Over Ingrid Stoop en haar coachingsinterventie
11 mei 2021 
8 min. leestijd

Over Ingrid Stoop en haar coachingsinterventie

Sinds 1991 is Ingrid Stoop, ontwikkelaar van de coachingsinterventie ‘De MatriXmethode‘, bezig om mensen weer de regie te laten krijgen over het eigen hoofd. En dat dat belangrijk is, zie je dagelijks in het nieuws en de krantenkoppen. Deze staan vol van oplopende wachtlijsten en langdurige, inefficiënte trajecten. Want veel mensen zijn niet meer de baas over hun eigen hoofd. Daardoor worden zowel cliënten als professionals afhankelijk van het complexe systeem. Ingrid is daarom bezig om haar missie uit te dragen, samen met honderden andere professionals.

"Ik gun iedereen de regie over het eigen hoofd, zonder te hoeven verdwalen in de probleemverhalen" - Ingrid Stoop

Faalangst, trauma’s, kopzorgen en lichamelijke stressklachten. Het komt steeds vaker voor. Een behandeling bij de psycholoog duurt vaak lang en kan flink oplopen in de kosten. De Gelderse Ingrid Stoop komt nu met een oplossing: de MatriXmethode.

Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn. Ingrid Stoop, afgestudeerd in onder andere Neuro Linguïstisch Programmeren, Orthomoleculaire geneeskunde en auteur van diverse boeken over zelfontwikkeling, komt met de MatriXmethode. Een hele mond vol met ingewikkelde studies, maar zo ingewikkeld hoeft het allemaal niet te zijn. Ze gaat met de MatriXmethode, een kortdurende coachingsinterventie, terug naar de kern van het probleem.

Hoe de MatriXmethode werkt

Ingrid is sinds 1991 actief in het coachen van mensen en heeft daardoor het één en ander ondervonden. Psychologen praten en praten maar over de problemen van een persoon, maar vaak wordt daardoor niets opgelost. Het bepraten van het probleem is slechts het herhalen van een gebeurtenis. Psychologen stellen via een tekstboek een diagnose en gaan vervolgens een behandeling aan. De MatriXmethode gaat echter terug naar het begin van het probleem.


"De methode van Ingrid Stoop focust zich op de zintuigelijke waarnemingen die iemand heeft bij cognitieve en emotionele hulpvragen"“Het draait allemaal om de controle over je eigen brein” aldus Ingrid. De methode focust zich op de zintuigelijke waarnemingen die iemand heeft bij cognitieve en emotionele hulpvragen. Als eerste stelt ze een aantal vragen. Over het zien, horen, voelen, ruiken, proeven en denken. Dat is het principe. Vanuit hier kun je angsten, emoties en stressklachten gaan verwerken. Het werkt eigenlijk als een soort van schijfdefragmentatie. Ze haalt je terug naar de pijnlijke herinneringen, de fragmenten, ontleedt deze op een simpele manier en neutraliseer je daardoor zelf dat fragment.

Coaching met Ingrid

Een sessie met Ingrid Stoop en haar MatriXmethode is nooit hetzelfde. Het vergt kennis, vaardigheden en vlieguren om een mentaal of psychisch probleem binnen één tot drie sessies aan te pakken zoals Ingrid dat vaak doet. Dankzij jarenlange ervaringen heeft ze haar methode nu zo doorontwikkeld dat deze techniek een kortdurende interventie is met een hoge succesratio.

“Stel je eens voor dat geld geen rol speelt. Wat zou je het liefste willen doen? Bedenk daar een goed plaatje bij van jezelf. Zet er een mooi geluid bij, een krachtig gevoel en een krachtige gedachte. Dit fragment hou je dan bij je doordat het jij het jezelf voorstelde. En het werkt.

ingrid stoop

Het is niet eenvoudig, maar wel simpel. Het is goed om even de tijd te nemen om je ‘schijf te defragmenteren’. En even vijftien minuten de tijd nemen tegenover een behandeling bij de psycholoog die soms maanden of jaren kan duren. Je hoeft met deze methode niet eens je persoonlijke ervaringen te delen. “Hoe minder ik weet van de persoon, hoe beter ik te werk kan gaan.”

Begin bij de basis (video)

Het ontstaan van zulke mentale of psychische problemen begint vaak al op vroege leeftijd. In de kleutertijd wordt de basis gecreëerd die invloed heeft op de toekomst. De symptomen van mentale en psychische problemen worden zichtbaar in de daaropvolgende jaren. 


