E-learning: SKJ geaccrediteerd (met PE-punten)

E-learning: SKJ geaccrediteerd (met PE-punten)

Het volgen van een training die SKJ geaccrediteerd is, biedt veel mogelijkheden. Ook in deze tijd zijn er verschillende manieren om via e-learning een nieuwe training te volgen. Daarbij krijg je als deelnemer PE-punten als je bent aangesloten bij een branchevereniging. Maar welke training is geschikt en welke accreditaties worden er aangeboden?

E-learning en SKJ geaccrediteerd

Het zal je niet zijn ontgaan dat in de hele wereld oplossingen worden gezocht om nieuwe kennis en vaardigheden te krijgen. Gelukkig zijn er verschillende alternatieven beschikbaar. Daar heeft het MatriXmethode Instituut goed op ingespeeld, net voordat de COVID-periode ontstond. Er is namelijk gebruik gemaakt om via e-learning een compleet nieuwe SKJ geaccrediteerde training te ontwikkelen.

Eerder leek een online training nog onmogelijk, maar de ervaringen van de eerste cursisten laten zien dat het een groot succes is. Het is zelfs zo succesvol dat er tien trainers zijn opgeleid en iedere maand een nieuwe (modulaire) training start.

e learning skj geaccrediteerd

PE-punten

Uit onze ervaring blijkt dat de deelnemende cursisten de training met plezier volgen. Wat zijn de redenen? Alle deelnemers zijn professionals met minimaal hbo- werk- of denkniveau. Dat is belangrijk, want de MatriXmethode is een interventie die nauwkeurig en op de juiste manier toegepast dient te worden. Het is geen trucje, maar een coachingstechniek die nu zo krachtig is door tientallen jaren ontwikkeling.

Het aantal PE-punten die de cursisten krijgen zijn afhankelijk van de aangesloten beroepsvereniging. Op dit moment volgen vooral professionals uit de jeugdzorg, zorg en het onderwijs de training. Naast dat de training SKJ geaccrediteerd is, zijn er ook andere beroepsverenigingen aangesloten bij het MatiXmethode Instituut.

Op onze site vind je alle accreditaties en het bijbehorend aantal PE-punten zoals:

e-learning skj geaccrediteerd

SKJ geaccrediteerde training

Logo Registerplein

Ook geaccrediteerd bij ‘Registerplein'

logo KNMG

Ook geaccrediteerd bij ‘KNMG'

Bekijk alle accreditaties.

De voordelen van e-learning

Er zijn diverse voordelen om een training online te volgen. Natuurlijk heeft iedereen een andere voorkeur, maar een online training biedt veel pluspunten. Enkele van deze voordelen zijn:

  • Vrij van reistijd

Wat onze cursisten ervaren is dat er niet gereisd hoeft te worden. Dankzij e-learning is het mogelijk dat een training vanuit huis of op een andere locatie gevolgd kan worden. Dat scheelt vaak veel tijd, parkeergeld en extra kosten.

  • Je investeert in waardevolle kennis, niet in dure locaties en hebbedingetjes

Soms wordt een training extra duur gemaakt als de lunch uitmuntend is of een duur pand wordt afgehuurd. Ook kunnen extra versnaperingen en lekkernijen zorgen voor een fijne klanten-ervaring. Toch hechten wij als instituut vooral waarde aan de kwaliteit van de kennis, tools en vaardigheden die iemand krijgt.

Iedere deelnemer krijgt een waardevolle coachingsinterventie tot zijn beschikking die direct toepasbaar is. Dankzij tientallen jaren ontwikkeling is de interventie nu zo krachtig. Vanwege de huidige ontwikkelingen zal de waarde ervan jaarlijks stijgen.

  • Kleine groep cursisten per training

Doordat de groepen per (modulaire) training klein zijn, is er veel aandacht voor vragen en verbeteringen. Het aantal professionals zal maximaal acht deelnemers zijn. Daardoor is er voldoende tijd om vragen te stellen, te leren van anderen en alle vaardigheden eigen te maken.

Over de training

Eén van de SKJ geaccrediteerde trainingen is de modulaire training “Basis Module: Neutraliseren van angsten en trauma's”. Hierbij krijg je praktische tools om cliënten te helpen met hun angsten, trauma's en onverwerkte emoties.

