Erkende NOBCO opleiding voor coaches met accreditatie (PE-punten)
06 april 2022 
7 min. leestijd

Erkende NOBCO opleiding voor coaches met accreditatie (PE-punten)

Coaches die een goede opleiding hebben gevolgd en vervolgens bij een beroepsvereniging zoals de NOBCO zijn aangesloten, hebben op veel vlakken een streepje voor. De afkorting 'NOBCO' staat voor de Nederlandse Orde van Beroepscoaches. Ook organisaties kunnen een NOBCO-registratie krijgen.

Met meer dan 4.500 aangesloten coaches kunnen opleidingen en trainingen volgen om zo het verschil te maken. Zo verbeteren NOBCO-professionals hun eigen kennis en vaardigheden. Het doel: effectieve coachingsgesprekken voeren.

Het MatriXmethode Instituut is ook bij dit platform aangesloten. Wat is de reden daarvan? En wat biedt de methode voor meerwaarde voor coaches? In dit artikel krijg je antwoord.

NOBCO opleiding voor coaches volgen? Voorkom dat je verdwaalt in het probleemverhaal van je cliënt. Maak gebruik van de kortdurende en oplossingsgerichte interventietechniek.

Er bestaan veel coaches die het verschil willen maken in hun werk. Opleidingen, trainingen en cursussen in verschillende branches. zijn er genoeg. Bijvoorbeeld ook voor professionals die cliënten willen helpen met hun mentale problemen. Als je een coach bent die ook met cognitieve en emotionele problemen bezig bent, dan zit je met de MatriXmethode goed. 

Wat is de reden om juist bij deze beroepsvereniging aangesloten te zijn? Een NOBCO-coach is iemand die mensen begeleidt, helpt en ondersteunt bij uiteenlopende vraagstukken. Het doel: mensen helpen.

Ze zijn werkzaam in verschillende branches met verschillende hulpvragen, zoals:

 • Agressie
 • Assertiviteit
 • Autisme
 • Burnout
 • Hooggevoeligheid
 • Kwetsbaarheid
 • Perfectionisme
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Reintegratie
 • Stress
 • Verlies
 • Verslaving
 • Verzuim
 • Zelfvertrouwen
 • Zingeving

Organisaties die professionals opleiden en trainen kunnen bij de NOBCO zijn aangesloten. Dat zorgt ervoor aan de kwaliteitsvoorwaarden voldaan wordt.

Het doel van een NOBCO-coach is: mensen helpen.

Door de totale training succesvol te doorlopen en het certificaat te behalen, krijg je accreditatiepunten. Dat zijn PE-punten (Permanente Educatie). Het aantal punten is afhankelijk van de opleiding, maar na de training over de MatriXmethode krijg je diverse PE-punten.

Op onze website over de accreditaties vind je alle PE-punten en aangesloten beroepsverenigingen. De NOBCO is daar één van.

nobco opleiding coachesLidmaatschap

Na het afronden van de MatriXtraining heb je een jaar lang gratis toegang tot alles om jezelf te blijven te ontwikkelen. Na dat jaar kan je kiezen voor een lidmaatschap om jezelf te blijven voeden, te inspireren en te verbinden met anderen. Zo word je nog succesvoller met de coachingstechniek en bied je snellere resultaten tijdens je gesprekken. 

Want hopelijk heb jij ook als doel om je gesprekken gegarandeerd te laten slagen, toch? Als je de juiste competenties beheerst die je altijd en overal kunt toepassen, biedt je voor vrijwel iedere mentale hulpvraag een doelgerichte, blijvende oplossing.

Je mag het logo van de NOBCO gebruiken als je bent aangesloten als coach bij dit platform. Het geeft een betrouwbaar imago voor jouzelf en de organisatie waarvoor je werkt.

logo nobco accreditatie

Het MatriXmethode Instituut biedt een training aan voor NOBCO-coaches. Daarom mogen wij als organisatie het logo gebruiken. Daarmee wordt duidelijk gemaakt dat de coach PE-punten krijgt na het succesvol afronden van de opleiding of training:

accreditatie nobco pe

Ook voor mensen met een hulpvraag is het mogelijk om via de website van de NOBCO een coach te vinden. Gebruik de zoekfunctie op de site: https://www.nobco.nl/coach/zoeken.

