Dit is SKJ registratie

SKJ-registratie: wat is dat?

Een SKJ-registratie betekent dat je als jeugd- of gezinsprofessionals geregistreerd bent bij het SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd). Deze organisatie verleent diverse accreditatie-punten aan professionals als beloning voor PE (Permanente Educatie) bij het SKJ..

Als je SKJ-geregistreerd bent, toon je aan dat je de kwaliteit en competenties hebt om goede hulp te bieden bij jeugdigen. Ook laat je met deze registratie zien dat je goede hulp biedt bij jongeren in complexe situaties. Professionals en aanbieder moeten aangesloten zijn bij het SKJ.

SKJ registratie wat is dat

Afhankelijk van een training of cursus die gevolgd wordt, ontvangt de deelnemer PE-punten. Op basis van de duur en kwaliteit van deze vorm van permanente educatie, worden punten toegekend na een succesvolle afronding. 

Je kunt accreditatie aanvragen voor een termijn van één of drie jaar. Onze training zijn geaccrediteerd bij diverse beroepsverenigingen, waaronder het SKJ en Registerplein. Alle accreditaties vind je op onze site.

  • PE-punten: Permanente Educatie-punten
  • SKJ: Stichting Kwaliteitsregister Jeugd
  • Beroepsregister: openbaar register waar leden ingeschreven moeten staan om een beroep uit te uitoefenen, bijvoorbeeld in de jeugdzorg

Zoals eerder al omschreven, is het belangrijk om jezelf te blijven scholen of omscholen. Zo verrijk je je kennis en vaardigheden om goede hulp te bieden in jouw werkgebied. Er zijn veel SKJ-geregistreerde opleidingen en trainingen beschikbaar om te volgen. 

Tegenwoordig is het behalen van SKJ-punten belangrijker omdat in diverse beroepsgroepen hogere eisen en voorwaarden worden gesteld. Afhankelijk van jouw werkgebied is het aan te raden op de hoogte te blijven van de verwachtingen. Op de website van het SKJ vind je daar alle informatie over.

De SKJ-registratie is een bevestiging dat je als professional je werk kunt uitoefenen in de jeugdzorg. Afhankelijk van de gevolgde training krijg je diverse PE-punten die per jaar of drie jaar behaald moeten worden om geregistreerd te blijven. Deze vorm van Permanente Educatie wordt aangeboden in diverse sectoren, waaronder jeugdzorg.

------------

Ben je een professional en wil je het verschil maken? De MatriXmethode biedt een kortdurende, veilige en doelgerichte coachingsinterventie. Uit onderzoek en ervaringen blijkt dat cliënten vaak binnen één tot drie sessies van hun hulpvraag af zijn.

Ook interessant:

MEER WETEN?

Effectieve gesprekken en blije cliënten krijgen?

Krijg inzichten in hoe je je cliënt effectief begeleidt naar zijn eigen oplossing bij IQ- en EQ-hulpvragen. Zonder dat je belast hoeft te worden met de probleeminhoud.

Of ontdek live en online hoe de veilige gesprekstechniek werkt, inclusief expertsessies met ontwikkelaar Ingrid Stoop.

Download over de MatriXmethode