG. Ben je een professional met een HBO-werk- en denkniveau, dan is de training geschikt voor jou.

Je medecursisten zijn professionals in verschillende werkgebieden en met name de hulpverlening en geestelijke gezondheidszorg. Denk daarbij aan pedagogisch medewerkers, preventie medewerkers, gezinshuisouders, ambulant hulpverlener, jeugdzorgwerkers, pedagogisch medewerkers, psychologen en therapeuten.

Willianne Verhoog had eerst twijfels over de training:

“Mijn twijfel is weggenomen doordat ik het met kinderen heb toegepast op deze goede manier. En ik zie dat het werkt.”

De training van de MatriXmethode is geschikt als je echt mensen sterker wilt maken. En mensen echt wilt helpen de regie te krijgen en te houden over het eigen hoofd.

Wanneer deze training niet volgen?

Willianne Verhoog raadt deze SKJ-training aan voor professionals die snel en effectief willen werken:

“Wij hulpverleners zijn vaak van het praten, willen weten wat er onder zit. En wat er daarvoor gebeurde en daarvoor. En hoe je je voelde daarbij. De MatriXmethode blijft daar juist helemaal uit. Sommigen vinden het prettig om lekker te praten met cliënten, dat moeten ze dan ook lekker doen. En niet de MatriXmethode gaan volgen, want het gaat best wel snel. Als ik de MatriXmethode zal moeten omschrijven, noem ik het revolutionair in het welzijnslandschap.”

Ze vertelt zelf haar ervaringen en wensen in deze video:

Enkele voordelen van de MatriXmethode:

✔️ Vaak zijn slechts één tot 3 MatriXsessie voldoende
✔️ Toe te passen op locatie én telefonisch
✔️ Voor IQ- en EQ-vraagstukken
✔️ Je wordt nooit belast met probleemverhalen
✔️ Veilig voor jou als professional én de cliënt

Verschillende trainingen en voordelen

Afhankelijk van jouw functie/beroep en werkgebieden zijn er diverse voordelen. Deze zijn kort opgesomd per training.

Flexibele MatriXtraining

Deze training is sinds begin 2020 beschikbaar en zeer succesvol.

 • Je volgt de training in je eigen tijd op de momenten dat het jou uitkomt. Thuis, in de trein, op vakantie of waar je wanneer je ook maar wilt;
 • Je oefent met medecursisten en de trainer;
 • Binnen enkele dagen pas je de techniek al toe. En binnen 2 maanden ben je gecertificeerd;
 • Je wordt na de training op weg geholpen om effectief de MatriXmethode toe te passen.

MatriXtrainer Lisette Gastel vindt de vorm van deze training een waardevolle toevoeging:

“‘De groepen bij de oefendagen zijn klein. Wat ik heel fijn vind. Daarvoor is er veel persoonlijke aandacht en ruimte om te oefenen. Het werken met deze techniek lijkt heel simpel. Het is op zich ook niet heel moeilijk om de techniek te leren. Maar je moet wel goed weten wat je doet, waarop je kan inspelen, welke vragen je moet stellen en hoe.”

Ze vertelt zelf over haar enthousiasme, de training en de deelnemers:

Traditionele MatriXtraining

Heb je liever een training op locatie? Dan is de traditionele MatriXtraining aan te raden. Deze wordt gegeven door Ingrid Stoop zelf en/of een MatriXtrainer op locatie.

Je volgt de training live in een groep op locatie en oefen je tussendoor met je mede-cursisten.

 • Stel vragen aan pionier Ingrid Stoop en/of een MatriXtrainer;
 • De inhoud van de training is hetzelfde als van de flexibele training;
 • De traditionele training wordt op verschillende plekken en momenten gegeven;
 • Na de training is er een groeitraject om de MatriXmethode succesvol in te zetten in je werk.

De MatriXmethode toepassen

Zoals je ziet zijn er diverse mogelijkheden om één van deze geaccrediteerde training van de MatriXmethode te volgen. Je krijgt naast de noodzakelijke PE-punten een bewezen, krachtige tool die je altijd kunt inzetten in je werk met mensen.

Meer weten?

Krijg de gouden tool om iedere dag veilig in te zetten in je werk met mensen.


Ook interessant:

Over de schrijver
Als ontwikkelaar, trainer en pionier van de MatriXmethode heb ik een missie: al het gedoe tussen de oren de wereld uit. Samen met de MatriXtrainers groeit dagelijks het aantal blijvende glimlachen. De resultaten en onze beloften liegen er niet om. En dat gun ik iedereen.
Reactie plaatsen