Hoe je pesten op de werkvloer aanpakt.

Pesten op het werk door leidinggevende

Al jarenlang is pesten op de werkvloer een groot probleem. Alhoewel de leidinggevende zich misschien niet bewust is van de mentale gevolgen van de treiterij, heeft de werknemer er last van. Uiteindelijk kan het zelfs zo ver oplopen dat iemand geen zin meer heeft om naar het werk te komen, zich ziek meldt, overspannen raakt of zelfmoordneigingen krijgt. 

De werknemer kan ook zijn baan kwijtraken als de emotionele blokkades niet beheerst kunnen worden. Daarom is het belangrijk dat de werknemer de baas wilt worden over zijn eigen hoofd. Maar hoe? Er is een manier om dat op een snelle en effectieve manier te doen.

"Als de leidinggevende een werknemer pest, zegt dat meer over de pester dan de zondebok"

Pesten op de werkvloer

Het begint vaak klein. Iemand maakt een sarcastische opmerking, gericht op de mentaal zwakke collega. De opmerking kan bijvoorbeeld gaan over de kleding die iemand aan heeft, de manier van lopen of woorden die verkeerd worden uitgesproken.

Allemaal manieren van pesten die voor iemand anders niet zo erg lijken, maar wel al vervelend kan worden ervaren. Als er meerdere van zulke momenten zijn, steeds gericht op één specifiek persoon, dan doet dat emotioneel iets iemand. Vaak heeft de werknemer geen idee wat zich in het hoofd van de werknemer afspeelt. Daardoor kunnen pesterijen op den duur steeds heftiger en sarcastischer worden, terwijl de mentale gevolgen pas tot uiting komen als de maat vol is.

De leidinggevende pest met een reden

Er is altijd ergens een reden voor. Iemand die een ander pest heeft dus ook een reden om dat te doen. Iemand wordt als zondebok aangemerkt, vaak is dat iemand die mentaal niet zo sterk in zijn schoenen staat. Dat is makkelijk voor pester. Maar de onderliggende oorzaak om de minder stabiele persoon te dwarsbomen, ligt vaak bij de pester zelf. Hij of zij kan bijvoorbeeld:

  • Zelf vroeger zijn gepest of verwaarloost
  • Een instabiele thuissituatie hebben
  • Een partner hebben die mogelijk vreemd gaat en daardoor anderen wilt ondermijnen
  • Een negatief zelfbeeld hebben
  • Het gevoel van macht nooit hebben ervaren

Iemand treiteren zegt meer over de persoon die de ander emotioneel wilt kwetsen, dan over de persoon die juist wordt gepest. Een manier om daar mee om te gaan, wordt in de video uitgelegd.

Uitleg

Oplossing

Een manier om dit veelvoorkomende probleem aan te pakken, is simpeler dan je denkt. Door de gepeste werknemer de regie te laten krijgen over zijn eigen hoofd met de MatriXmethode, wordt de lading van het probleem afgehaald door de persoon zelf. 

Met deze manier van vragen stellen wordt de emotionele lading ontladen, geneutraliseerd en vervangen. Met het MatriXwerkmodel krijg je een goed beeld van deze interventie op basis van coaching.

Uitleg MatriXwerkmodel

Uiteindelijk kan de werknemer nog wel gepest worden, alleen zal de emotionele lading geen rol meer spelen. Doordat hij of zij de baas wordt over de eigen innerlijke beleving, weet de werknemer hoe om te gaan met die vervelende situatie.

Conclusie: pesten op de werkvloer door leidinggevende

Er zijn verschillende reden voor een leidinggevende om iemand op het werk te treiteren en te pesten. Vaak zegt dat meer over de pester zelf dan over de werknemer die juist gepest wordt. Iemand die vaak als zondebok wordt uitgekozen, is in de meeste gevallen mentaal zwakker dan een collega. Een manier om dit aan te pakken, is door (weer) de regie te krijgen over het eigen hoofd. Met de MatriXmethode en het MatriXwerkmodel wordt de emotionele lading ontladen, geneutraliseerd en vervangen.

------------
Stel je eens voor dat je een unieke, doelgerichte gesprekstechniek beheerst die het minst tijdrovend is. Terwijl zonder complex protocol en dossiervorming je betere resultaten krijgt. En je niet belast hoeft te worden met de oorzaak van het probleem. Zou dat jouw werk leuker maken? Maak het verschil met de MatriXmethode als veilige, betrouwbare en meest breed toepasbare coachingstechniek bij mentale klachten.

Ook interessant:

Reactie plaatsen

MEER WETEN?

Meer werkplezier met minder moeite?

Ontvang kosteloos één van de digitale boeken of publicaties in je mailbox. Voorkom moeilijke, tijdrovende trajecten en protocollen die het gesprek complex maken.

Krijg meetbaar effectievere resultaten met deze unieke en veilige methode, zonder te worden belast met de probleeminhoud.

Downloads MatriXmethode