Training SOLK

Het behandelen of aanpakken van SOLK-klachten (Somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten) lijkt lastig, maar dat is het niet. Als de dokter geen verklaring heeft voor een specifieke hulpvraag, dan is het hoogstwaarschijnlijk een mentale klacht. Er is een training waarbij je een doelgerichte interventie krijgt met een hoge succesratio: de MatriXmethode.

Jarenlang is de methode doorontwikkeling op het gebied van somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten. De MatriXmethode is een manier van gerichte vragen stellen, waarbij je cliënt zelf de eigen oplossing ontdekt en toepast.

SOLK-klachten hebben vaak te maken met mentale processen die zich in het hoofd afspelen. De hulpvraag wordt in veel gevallen gecreëerd door onderliggende klachten, zoals stress of mentale overbelasting.

Na het volgen van de training over SOLK (en tinnitus) bied je een veilige, kortdurende interventie. Met een kleine groep medecursisten maak je de theoretische basiskennis eigen, oefen je samen en verrijk je je vaardigheden met behulp van de trainer.

SOLK is een veelvoorkomend probleem in Nederland. Honderdduizenden tot miljoenen mensen hebben er last van. Ook cursisten zoeken een oplossing en zien het voordeel dat ze zelf geholpen worden en daarna anderen mensen kunnen helpen.

Tijdens deze training leer je hoe je jezelf en je cliënt helpt om onverklaarbare (pijn)klachten te verlichten of te neutraliseren. 

Veelvoorkomende klachten die je na de training kunt minimaliseren zijn:

  • Tinnitus (oorsuizen)
  • Migraine (hoofdpijn) en andere spier- of gewrichtspijnen.
  • Buikpijn of buikkrampen
  • Lichamelijke tinteling
  • Misselijkheid

De training kan een onderdeel van de volledige training over de MatriXmethode of een modulaire training.

Tijdens de online cursus krijgt de deelnemer eerst de theoretische basiskennis. Daarna wordt geoefend met de medecursisten om de nieuwe kennis en vaardigheden eigen te maken.

Anneke Dusseljee heeft de training gevolgd en ze deelt haar ervaring in de video:

De gepensioneerde Ben is een partner van een cursist die de MatriXmethode heeft geleerd. Hij mocht mee om zijn vrouw naar de training te rijden. Omdat hij last had van oorsuizen (tinnitus) heeft hij gebruik gemaakt van de coaching die Ingrid hem aanbood.

Hij vertelt eerst zijn verhaal net na de coaching en daarna zijn ervaring vier weken later, toen hij naar Curaçao is gegaan om te duiken:

Zijn ervaring vier weken later wil hij ook delen, want hij dacht dat de piep in zijn oor wel weer terug zou komen. Omdat hij weet hoe de MatriXmethode werkt en hoe hij zelf de regie kunt krijgen over zijn eigen hoofd, heeft hij zijn hulpvraag aangepakt:

Ook een Belgische cursist heeft ervaren wat de MatriXmethode betekent bij SOLK-klachten. Hij vertelt zijn ervaring na de coaching op zijn tinnitus. Ook enkele weken later heeft hij een video opgenomen, waarbij hij vertelt of de coaching (één sessie) heeft geholpen:

De MatriXmethode is een breed inzetbare coachingstechniek bij zowel cognitieve als emotionele klachten. Je kunt kiezen tussen de lange of korte weg. 

Tijdens de langere weg krijg je eerst de basiskennis van de methode bij angsten en trauma's. Na een goede afronding krijg je toegang om vervolgmodules te volgen, zoals SOLK en tinnitus.

De korte weg is binnen vier dagen tot twee maanden te volgen. Daarbij krijg je alles van de MatriXmethode:

  • Angsten en trauma's
  • Emotionele problemen zoals rouw en verdriet
  • Onverklaarbare (pijn)klachten/SOLK zoals tinnitus en migraine 
  • Stress/volle hoofden/mentale overbelasting
  • Leerproblemen of moeite met informatie onthouden en terugvinden

De volledige training wordt aangeraden. Want veel cursisten lopen vaak er tegenaan dat cognitieve en emotionele problemen met elkaar in verbinding zijn. Als je dus meer kennis en vaardigheden hebt, kan je je cliënt sneller en beter helpen.

Vragen en antwoorden - SOLK & Tinnitus-deleted-1666953591

is dit een nieuwe training?

Ja, dit is een compleet nieuwe modulaire training. In de normale training krijgen de deelnemers een klein gedeelte over Somatisch Onverklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK) en chronische klachten. Nu gaan we de diepte in, weet je wanneer het wel en niet werkt, en hoe je je als professional onderscheidt in jouw werkgebied.

Wat zijn de kosten?

De investering is op dit moment 350 euro. Dit is inclusief een volle dag theorie en praktijk met Ingrid Stoop. Daarnaast zijn er ook drie live bijeenkomsten van het groeitraject via Zoom.

Voor MatriXpractitioners geldt een ander tarief met korting. Deze kortingscode staat in de community bij 'Mijn producten en diensten' - 'MatriXpractitioners'.

Wat houdt de training in?

Deze training gaat over het verlichten en neutraliseren van onverklaarbare klachten, zoals SOLK en tinnitus. Daarbij wordt de theoretische kennis gecombineerd met praktische vaardigheden. Je krijgt dit live van Ingrid Stoop (online via Zoom of op locatie). Daarbij is er een groeitraject van driekeer één uur om je kennis en vaardigheden te optimaliseren. Je krijgt tips en antwoorden op jouw vragen en van de andere deelnemers. Je verbetert jezelf met extra vaardigheden, zodat je cliënt al op korte termijn grote verbeteringen ziet.

Hoeveel deelnemers doen mee?

Per modulaire training doen maximaal acht deelnemers mee. Daardoor is er genoeg ruimte om vragen te stellen, van anderen te leren en jezelf te ontwikkelen op het gebied van SOLK en chronische klacht. Door de korte lijnen haal jij het maximale uit deze training.

De training SOLK die het MatriXmethode Instituut aanbiedt is één van de trainingen om mentale hulpvragen aan te pakken. Daarbij maakt de professional de theorie eigen en ga je praktisch aan de slag met de medecursisten en de trainer. Na het afronden van de training heb je een effectieve coachingstechniek bij cognitieve en emotionele klachten.

------------

Ben je een professional en wil je het verschil maken? De MatriXmethode biedt een kortdurende, veilige en doelgerichte coachingsinterventie. Uit onderzoek en ervaringen blijkt dat cliënten vaak binnen één tot drie sessies van hun hulpvraag af zijn.

Ook interessant:

MEER WETEN?

Effectieve gesprekken en blije cliënten krijgen?

Krijg inzichten in hoe je je cliënt effectief begeleidt naar zijn eigen oplossing bij IQ- en EQ-hulpvragen. Zonder dat je belast hoeft te worden met de probleeminhoud.

Of ontdek live en online hoe de veilige gesprekstechniek werkt, inclusief expertsessies met ontwikkelaar Ingrid Stoop.

Download over de MatriXmethode