MatriXcirkel: wat is het?

De MatriXmethode is een coachingstechniek die wordt toegepast bij cognitieve en emotionele klachten. Maar welke zijn dat? En wat houdt de MatriXcirkel in? 

De MatriXcirkel is een samenvatting waarbij alle soorten problemen worden samengevat waarbij de MatriXmethode wordt gebruikt. Deze coachingstechniek is in ontwikkeling en daardoor ook deze cirkel. Op dit moment biedt de methode een oplossing voor de volgende cognitieve en emotionele problemen:

  1.  Angsten en trauma's
  2.  Emotionele problemen
  3.  Mentale overbelasting/Volle hoofden
  4.  Moeite met informatie onthouden/leerproblemen
  5.  Onverklaarbare (pijn)klachten

MatriXcirkel in beeld

In de MatriXmethode worden de soorten hulpvragen visueel gemaakt:

matrixcirkel wat is het

Kortdurend, veilig en doelgericht

Hoewel de cirkel niets zegt over de aanpak zelf, geeft het een beeld hoe veelzijdig deze interventie is. De MatriXmethode is namelijk toepasbaar bij vele soorten mentale problemen, zowel cognitieve als emotionele vraagstukken.

Daarbij onderscheidt het zich door:

  • De cliënt hoeft de inhoud van het verhaal niet te delen
  • Vaak zijn één tot drie sessies per hulpvraag voldoende
  • Er vindt geen heftige herbeleving plaats
  • Het is vrij van complex protocol of verwijzing
  • De professionals begeleidt de cliënt zelf naar de eigen oplossing

------------

Ben je een professional en wil je het verschil maken? De MatriXmethode biedt een kortdurende, veilige en doelgerichte coachingsinterventie. Uit onderzoek en ervaringen blijkt dat cliënten vaak binnen één tot drie sessies van hun hulpvraag af zijn.

Ook interessant:

MEER WETEN?

Meer werkplezier met minder moeite?

Ontvang kosteloos één van de digitale boeken of publicaties in je mailbox. Voorkom moeilijke, tijdrovende trajecten en protocollen die het gesprek complex maken.

Krijg meetbaar effectievere resultaten met deze unieke en veilige methode, zonder te worden belast met de probleeminhoud.

Downloads MatriXmethode