hoe werken pe-punten

Door Ingrid Stoop - Ontwikkelaar MatriXmethode

Hoe werken PE punten?

Iedere professional die bijvoorbeeld in de zorg- of verlening werkt, moet zich jaarlijks bij- of omscholen. Daarbij krijgt iemand PE-punten (permanente educatie). Maar hoe werken deze punten precies?

PE punten voor professionals

In branches waar veel ontwikkelingen zijn, is het belangrijk dat medewerker op de hoogte zijn van de laatste kennis en nieuwe inzichten. Door middel van cursussen en trainingen blijft iemand op de hoogte bent van de laatste kennis en vaardigheden. 

Video (uitleg)

Hoe werken PE punten?

PE-erkende organisaties die aangesloten zijn bij beroepsverenigingen bieden cursussen en trainingen aan voor zelfontwikkeling. Deze training zijn informatief of educatief. De professional blijft vakbekwaam om zo het beroep te kunnen uitoefenen. 

Nadat iemand een training of cursus succesvol heeft afgerond, wordt het aantal PE-punten bijgeschreven. Het is afhankelijk per organisatie en training hoeveel punten daarbij horen. 

Op korte termijn PE-punten ontvangen? Volg de training en je ontvangt een groot aantal punten én een kortdurende, doelgerichte coachingsinterventie. 

Zijn PE-punten hetzelfde als PE-uren?

In diverse branches wordt er verschillend over PE-punten en PE-uren gesproken. Toch zijn beide benamingen hetzelfde. Als bijvoorbeeld een training 20 uur in totaal duurt, dan horen daar 20 PE-punten bij. Hoe langer een training duurt, hoe meer punten de cursist ontvangt.

Training volgen

De MatriXmethode is een breed inzetbare coachingstechniek bij zowel cognitieve als emotionele klachten. Je kunt kiezen tussen de lange of korte weg. 

Tijdens de langere weg krijg je eerst de basiskennis van de methode bij angsten en trauma’s. Na een goede afronding krijg je toegang om vervolgmodules te volgen, zoals SOLK en tinnitus.

De korte weg is binnen enkele dagen (op locatie) tot enkele maanden (blended-learning) te volgen. Daarbij krijg je alles van de MatriXmethode:

  • Angsten en trauma’s
  • Emotionele problemen zoals rouw en verdriet
  • Onverklaarbare (pijn)klachten/SOLK zoals tinnitus en migraine 
  • Stress/volle hoofden/mentale overbelasting
  • Leerproblemen of moeite met informatie onthouden en terugvinden

De volledige training wordt aangeraden. Want veel cursisten lopen vaak er tegenaan dat cognitieve, emotionele en medisch onverklaarbare problemen met elkaar in verbinding zijn. Als je dus meer kennis en vaardigheden hebt, kan je je cliënt sneller en beter helpen.

In Leiden weten ze nu wat deze interventie oplevert. Na het volgen van de training hebben ze unieke resultaten:

Conclusie: Hoe werken PE punten?

PE punten krijg je als je aangesloten bent bij een beroepsvereniging. Heb je de cursus of training met succes afgerond, dan worden diverse punten toegekend. Het is afhankelijk van de beroepsvereniging, studie en werkgebied hoeveel dat er zijn. Na het volgen van de training  MatriXmethode ontvang je tientalen punten. Interesse?

Ben je er klaar voor?

Over de schrijver

Ingrid Stoop - Ontwikkelaar MatriXmethode

Als ontwikkelaar van de MatriXmethode geef ik professionals (hbo-niveau) handvatten om cliënten met mentale problemen doelgericht te begeleiden. Zonder dat de probleeminhoud besproken hoeft te worden. Al vanaf het begin in 1991 gun ik iedereen de regie over het eigen hoofd. Wanneer slaan we samen met jou de handen ineen? Ik train je graag.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Geef een reactie