Waarom MatriXcoach een verkeerd gekozen woord is.

Wat is een MatriXcoach?

Een MatriXcoach is eigenlijk een verkeerd gekozen titel. Iedereen kan zich een coach noemen, maar in sommige beroepsgroepen is zo'n professional iets anders dan een coach. In werkelijkheid is diegene die de training van de MatriXmethode succesvol heeft afgerond geen coach, maar een professional die de MatriXmethode toepast

MatriXcoach is eigenlijk een verkeerd gekozen woord. De betere term is 'De professional die de MatriXmethode toepast'.

Een voordeel van de MatriXmethode is ook meteen een nadeel: het is een breed inzetbare interventie op basis van coaching bij zowel cognitieve als emotionele problemen. Daardoor gebruiken veel diverse soorten professionals het, bijvoorbeeld in de hulpverlening, jeugdzorg, onderwijs, zorg (GGZ) en in de eigen praktijk. Daardoor is het kiezen van één specifiek woord die voor iedereen van toepassing is, lastig.

Het kan zelfs zijn dat iemand gebruik maakt van verschillende soorten interventietechnieken, hoewel dat vaak niet nodig is. De MatriXmethode kan een onderdeel zijn van de totale 'kennisbagage' die iemand heeft.

MatriXcoach vs professional die de MatriXmethode toepast

Omdat in principe iedereen die anderen helpt zich een coach mag noemen, gebruiken we liever niet deze term. Een nadeel van de term MatriXcoach is dat het geen beschermde term is. Ook gebruiken sommige professionals deze interventie vaak als onderdeel van een traject

Heb je de volledige training succesvol afgerond? Dan ben je een 'professional die de MatriXmethode toepast'

De MatriXmethode is een doelgerichte, veilige gesprekstechniek. Met deze manier van vragen stellen worden mensen niet langdurig afhankelijk van trajecten, praatsessies en allerlei soorten professionals.. Iemand die de volledige training van de MatriXmethode heeft gevolgd - en dus alle competenties heeft - mag benoemen dat hij of zij de methode gebruikt. Ook is deze professional bij met de laatste ontwikkelingen, kennis en vaardigheden. Je bent dan een 'professional die de MatriXmethode toepast'.

wat is een matrixcoach

Trajecten

Er is vaak een verschil in de duur van een traject. Sommige professionals die deze interventie hebben geleerd gebruiken alleen de MatriXmethode. Anderen gebruiken de methode naast of in combinatie met andere interventietechnieken in hun trajecten. 

Uit ervaring blijkt dat als een cliënt wordt geholpen met de MatriXmethode, dat vaak slechts één tot drie sessies per hulpvraag voldoende zijn. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om een angst, trauma of onverwerkte emotie. Wel kunnen er diverse sessies nodig zijn als iemand last heeft van ander soort hulpvragen. Dan is een traject een manier van coaching dat wordt ingezet.

Conclusie

De term MatriXcoach kan beter worden vervangen door 'de professional die de MatriXmethode toepast'. Er zijn diverse soorten professionals die deze coachingstechniek hebben geleerd. Ze zijn werkzaam in verschillende branches. Denk aan de jeugdzorg, de zorg (GGZ), hulpverlening, onderwijs en professionals met een eigen praktijk. Professionals die de laatste ontwikkelingen beheersen, hebben de nieuwste kennis en vaardigheden om de methode toe te passen.

------------
Stel je eens voor dat je een unieke, doelgerichte gesprekstechniek beheerst die het minst tijdrovend is. Terwijl zonder complex protocol en dossiervorming je betere resultaten krijgt. En je niet belast hoeft te worden met de oorzaak van het probleem. Zou dat jouw werk leuker maken? Maak het verschil met de MatriXmethode als veilige, betrouwbare en meest breed toepasbare coachingstechniek bij mentale klachten.

Ook interessant:

MEER WETEN?

Meer werkplezier met minder moeite?

Ontvang kosteloos één van de digitale boeken of publicaties in je mailbox. Voorkom moeilijke, tijdrovende trajecten en protocollen die het gesprek complex maken.

Krijg meetbaar effectievere resultaten met deze unieke en veilige methode, zonder te worden belast met de probleeminhoud.

Downloads MatriXmethode