Willianne Verhoog volgt een SKJ geaccrediteerde training

Hoe lang duurt de opleiding Jeugdzorg?

Het is afhankelijk per organisatie hoe lang een opleiding duurt voor professionals in de Jeugdzorg. Ook minimale eisen, voorwaarden en toepasbaarheid verschillen vaak. 

De opleiding die het MatriXmethode Instituut organiseert is relatief kort in vergelijking met andere aanbieders. Toch is de inhoud bijzonder doelgericht en veelzijdig. In vergelijking met andere organisaties krijgt de Jeugdzorgwerker een interventietechniek die veilig en breed toepasbaar is bij cognitieve als emotionele klachten.

Je cliënt doelgericht en veilig helpen met hun mentale klachten? Deze training is geschikt voor Jeugdzorgwerkers met minimaal hbo-werk of denkniveau.

Er zijn verschillenden opleidingen die je kunt volgen, zowel op locatie als online/blended-learning. Bij de laatstgenoemde maakt de cursist online de theorie eigen en gaat praktisch aan de slag met een kleine groep medecursisten.

De trainingen van het MatriXmethode Instituut worden georganiseerd door ervaren trainers. Je krijgt beroepsgebonden punten (PE-punten) na het succesvol afronden ervan.

Op locatie

De training op locatie biedt voordelen als je in korte tijd alle tools wilt krijgen. Daarmee kun je het direct in de praktijk toepassen. Je krijgt snel antwoord op vragen, oefent met medecursisten en begrijpt de principes van deze coachingsinterventie.

Training MatriXmethode Ingrid Stoop

Online/blended learning

Het is mogelijk om een gedeelte van de MatriXmethode eigen te maken met de modulaire training. Je krijgt de basiskennis en -vaardigheden van deze coachingsmethode als interventie. Na het afronden ervan is het mogelijk om aanvullende vervolgmodules te volgen.

De Alles-In-Eén Online training omvat alle aspecten van de MatriXmethode. Daarmee krijg je een interventie die toepasbaar is bij vele soorten mentale klachten. Denk aan volle hoofden, rouw, angsten, trauma's, pesten, tinnitus, SOLK (onverklaarbare (pijn)klachten) en moeite met informatie onthouden.

De maatschappelijk werker en Schoolmaatschappelijk werker Willianne Verhoog heeft de training van de MatriXmethode succesvol afgerond. Ze vindt het fijn dat de cliënten en de begeleidende coach weinig woorden nodig heeft om de cliënt succesvol te helpen.

In de video deelt ze haar ervaring:

Voorwaarden

Als je de opleiding van de MatriXmethode wilt volgen en deze interventie wilt eigen maken, is minimaal hbo-werk- of denkniveau nodig. Waarom is dit een voorwaarde? Omdat de professional te maken krijgt met moeilijke mentale klachten. Als de methode op een zorgvuldige manier toegepast wordt, wordt de effectiviteit aanzienlijk vergroot.

Het voordeel is dat er geen heftige herbeleving is. Ook hoeft de cliënt niet bang te zijn dat hij of zij last krijgt van decompensatie. Daardoor is het een veilig methode. De cliënt sleutelt zelf aan de eigen, denkbeeldige interpretatie van de mentale hulpvraag.

Hoe lang de opleiding duurt voor professionals in de Jeugdzorg is per organisatie verschillend. Er is een training waarmee je een kortdurende, praktische coachingsinterventie leert die direct toepasbaar is. Deze is zowel op locatie als online/blended-learning te volgen. Je krijgt daarmee de handvatten om cliënten op een veilig en doelgerichte manier te helpen met hun cognitieve en emotionele klachten.

------------

Ben je een professional en wil je het verschil maken? De MatriXmethode biedt een kortdurende, veilige en doelgerichte coachingsinterventie. Uit onderzoek en ervaringen blijkt dat cliënten vaak binnen één tot drie sessies van hun hulpvraag af zijn.

Ook interessant:

MEER WETEN?

Effectieve gesprekken en blije cliënten krijgen?

Krijg inzichten in hoe je je cliënt effectief begeleidt naar zijn eigen oplossing bij IQ- en EQ-hulpvragen. Zonder dat je belast hoeft te worden met de probleeminhoud.

Of ontdek live en online hoe de veilige gesprekstechniek werkt, inclusief expertsessies met ontwikkelaar Ingrid Stoop.

Download over de MatriXmethode