E-learning training SOLK

SOLK (Somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten) is een verzamelnaam van diverse onverklaarbare (pijn)klachten. In de e-learning training over de MatriXmethode worden de hulpvragen zoals migraine, buikpijn, keelpijn en tinnitus behandeld. Het is één van de onderdelen van de totale MatriXtraining. Je krijgt de tools om deze mentale problemen aan te pakken op een kortdurende, doelgerichte wijze.

solk tinnitus

Er bestaan onbewuste processen in je brein die een belangrijke schakel zijn met het lijf. Ook bestaan er processen die bewust te sturen zijn door de persoon zelf. Want hij of zij ervaart SOLK als een beleving. Een somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klacht (SOLK) is ook een klacht die wordt gestuurd door mentale processen. Iedereen is uniek en heeft een eigen hoofd en brein.

SOLK is afkorting van Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten.

Er is een methode die gebruik maakt van het verkrijgen van regie over het eigen hoofd. Iemand met een onverklaarbare klacht hoeft niet uit te leggen wat de oorzaak of het onderliggend probleem is die opgelost moet worden. Door de juiste vragen van de professional gaat de cliënt er zelf mee aan de slag.

Voor veel professionals is het behandelen van een cliënt of patiënt met SOLK lastig. Dat komt omdat er te weinig informatie bekend is en veel oplossingen geen blijvend resultaat bieden.

Een voordeel van e-learning is dat in je eigen tijd en locatie-onafhankelijk de kennis en vaardigheden worden eigengemaakt. 

Dat kan anders. Want somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten hebben vaak te maken met stress, (jeugd)trauma's, een vol hoofd of andere mentale oorzaken. Het probleem wordt gestuurd door de hersenen. Een oplossing die aantoonbaar resultaat biedt is de MatriXmethode, omdat het toegepast wordt bij zowel cognitieve als emotionele problemen.

Anneke Dusseljee heeft de training gevolgd, waarbij SOLK en tinnitus een onderdeel is.


"Hoe pak ik nu tinnitus aan? Dat vond ik ingewikkeld. Het is een waardevolle training, lekker te volgen vanuit mijn huis" - Anneke Dusseljee


Ze wist al dat mentale processen vaak met elkaar te maken hebben, omdat ze al eerder een training over deze coachingstechniek heeft gevolgd. Waarom ze positief is dat ze haar kennis en vaardigheden heeft verrijkt met deze e-learning training vertelt ze zelf:

Wil je weten hoe je SOLK, tinnitus en andere hulpvragen snel aanpakt?

Er zijn veel 'oplossingen' die worden geboden bij SOLK, tinnitus en andere mentale hulpvragen. Helaas duren interventies vaak lang en kunnen zelfs ingrijpend zijn. Gelukkig is er een interventie die snel resultaat biedt. Daarmee hoeft de cliënt niet lang in een traject te zitten en wordt niet afhankelijk van dure hulpmiddelen.

"De MatriXmethode heeft mijn leven volledig veranderd. Toen ik daar mee bezig ging, wilde ik daar alleen maar mee bezig zijn. En dat gaat nu gebeuren" - Mireille Molenaar

Krijg alle handvatten om cliënten te helpen met onverklaarbare klachten zoals SOLK en tinnitus. Het is wel nodig om ook de andere onderdelen van de MatriXmethode als interventie te beheersen. Je kunt kiezen om de training op locatie of blended-learning (e-learning en live online oefendagdelen) te volgen.

Met de e-learning training van de MatriXmethode maak je eerst de theorie eigen in je eigen tijd en locatie-onafhankelijk. Tijdens de bijbehorende live online oefenmomenten ga je actief aan de slag in de praktijk met je medecursisten.

De gepensioneerde Ben is een partner van een cursist die de MatriXmethode heeft geleerd. Hij mocht mee om zijn vrouw naar de training te rijden. Omdat hij last had van oorsuizen (tinnitus) heeft hij gebruik gemaakt van de coaching die Ingrid hem aanbood.

