Hoe werken PE-punten?

Hoe werken PE punten?

Iedere professional die bijvoorbeeld in de zorg- of verlening werkt, moet zich jaarlijks bij- of omscholen. Daarbij krijgt iemand PE-punten (permanente educatie). Maar hoe werken deze punten precies?

In branches waar veel ontwikkelingen zijn, is het belangrijk dat medewerker op de hoogte zijn van de laatste kennis en nieuwe inzichten. Door middel van cursussen en trainingen blijft iemand op de hoogte bent van de laatste kennis en vaardigheden.

Hoe werken PE punten?

PE-erkende organisaties die aangesloten zijn bij beroepsverenigingen bieden cursussen en trainingen aan voor zelfontwikkeling. Deze training zijn informatief of educatief. De professional blijft vakbekwaam om zo het beroep te kunnen uitoefenen.

Nadat iemand een training of cursus succesvol heeft afgerond, wordt het aantal PE-punten bijgeschreven. Het is afhankelijk per organisatie en training hoeveel punten daarbij horen.

Op korte termijn PE-punten ontvangen? Volg de training en je ontvangt een groot aantal punten én een kortdurende, doelgerichte coachingsinterventie.

In diverse branches wordt er verschillend over PE-punten en PE-uren gesproken. Toch zijn beide benamingen hetzelfde. Als bijvoorbeeld een training 20 uur in totaal duurt, dan horen daar 20 PE-punten bij. Hoe langer een training duurt, hoe meer punten de cursist ontvangt.

------------

Ben je een professional en wil je het verschil maken? De MatriXmethode biedt een kortdurende, veilige en doelgerichte coachingsinterventie. Uit onderzoek en ervaringen blijkt dat cliënten vaak binnen één tot drie sessies van hun hulpvraag af zijn.

Ook interessant:

MEER WETEN?

Wil je effectieve gesprekken en het verschil maken?

Ontvang kosteloos een download in je mailbox en voorkom moeizame, ineffectieve gesprekken met je cliënt.

Krijg effectieve resultaten door met gerichte vragen direct tot de kern van de hulpvraag te komen. Deze unieke en veilig toepasbare methode bevrijdt jou en je cliënt van gesprekken die gaan over de probleeminhoud.

Downloads MatriXmethode