Angstcultuur: hoe word je de baas over de angst?

Angstcultuur

Een angstcultuur is een levenswijze waar veel mensen vaak in leven. Enge beelden, nare gebeurtenissen, heftige situaties. Het is vaak een sfeer die wordt gecreëerd door diverse, externe situaties. Een angst is een middel om mensen alert te houden. Maar hoe ontwikkel je een manier om de baas te worden? Zonder afhankelijk te worden van een complex protocol, vele praatsessies en langdurige trajecten?

Als er een pandemie is, heerst er al snel een angstcultuur. Denk aan een besmettelijk virus dat actief is, extreme weersomstandigheden of actieve vulkanen. Er is altijd wel een reden om bang te zijn voor iets dat mogelijk kan of gaat gebeuren.

Mensen die in angst leven hebben last van negatief beladen mentale gedachten. Het zijn problemen die worden gestuurd door processen die zich in het hoofd afspelen. Toch kan iedereen de baas worden van emoties als er een hulpvraag is.

angstcultuur

Een manier om een angst of andere emotionele klacht te verlichten of te ontladen, is een veilige coachingstechniek die in ontwikkeling is sinds 1991. Het is gebaseerd op het stellen van specifieke vragen op het juiste moment en het gebruik van de verbeelding door de cliënt. Want ook al is de klacht niet fysiek aanwezig, wel ervaart iemand het op een eigen manier.

Een manier van gerichte vragen stellen is de MatriXmethode. Daarbij is het niet nodig om inhoudelijk de oorzaak van het probleem te delen. Dat is veilig voor de cliënt en voor de professional die hem of haar begeleidt. Er is geen complex protocol nodig. Met deze manier van coaching ontdekt en past de cliënt de eigen oplossing toe op de eigen manier. Vaak al binnen één tot drie sessies.

Een angstcultuur is een sfeer die is of wordt gecreëerd. Het is een manier waarbij mensen mentaal worden beïnvloed. Een manier om een fobie de baas te worden is de MatriXmethode. Daarbij krijgt de persoon de regie over het eigen hoofd, zonder complex protocol of inhoudelijk te hoeven praten over de oorzaak.

------------

Ben je een professional en wil je het verschil maken? De MatriXmethode biedt een kortdurende, veilige en doelgerichte coachingsinterventie. Uit onderzoek en ervaringen blijkt dat cliënten vaak binnen één tot drie sessies van hun hulpvraag af zijn.

Ook interessant:

MEER WETEN?

Effectieve gesprekken en blije cliënten krijgen?

Krijg inzichten in hoe je je cliënt effectief begeleidt naar zijn eigen oplossing bij IQ- en EQ-hulpvragen. Zonder dat je belast hoeft te worden met de probleeminhoud.

Of ontdek live en online hoe de veilige gesprekstechniek werkt, inclusief expertsessies met ontwikkelaar Ingrid Stoop.

Download over de MatriXmethode