Enkele onderscheidende factoren zijn:

  • Jij als professional/coach hoeft niet te worden belast met de oorzaak van het probleem
  • Je stelt vragen, waarbij de cliënt zelf zijn of haar mentale of psychische hulpvraag aanpakt
  • Er vindt geen heftige herbeleving plaats
  • De interventie is niet afhankelijk van wachtlijsten en complexe protocollen
  • De sessies zijn vaak kortdurend en het resultaat is doelgericht

Ervaringen van cursisten

Natuurlijk kunnen wij wel zeggen dat deze e-learning-training een goede investering is, maar liever laten we anderen aan het woord. Het is geloofwaardiger als andere professionals vertellen over hun ervaringen.

Bijvoorbeeld Jeltje Rijks, die werkzaam is in de Jeugdzorg. Ze heeft de training gevolgd met een goede reden, want ook zij liep tegen problemen aan in haar werk. Nu heeft ze een praktische, kortdurende interventie waar ze veel jongeren mee helpt.

De MatriXmethode is een manier om niet overwerkt of overspannen te raken – Jeltje Rijks, Jeugdzorgwerker en Gedragswetenschapper

De video duurt iets meer dan twee minuten. Ze vertelt daarbij niet alleen over de MatriXmethode maar ook waar ze tegenaan liep voordat ze begon met de training:

Een andere professional is ook enthousiast. Willianne Verhoog ziet de toegevoegde waarde van deze interventie in haar werk. Ze is maatschappelijk werker én schoolmaatschappelijk werker. Ze heeft een serieuze baan waar veel van haar wordt gevraagd. Ook heeft ze te maken met diverse soorten cliënten met mentale en psychische problemen.

Ik merk dat kinderen niet altijd de woorden hebben of geen zin hebben om over problemen te praten – Willianne Verhoog, Maatschappelijk werker bij Kwadraad

Nu ze de training heeft gevolgd, begrijpt ze waarom haar werk makkelijker en leuker is geworden. Eerder had ze vooral gesprekken met jongeren, maar was ze op zoek naar een interventie die doelgerichter is. Ze vindt het fijn dat ze de oorzaak van de problemen niet hoeft aan te horen als ze iemand helpt met een hulpvraag. Nu heeft ze meer tijd over voor zaken die belangrijker zijn en haar hoofd blijft opgeruimd.

In haar video vertelt ze waarom ze heeft gekozen om de MatriXmethode eigen te maken. Ook vertelt ze wat dit heeft opgeleverd in haar werk:

Ervaringen van de trainer

Ook voor onze trainers is de nieuwe vorm van trainen een positieve ontwikkeling. Lisette Gastel is een ervaren trainer die met veel passie haar werk doet. Omdat het voor haar de eerste keer was om deze nieuwe e-learning-training te organiseren, was het spannend hoe dat ging verlopen. Ze zegt onder andere:

De groepen bij de oefendagen zijn klein, wat ik heel fijn vind. Daarvoor is er veel persoonlijke aandacht en ruimte om te oefenen. Het is op zich ook niet heel moeilijk om de techniek te leren. Maar je moet wel goed weten wat je doet, waarop je kan inspelen, welke vragen je moet stellen en hoe – Lisette Gastel, MatriXtrainer

In de video krijg je meer informatie en uitleg van haar als trainer:

Conclusie

E-learning is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons leven. Het biedt veel mogelijkheden. Een groot voordeel is dat er minder gereisd hoef te worden, dat levert extra uren op. Ook scheelt het geld, want de training is goedkoper dan een training op locatie, waarbij je ook betaalt voor het gebouw en de (ongevraagde) versnaperingen. Het zorgt er ook voor dat de cursisten veel aandacht krijgen, want per groep zijn er maximaal acht personen. Na het volgen van onze SKJ geaccrediteerde training ontvang je diverse PE-punten, zodat je je jaarlijkse scholing bijhoudt.

————

Ben je een professional en wil je het verschil maken? De MatriXmethode biedt een kortdurende, veilige en doelgerichte coachingsinterventie. Uit onderzoek en ervaringen blijkt dat cliënten vaak binnen één tot drie sessies van hun hulpvraag af zijn.

Ook interessant:

Als ontwikkelaar en trainer van de MatriXmethode gun ik iedereen de regie over het eigen hoofd. Ik train professionals die cliënten helpen met hun mentale en psychische hulpvragen. Ook professionals zien de toegevoegde waarde in hun werk. Wil je ook meer werkplezier en doelgerichter werken? Ik train je graag.
Reactie plaatsen

MEER WETEN?

Direct inzicht krijgen in de MatriXmethode?

Ontvang kosteloos één van de digitale boeken in je mailbox. Je weet binnen enkele minuten hoe je jouw cliënt doeltreffender helpt. Zonder de oorzaak te hoeven weten of langdurige gesprekken te voeren.
Downloads MatriXmethode