"De regie over het eigen hoofd, ik vind dat zó belangrijk" - Ingrid Stoop tijdens de training over de MatriXmethode


Het is  belangrijk dat mentale problemen preventief worden aangepakt. Dat voorkomt dat iemand afhankelijk wordt van het systeem en iemand soms geen uitweg meer ziet. Waarom is het belangrijk om bij de basis te beginnen? Ingrid Stoop legt het uit in de video:

Door mentale problemen preventief aan te pakken en indicaties op tijd te signaleren, ben je veel problemen op latere leeftijd voor. De MatriXmethode pakt daarom niet alleen problemen aan als er al problemen zijn ontstaan, maar ook preventief om problemen juist voor te zijn. Want voorkomen is beter dan genezen, toch? Begin daarom altijd bij de basis en dat is zo vroeg mogelijk.

Professionals kunnen de methode leren toepassen na het volgen van een training met ontwikkelaar van de interventie Ingrid Stoop zelf of een trainer. Dat kan op locatie of blended-learning. Na de trainingsdagen is er aansluitend een ontwikkeltraject van enkele weken, zodat de deelnemer gegarandeerd de methode op de juist manier en effectief toepast.

"Professionals kunnen uit de probleeminhoud blijven van de cliënt. Het zijn korte trajecten, omdat de cliënt het mentale probleem zelf op" - Ingrid Stoop

De MatriXmethode werkt niet alleen om persoonlijke herinneringen effectief op te ruimen, het kan je ook helpen je geheugen handiger te gebruiken. Als je informatie opruimt in je hersenen, dan kun je er ook gemakkelijker weer bij wanneer je het weer nodig hebt. Klinkt heel logisch natuurlijk. Een beter geheugen draagt dan ook weer bij aan een hoger IQ en een hoger EQ.

Training MatriXmethode met Ingrid Stoop

Er zijn niet alleen cliënten die een oplossing willen, maar ook professionals. Laatstgenoemden geven namelijk vaak aan een kortdurende, doelgerichte interventie te missen in hun werk. Om meer mensen, jong en oud, te kunnen helpen start elke maand een training die Ingrid heeft ontwikkeld. Je krijgt de praktische kennis, tools en vaardigheden zodat je cliënten binnen enkele gesprekken weer de regie krijgen over hun eigen hoofd.

Ingrid deelt drijfveer, inclusief ervaringen van professionals die al werken met de MatriXmethode:

Om de gedachtegoed van Ingrid Stoop zo breed mogelijk te verspreiden, zijn er enkele interviews opgenomen. Ze vertelt waarom ze de MatriXmethode heeft ontwikkeld en wat de toegevoegde waarde is. Ook vertelt ze waarom het belangrijk is dat cliënten weer de ‘regisseur’ worden over hun eigen hoofd.

De interviews zijn nu te beluisteren:

Ingrid Stoop, ontwikkelaar van de MatriXmethode, heeft een missie: regie over eigen hoofd. Daarbij helpt ze cliënten om mensen zelf hun eigen oplossingen te bedenken en toe te passen voor hun eigen mentale of psychische problemen. 

Deze coachingstechniek als interventie wordt door honderden professionals dagelijks toegepast in hun werk. Ze bieden daarmee een veilige, kortdurende en doelgerichte oplossing. Het is daarbij niet nodig dat de oorzaak van het probleem gedeeld hoeft te worden. Sessies duren daardoor vaak niet langer dan één tot drie gesprekken per hulpvraag.

------------
Stel je voor dat je een gesprekstechniek beheerst die direct de onderliggende oorzaak van het probleem aanpakt. Zonder dat jouw hoofd vol raakt doordat je steeds andermans probleemverhaal aanhoort. Zou dat jouw werk effectiever en prettiger maken? Met deze unieke, breed toepasbare interventie krijg je direct blijvend resultaat. Ook online of telefonisch.

Ook interessant:

De missie van het MatriXmethode Instituut is dat jouw cliënt weer de regie krijgt over het eigen hoofd. Zonder dat je belast hoeft te worden met de inhoud van het probleem. Wil jij je werk nog leuker en waardevoller maken met deze veilige, kortdurende en doelgerichte coachingstechniek als interventie? Krijg dan alle kennis en vaardigheden om de MatriXmethode op de juiste manier toe te passen in je werk, naast alles dat je al doet.
Reactie plaatsen

MEER WETEN?

Effectieve gesprekken en blije cliënten krijgen?

Krijg inzichten in hoe je je cliënt effectief begeleidt naar zijn eigen oplossing bij IQ- en EQ-hulpvragen. Zonder dat je belast hoeft te worden met de probleeminhoud.

Of ontdek live en online hoe de veilige gesprekstechniek werkt, inclusief expertsessies met ontwikkelaar Ingrid Stoop.

Download over de MatriXmethode