Dit is SKJ registratie

Wat is SKJ-registratie?

Een SKJ-registratie betekent dat jij als professional in de jeugdsector bent aangesloten bij de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ). Het is een soort van keurmerk die de minimale deskundigheid van de jeugdzorgwerker waarborgt. Als je geregistreerd bent, krijg je toegang tot cursussen en trainingen om PE-punten te behalen. Dat is permanente educatie die geschikt is om je beroep in de jeugdzorg goed te kunnen uitoefenen.

Door geregistreerd te zijn bij het SKJ is het mogelijk om diverse cursussen en opleidingen te volgen. Dat is ter bevordering van je eigen kwaliteiten, kennis en vaardigheden. 

SKJ registratie wat is dat

Professionals die werkzaam zijn in jeugdsector dienen per jaar of per drie jaar een minimum aantal punten te behalen. Daarmee wordt aangetoond dat iemand de minimale kennis en vaardigheden beheerst om het werk toe te passen.

In het hele land kunnen er geaccrediteerde trainingen gevolgd worden. Het MatriXmethode Instituut biedt professionals de mogelijkheid om cliënten doelgericht te helpen met een kortdurende interventie. Daarmee worden mentale (cognitieve en emotionele) problemen op een veilige manier aangepakt met een methode die Ingrid Stoop heeft ontwikkeld.

Wat is SKJ-registratie? Dat is een kwaliteitswaarborging voor professionals die zijn aangesloten bij de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd. Als je geregistreerd bent, krijg je jaarlijkse verschillende mogelijkheden om PE-punten te behalen. Met deze vorm van permanente educatie toont de professional aan geschikt te zijn om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

------------

Ben je een professional en wil je het verschil maken? De MatriXmethode biedt een kortdurende, veilige en doelgerichte coachingsinterventie. Uit onderzoek en ervaringen blijkt dat cliënten vaak binnen één tot drie sessies van hun hulpvraag af zijn.

Ook interessant:

MEER WETEN?

Effectieve gesprekken en blije cliënten krijgen?

Krijg inzichten in hoe je je cliënt effectief begeleidt naar zijn eigen oplossing bij IQ- en EQ-hulpvragen. Zonder dat je belast hoeft te worden met de probleeminhoud.

Of ontdek live en online hoe de veilige gesprekstechniek werkt, inclusief expertsessies met ontwikkelaar Ingrid Stoop.

Download over de MatriXmethode