Via de site van het MatriXmethode Instituut kan je ook aangesloten coaches vinden. Iedere professional heeft zijn of haar eigen expertise en doelgroep. Deze coaches met een websitevermelding zijn steeds beter vindbaar op de website. Dat komt doordat de MatriXmethode hoger in de zoekresultaten terecht komt. Als coach kan je daar je voordeel uit halen na het volgen van de training.

coach zoeken vinden

De tarieven van de opleiding/training over de MatriXmethode verschillen van elkaar. Wat is de reden van de verschillende investeringen? Je krijgt dezelfde kennis en vaardigheden in beide trainingen. Wat je bij de training op locatie extra krijgt is:

 • Van ontwikkelaar Ingrid Stoop alle competenties
 • Lunch op iedere dag
 • Live coachings
 • Extra inzichten die ter sprake komen

Training MatriXmethode met Ingrid Stoop

De blended-learning-training biedt voordelen omdat je deze training in je eigen tijd kan volgen. Wel is het belangrijk dat je de theoretische achtergrond eigen hebt gemaakt voordat je deelneemt aan de live online oefendagdelen met de trainer en de medecursisten. Je krijgt met deze training:

 • Video's van coachings, gesprekken, animaties
 • Online de theorie, live online de praktijk
 • Hulp van een trainer tijdens de oefenmomenten

Via de website vind je de tarieven en verschillen per training. Er is een termijnbetaling mogelijk, zodat de investering in kleinere bedragen voldaan kan worden. Wel krijg je toegang tot de volledige training vanaf de eerste dag van de training.

Ook is het mogelijk dat beide trainingen geaccrediteerd zijn bij ander soort beroepsverenigingen. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de training die is aangesloten bij de NOBCO. Meer accreditatiepunten (PE-punten) per gevolgde opleiding zijn mogelijk. Op de website vind je alle informatie over de accreditaties, prijzen, tijdsduur en punten.

Heb je interesse in de opleiding of training van de MatriXmethode en ben je een NOBCO-professional? Dan krijg je als coach diverse PE-punten (Permanente Educatie) na het succesvol afronden ervan. 

Het is afhankelijk van je beroepsgroep welke training interessant voor je is en kunt volgen. Als je interesse hebt in mentale gezondheid en een oplossingsgerichte coachingstechniek wilt, dan is de MatriXmethode een goede keuze.

------------
Stel je voor dat je een doelgerichte gesprekstechniek beheerst waarmee je wekelijks kostbare, ineffectieve praaturen bespaart. En je een unieke interventie hebt die direct resultaat oplevert, ook online of telefonisch. Zou dat jouw gesprekken leuker maken? Maak ook het verschil met de MatriXmethode als de meest breed toepasbare coachingstechniek bij mentale problemen.

Ook interessant:

De missie van het MatriXmethode Instituut is dat jouw cliënt weer de regie krijgt over het eigen hoofd. Zonder dat je belast hoeft te worden met de inhoud van het probleem. Wil jij je werk nog leuker en waardevoller maken met deze veilige, kortdurende en doelgerichte coachingstechniek als interventie? Krijg dan alle kennis en vaardigheden om de MatriXmethode op de juiste manier toe te passen in je werk, naast alles dat je al doet.
Reactie plaatsen

MEER WETEN?

Effectieve gesprekken en blije cliënten krijgen?

Krijg inzichten in hoe je je cliënt effectief begeleidt naar zijn eigen oplossing bij IQ- en EQ-hulpvragen. Zonder dat je belast hoeft te worden met de probleeminhoud.

Of ontdek live en online hoe de veilige gesprekstechniek werkt, inclusief expertsessies met ontwikkelaar Ingrid Stoop.

Download over de MatriXmethode