arrow_drop_up arrow_drop_down
Gebruik maken van deze interventietechniek: wat zijn de kosten en baten?
23 oktober 2020 

Gebruik maken van deze interventietechniek: wat zijn de kosten en baten?

De MatriXmethode is een interventietechniek die toegepast wordt door diverse doelgroepen en bij uiteenlopende hulpvragen. Het biedt namelijk een oplossing voor zowel IQ- als EQ-gerelateerde problemen.

De kosten (of noem het investeringen) verschillen per:

Op dit moment passen honderden professionals in diverse werkgebieden het (dagelijks) toe. Bijvoorbeeld in de hulpverlening, de jeugdzorg, door individuele organisaties, binnen eigen coachingspraktijken en in de geestelijke gezondheidszorg. Daarbij gelden diverse tarieven en dat is afhankelijk per professional en de doelgroep.

Kosten

De kosten en prijzen verschillen per module, training of MatriXsessie. Dit heeft te maken met:

  1. Ben je een professional die een oplossing zoekt voor je cliënten? Dan wil je weten wat de investering is voor een training of module.
  2. Of ben je een cliënt met een hulpvraag? Dan heb je informatie nodig over de uurtarieven van een coaching/sessie.

Op dit moment verzorgt het MatriXmethode Instituut uitsluitend modules (online, blended-learning) en trainingen (online, blended-learning en op locatie) aan professionals.

Wel is het mogelijk om via onze website een professional te vinden die de MatriXmethode (telefonisch/online en op locatie) toepast voor cliënten. De tarieven verschilt per doelgroep en hulpvraag. Het wordt daarom aangeraden om contact op te nemen met een professional bij jou in de buurt.

Baten

Vrijwel voor iedere sector levert dit veel op: een aanzienlijke besparing qua tijd en geld bijvoorbeeld. Wat zou het opleveren als je cliënt al binnen één tot drie sessies weer op de rit is? En met een glimlach de deur uit loopt, weer zin en zelfvertrouwen hebben? En anderen vertellen over de effectieve sessie die ze gehad hebben en niet hoeven te praten over de oorzaak van het probleem, dankzij jou?

Door de MatriXmethode toe te passen in je werk met mensen die last hebben van mentale en/of psychische problemen, word je nooit belast met de oorzaak van het probleem. Je stelt concrete vragen, zodat je cliënt zelf de eigen oplossing bedenkt en toepast. Ook is het vrij van wachtlijsten en een sessie is altijd veilig.

Enkele voordelen op een rij:

  • Vaak is een intakegesprek niet nodig: je cliënt wordt direct geholpen
  • Vrij van lange trajecten en wachtlijsten
  • De oorzaak van het probleem wordt nooit gedeeld
  • Voor ieder soort hulpvraag (EQ- en IQ-gerelateerd) is er een oplossing
  • Dagelijks en online, telefonisch of op locatie toepasbaar

Een extra voordeel voor mensen die met een hulpvraag bij de huisarts aankloppen, is dat het eigen risico van de cliënt intact blijft.  En ook dat het altijd veilig is, er weinig woorden nodig zijn en het zelfs succesvol is bij mensen die uitbehandeld of instabiel zijn. Ook is een verwijzing naar de tweedelijnszorg vrijwel nooit noodzakelijk: enkele gesprekken zijn vaak al voldoende.

Dat zegt ook Saboor Abed, een huisarts in Barneveld:

 

Modules en leergangen

Om de MatriXmethode professional toe te passen op een laagdrempelige manier, zijn modules en leergangen zeer geschikt. Je krijgt als eerst de basis van de MatriXmethode: Emotieregulatie bij angsten en trauma's. Deze basiskennis en -vaardigheden zijn essentieel om te begrijpen hoe deze interventietechniek werkt en wordt toegepast.

Vervolgens krijg je de mogelijkheid om een aanvullende module en leergang te volgen. Met deze extra tools help je je cliënt om op een veilige, snelle en effectieve manier met het oplossen van EQ- en/of EQ-gerelateerde vraagstukken.

  • Aanbod

1. Basis MatriXmethode: Emotieregulatie bij angsten en trauma's
2. Hoofd Opruimen
3. Mentale en leerproblematiek
4. Gedragsverslavingen
5. SOLK-klachten en tinnitus
6. Extra tools
7. Aanvullende leergang: Specialisme MatriXmethode bij trauma

Je ontvangt na het volgen van een module en/of leergang een bewijs van deelname van het MatriXmethode Instituut.

  • Investering

De exacte kosten/prijzen verschillen per module of leergang.

Welke module en leergang past bij jou?

Trainingen

De trainingen worden verzorgd door trainers die de MatriXmethode veelvuldig toepassen, veel ervaring hebben en de vereiste kwaliteiten hebben. Daardoor krijg je op elke vraag het juiste antwoord om jezelf te verbeteren en te ontwikkelen. Stel al je vragen die je hebt en houd vooral niets achter. Pas dan snap je precies hoe de MatriXmethode werkt en word je steeds beter.

Er zijn drie trainingen voor professionals waarbij alles van de MatriXmethode wordt geleerd. Daarmee heb je alle kennis, tools en vaardigheden om de MatriXmethode in de praktijk toe te passen bij zowel IQ- als EQ-problemen.

Andere professionals passen nu de MatriXmethode toe na het succesvol afronden van de training. Ze vertellen zelf waarom ze de training aanraden:

  • Aanbod en investering

1. Traditionele training (op locatie, vijf dagen)

In totaal zijn er vier opleidingsdagen en een MatriXpraktijkdag/Masterproof. Ook zijn er diverse PE-punten te bepalen omdat de training is geaccrediteerd bij verschillende beroepsverenigingen (van 25 tot 48 PE-punten). De prijs is 1995 euro (BTW-vrij) en inclusief hand-outs, starterspakket t.w.v. € 120, onbeperkt koffie/thee en lunch op alle dagen.

2. Flexibele training (online/blended-learning, twee maanden)

Binnen twee maanden krijg je alle kennis, tools en vaardigheden om de interventietechniek toe te passen.Ook zijn er diverse PE-punten te bepalen omdat de training is geaccrediteerd bij verschillende beroepsverenigingen (van 25 tot 48 PE-punten). De prijs is 1895 euro (BTW-vrij) en inclusief hand-outs, starterspakket t.w.v. € 120, toegang tot de online trainingen en contactmomenten.

3. Incompany training  (online/blended-learning of op locatie)

Ook is het mogelijk om alles over de MatriXmethode te krijgen via een incompany training. Dit is online mogelijk en op locatie. Na het succesvol afronden ontvangt de deelnemer PE-punten, net zoals bij de traditionele en flexibele training. De investering is afhankelijk van het aantal deelnemende personen en de locatie waar de training wordt gevolgd door de professionals.

Je ontvangt na het succesvol afronden van een training een officieel certificaat van het MatriXmethode Instituut.

Welke training past bij jou?


Ook interessant:

Over de schrijver
Als ontwikkelaar, trainer en pionier van de MatriXmethode heb ik een missie: al het gedoe tussen de oren de wereld uit. Samen met de MatriXtrainers groeit dagelijks het aantal blijvende glimlachen. De resultaten en onze beloften liegen er niet om. En dat gun ik iedereen.
Reactie plaatsen