
Emotionele problemen
Emotionele problemen, iedereen heeft er wel eens last van. Het kan het leven aardig in de weg zitten. Er zijn veel interventies die worden toegepast, maar veel daarvan zijn niet zo effectief. Maar wat zijn emotionele problemen precies? Hulp wordt vaak wel gezocht, maar is niet altijd effectief. Vooral als iemand liever niet over het emotioneel probleem praat. Iemand kan bijvoorbeeld angstig zijn of schaamt zich voor een bepaalde ervaring. Als praten, afleiding of medicatie niet de oplossing lijkt te zijn, dan is het verstandig om mentaal iets te veranderen. Maar hoe?
Sociaal-emotionele problemen en gedragsproblemen
Als mensen te maken krijgen met ingrijpende ervaringen of veranderingen zoals angsten, trauma's, vervelende thuissituatie, dan kan dat een negatief effect hebben op iemand en de omgeving. Deze problematiek uit zich in gedrag zoals boosheid, angst of frustratie. Dit gedrag is zichtbaar aan de buitenkant, maar ontstaat in de binnenkant: het hoofd. Als ze daar problemen van ondervinden, of als dit invloed heeft op hun gedrag, spreken we van sociaal-emotionele problemen of gedragsproblemen.
Het MatriXemotiemodel kunnen (sociaal-) emotionele en gedragsproblemen worden aangepakt. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de kracht van het praktische brein.
Interventie om problemen oplossen
Een manier om deze sociaal-emotionele of gedragsproblemen op te lossen is door de regie te krijgen over het eigen hoofd. Als je als professional niet de juiste kennis en vaardigheden hebt om dit probleem aan te pakken, dan zijn gesprekken vaak langdradig en inefficiënt. Een goede manier om jongeren en volwassenen weer op de rit te zetten is door ze zelf de regie te krijgen over hun eigen hoofd.
Er wordt gebruik gemaakt van negatief beladen fragmenten die zijn opgeslagen in het langetermijngeheugen. Door de oorzaak aan te pakken, wordt het probleem ontladen, geneutraliseerd en vervangen.
Ingrid Stoop legt de praktische werking van het brein uit met het MatriXwerkmodel:
Ontwikkeling
Natuurlijk is deze interventie niet zomaar ontstaan. Het is het resultaat van jarenlang onderzoek, studies, opleidingen en vooral cliënten. Doordat Ingrid Stoop ontdekte hoe krachtig de praktische werking van het brein is bij emotionele problemen, ontwikkelde ze de MatriXmethode als interventietechniek.
Krijg informatie en nieuwe kennis over emotionele problemen en belemmeringen. Ontdek daarnaast waarom onverwerkte emoties doelgericht aangepast worden met deze interventie. Inclusief voorbeelden en ervaringen met deze effectieve oplossing.