Hij vertelt eerst zijn verhaal net na de coaching en daarna zijn ervaring vier weken later, toen hij naar Curaçao is gegaan om te duiken:

Zijn ervaring vier weken later wil hij ook delen, want hij dacht dat de piep in zijn oor wel weer terug zou komen. Omdat hij weet hoe de MatriXmethode werkt en hoe hij zelf de regie kunt krijgen over zijn eigen hoofd, heeft hij zijn hulpvraag aangepakt:

Ook een Belgische cursist heeft ervaren wat de MatriXmethode betekent bij SOLK-klachten. Hij vertelt zijn ervaring na de coaching op zijn tinnitus. Ook enkele weken later heeft hij een video opgenomen, waarbij hij vertelt of de coaching (één sessie) heeft geholpen:

Vragen en antwoorden - SOLK & Tinnitus-deleted-1666953591

is dit een nieuwe training?

Ja, dit is een compleet nieuwe modulaire training. In de normale training krijgen de deelnemers een klein gedeelte over Somatisch Onverklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK) en chronische klachten. Nu gaan we de diepte in, weet je wanneer het wel en niet werkt, en hoe je je als professional onderscheidt in jouw werkgebied.

Wat zijn de kosten?

De investering is op dit moment 350 euro. Dit is inclusief een volle dag theorie en praktijk met Ingrid Stoop. Daarnaast zijn er ook drie live bijeenkomsten van het groeitraject via Zoom.

Voor MatriXpractitioners geldt een ander tarief met korting. Deze kortingscode staat in de community bij 'Mijn producten en diensten' - 'MatriXpractitioners'.

Wat houdt de training in?

Deze training gaat over het verlichten en neutraliseren van onverklaarbare klachten, zoals SOLK en tinnitus. Daarbij wordt de theoretische kennis gecombineerd met praktische vaardigheden. Je krijgt dit live van Ingrid Stoop (online via Zoom of op locatie). Daarbij is er een groeitraject van driekeer één uur om je kennis en vaardigheden te optimaliseren. Je krijgt tips en antwoorden op jouw vragen en van de andere deelnemers. Je verbetert jezelf met extra vaardigheden, zodat je cliënt al op korte termijn grote verbeteringen ziet.

Hoeveel deelnemers doen mee?

Per modulaire training doen maximaal acht deelnemers mee. Daardoor is er genoeg ruimte om vragen te stellen, van anderen te leren en jezelf te ontwikkelen op het gebied van SOLK en chronische klacht. Door de korte lijnen haal jij het maximale uit deze training.

Er bestaat een e-learning training over SOLK (Somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten) waarmee je snel resultaat biedt. Onverklaarbare (pijn)klachten hebben vaak te maken met mentale processen die zich in het hoofd afspelen. Een doelgerichte interventie is de MatriXmethode. Professionals kunnen blended-learning (e-learning en live online oefenmomenten) de training volgen. Eerst wordt dan de theorie eigengemaakt en het daarna praktisch wordt uitgevoerd.

------------
Stel je voor dat je een gesprekstechniek beheerst die direct de onderliggende oorzaak van het probleem aanpakt. Zonder dat jouw hoofd vol raakt doordat je steeds andermans probleemverhaal aanhoort. Zou dat jouw werk effectiever en prettiger maken? Met deze unieke, breed toepasbare interventie krijg je direct blijvend resultaat. Ook online of telefonisch.

Ook interessant:

MEER WETEN?

Effectieve gesprekken en blije cliënten krijgen?

Krijg inzichten in hoe je je cliënt effectief begeleidt naar zijn eigen oplossing bij IQ- en EQ-hulpvragen. Zonder dat je belast hoeft te worden met de probleeminhoud.

Of ontdek live en online hoe de veilige gesprekstechniek werkt, inclusief expertsessies met ontwikkelaar Ingrid Stoop.

Download over de MatriXmethode