E-learning training SOLK

SOLK (Somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten) is een verzamelnaam van diverse onverklaarbare (pijn)klachten. Denk aan migraine, buikpijn of keelpijn. Er bestaat een e-learning training waarbij je online leert om cliënten hiermee te helpen. Je krijgt de tools om deze mentale klacht aan te pakken op een kortdurende, doelgerichte wijze.

Wat is SOLK?

Er bestaan onbewuste processen in je brein die een belangrijke schakel zijn met het lijf. Ook bestaan er processen die bewust te sturen zijn, maar dan alleen door jezelf. SOLK is ook een klacht die wordt gestuurd door mentale processen. Iedereen is uniek en heeft een eigen hoofd en brein.

Er is een methode die gebruik maakt van het verkrijgen van regie over het eigen hoofd. Iemand met een onverklaarbare klacht hoeft niet uit te leggen wat de oorzaak of het onderliggend probleem is die opgelost moet worden. Door de juiste vragen van de professional gaat de cliënt er zelf mee aan de slag.

E-learning training SOLK

Voor veel professionals is het behandelen van een cliënt of patiënt met SOLK lastig. Dat komt omdat er te weinig informatie bekend is en veel oplossingen geen blijvend resultaat bieden.

Dat kan anders. Want somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten hebben vaak te maken met stress, (jeugd)trauma's, een vol hoofd of andere mentale oorzaken. Het probleem wordt gestuurd door de hersenen. Een oplossing die aantoonbaar resultaat biedt is de MatriXmethode, omdat het toegepast wordt bij zowel cognitieve als emotionele problemen.

Ervaringen

Anneke Dusseljee heeft de training over 'SOLK en Tinnitus' gevolgd. Ze wist al dat mentale processen vaak met elkaar te maken hebben, omdat ze al eerder een training over deze coachingstechniek heeft gevolgd. Waarom ze positief is dat ze haar kennis en vaardigheden heeft verrijkt met deze e-learning training vertelt ze zelf:

Jouw competenties vergroten

Welke aanpak is aantoonbaar effectief? En wat is een interventie die snel resultaat biedt en waarbij de cliënt goed wordt geholpen, zonder langdurig in een traject te hoeven zitten?

Krijg alle handvatten om cliënten te helpen met onverklaarbare klachten zoals SOLK en tinnitus. Het is wel nodig om eerst de basiskennis- en vaardigheden van de MatriXmethode te beheersen. Je krijgt toegang tot deze modulaire training die je online volgt in je eigen tijd.

Met de e-learning training maak je eerst de theorie eigen. Tijdens de bijbehorende oefenmomenten ga je actief aan de slag in de praktijk met je medecursisten.

Conclusie

Er bestaat een e-learning training over SOLK (Somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten) waarmee je snel resultaat biedt. Onverklaarbare (pijn)klachten hebben vaak te maken met mentale processen die zich in het hoofd afspelen. Een doelgerichte interventie is de MatriXmethode. Professionals kunnen online de training volgen, waarbij eerst de theorie wordt eigengemaakt en het daarna praktisch wordt uitgevoerd.

------------

Ben je een professional en wil je het verschil maken? De MatriXmethode biedt een kortdurende, veilige en doelgerichte coachingsinterventie. Uit onderzoek en ervaringen blijkt dat cliënten vaak binnen één tot drie sessies van hun hulpvraag af zijn.

Ook interessant:


MEER WETEN?

Wil je effectieve gesprekken en het verschil maken?

Ontvang kosteloos een download in je mailbox en voorkom moeizame, ineffectieve gesprekken met je cliënt.

Krijg effectieve resultaten door met gerichte vragen direct tot de kern van de hulpvraag te komen. Deze unieke en veilig toepasbare methode bevrijdt jou en je cliënt van gesprekken die gaan over de probleeminhoud.

Downloads MatriXmethode