arrow_drop_up arrow_drop_down
2 juni 2020 
in POH-GGZ

Gespecialiseerde hulp, zonder gebruik eigen risico

Of het nu een burn-out is, een depressie, angstklachten, trauma, tinnitus… Huisartsen krijgen dagelijks te maken met patiënten die met emotionele problemen kampen. Velen van hen worden verwezen naar een psycholoog.

Helaas komen zij dan vaak terecht in een traject met wachtlijsten. Een traject dat zich vervolgens over meerdere maanden verspreidt. Een traject dat bovendien vaak eerst van het eigen risico afgaat.

Een traject waarvoor de – kwetsbare – patiënt van de veilige haven van de huisarts naar een onbekende organisatie moet overstappen.

Al die dingen bij elkaar maken de drempel voor velen groot. Zonde, want daarmee wordt hun probleem alleen maar groter, en dit is helemaal niet nodig.

Het belang van de POH-GGZ

Niet voor niets zijn er steeds meer huisartsenpraktijken met een POH-GGZ, een praktijkondersteuner waar de patiënt een aantal gesprekken voeren. Daarmee kan verwijzing naar de tweede lijn worden uitgesteld en soms zelfs voorkomen.

Dit vraagt wel veel van de praktijkondersteuner. Want hoe zorg je er nu voor dat je iemand echt verder helpt? Dat de patiënt zulke stappen zet dat verdere behandeling niet meer nodig is? Hoe creëer je een veilig klimaat?

En vooral: hoe zorg je ervoor dat de praktijkondersteuner zonder kennis van al die uiteenlopende problemen elke patiënt snel en veilig kan helpen, liefst met een blijvend resultaat?

Het goede nieuws is: dat kan.

Effectieve interventie

Steeds meer praktijkondersteuners maken gebruik van de MatriXmethode. Een laagdrempelige maar zeer effectieve methode om heel snel angsten, trauma's en andere emotionele problemen te behandelen. Deze methode is snel te leren, en makkelijk toe te passen.

Wat is dat dan, die MatriXmethode? De MatriXmethode bestaat uit een eenvoudige visualisatie waarbij de patiënt niet hoeft te vertellen wat het probleem is. Dit maakt het een voor de patiënt heel veilige methode.

De huisartsenpraktijk in Barneveld en de POH-GGZ hebben al unieke resultaten behaald met dit ‘wondermiddel:

Ook heeft POH-GGZ Adrie van der Wijst een ex-politieagent succesvol geholpen die door een trauma niet meer functioneerde. Andere behandelingen waren ineffectief, maar gelukkig heeft hij nu zijn leven weer terug:

Resultaten

Met een efficiënte interventietechniek wordt de kern van het probleem heel snel opgespoord. Daarop volgt een aantal stappen om precies dat ‘op te ruimen'. Met als gevolg dat een patiënt in één sessie, en soms al in een half uur, een enorme opluchting zal ervaren. De ervaring leert dat gemiddeld drie sessies afdoende is.

De duizenden behandelen hebben al aangetoond dat deze interventie snel werkt en zeer effectief is. Met het wetenschappelijk onderzoek wordt dit bevestigd, alhoewel we nu al enkele resultaten hebben van slechts één behandeling met de MatriXmethode:

  • Van de 250+ personen die hebben meegedaan aan dit onderzoek had meer dan 36% het mentale of psychische probleem al langer dan tien jaar
  • 35% heeft de MatriXmethode slechts maximaal twintig minuten ervaren
  • 49% is langer dan drie jaar geleden behandeld
  • 57% is van het probleem af door slechts één sessie

Nog niet kosteloos aangemeld?

Meer weten over hoe je het verschil maakt als POH-GGZ? Ontvang de MatriXtoolbox voor de POH-GGZ.


Ook interessant:

Over de schrijver
Als ontwikkelaar, trainer en pionier van de MatriXmethode heb ik een missie: al het gedoe tussen de oren de wereld uit. Samen met de MatriXtrainers groeit dagelijks het aantal blijvende glimlachen. De resultaten en onze beloften liegen er niet om. En dat gun ik iedereen.
Reactie plaatsen