arrow_drop_up arrow_drop_down
Activiteiten MatriXmethode

Onze missie en visie

"Regie over eigen hoofd." 

Je kent ze wel, mensen die heel krachtig in het leven staan, zonder angsten en andere blokkades en belemmeringen. Onbevreesd pakken ze alles aan en maken eigen keuzes. Wij gunnen dat iedereen met plezier de eigen weg bewandelt en zichzelf ontwikkelt. En we weten dat dit kan. Zonder herbelevingen, zonder vermoeiende, ellenlange gesprekken over de inhoud en trajecten of ander nodeloos gedoe.

Krijg de regie over de eigen mentale processen. Deze zelfbeschikking is namelijk niet zoek. De enige belemmeringen zijn de eigen denkprocessen die de gezonde processen in het hoofd verstoren.
Hoe trauma verwerken

SNEL, VEILIG EN EFFECTIEF

Wij maken ons er sterk voor dat zo veel mogelijk mensen de regie hebben over hun eigen denken en handelen. Met een krachtige aanpak waarmee individuen de regie over hun eigen hoofd gaan voeren: een veilige en snelle methode die al duizenden mensen heeft geholpen. Een manier waarbij de persoon zelf de inhoud van zijn verleden niet deelt. Een strategie waarmee iedereen op een subtiele, zachte manier verrassend snel en makkelijk afrekent met belemmerende herinneringen en doemscenario’s.

Missie en visie van het MatriXmethode Instituut

WERELDWIJD HELPEN

Maar dat is niet genoeg. Want waarom zouden wij dat alleen zelf doen? Waarom zouden niet nóg meer mensen genieten van hun regie over hun eigen hoofd, laten afrekenen met belemmerende ervaringen uit het verleden? Precies. Daarom leiden we ook zo veel mogelijk mensen op. Zo kunnen alle professionals hun eigen missie om wereldwijd zo veel mogelijk mensen écht te helpen ook écht waarmaken.

Tas MatriXmethode

ONZE VISIE: VOOR IEDEREEN, VAN IEDEREEN

Met de MatriXmethode wordt iedereen (weer) regisseur over zijn eigen hoofd. Het is een interventietechniek die dieper gaat dan het – zichtbare – gedrag. Het raakt de overtuigingen die ten grondslag liggen aan het gedrag. Daar moeten de veranderingen plaatsvinden om tot de enige juiste en effectieve oplossing te komen.

AANPAK VOOR GEDOE TUSSEN DE OREN

Professionals die worden opgeleid hebben geen behoefte aan langdurige behandeltrajecten waarbij ze vooral veel over hun klachten praten. Ze willen snel van hun probleem af zodat ze weer prettig kunnen leven.

Iedereen op de wereld verdient het om (weer) de baas te zijn over het eigen hoofd en eigen leven. Professionals in de geestelijke gezondheidszorg, hulpverlening, jeugdzorg en andere organisaties helpen anderen om weer zelf 100% de eigen regie te krijgen en te behouden over het eigen hoofd.

Een professional die de MatriXmethode toepast, helpt de ander, alle leeftijden en IQ’s, de eigen onbewuste, belemmerende strategie te ontdekken en te vervangen door een zelfgekozen strategie die problemen oplost. Mensen worden daardoor sterk en onafhankelijk.

Ingrid traint professionals met de MatriXmethode

TRAINEN VAN PROFESSIONALS

Wij trainen de MatriXmethode aan professionals met minimaal HBO-werk- of denkniveau die met mensen werken, zodat wereldwijd zo veel mogelijk mensen die zelfregie ontwikkelen. Zo kan iedereen de eigen mentale en/of psychische problemen preventief voorkomen en verwerken.

Wij gaan een langdurige relatie aan met de professionals die onze missie en visie onderstrepen. Ze werken optimaal samen om de missie nog krachtiger uit te voeren.

ONZE FUNDAMENTEN

Ons brein is een geweldig instrument waar we veel mee doen. Wanneer je begrijpt hoe het eigen hoofd werkt, pak je mentale en/of psychische problemen problemen aan en voorkom je nieuwe problemen.

Zoals handiger informatie onthouden en terugvinden, rust in het hoofd creëren en onverklaarbare pijnklachten neutraliseren. Maar zeker ook emotionele herinneringen en toekomstige doemscenario’s verwerken zonder het verhaal te delen: dát maakt mensen sterk en onafhankelijk.

De kracht:

  • Effectiviteit – De resultaten laten zien dat de aanpak blijvend werkt
  • Beschikbaarheid – Wij maken de gesprekstechniek wereldwijd toegankelijk voor alle belangstellend
  • Zelfregie – Problemen tussen de oren lost iedereen zelf op zijn eigen manier op
  •  Toepasbaarheid – Iedereen kan de MatriXmethode leren gebruiken; de MatriXmethode is van iedereen

Onze kernwaarden:

  • Assertief – We zetten vol overtuiging alle stappen voor onze missie
  • Transparant – In onze omgang met elkaar en anderen zijn we open, eerlijk en congruent
  • Functioneel – Onze communicatie over de aanpak is concreet en praktisch toepasbaar 
  • Oprecht – Onze samenwerking is eerlijk, respectvol en integer
  • Open-minded – We staan open voor nieuwe doelgroepen, informatie en inzichten

Live ervaringssessie

Krijg inzichten in de aantoonbare effectiviteit van de methode en/of ervaar het zelf.

Trainingen en modules

Krijg betere resultaten in je werk en pas de methode toe bij je cliënt met mentale en/of psychische problemen.